Back

Acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, a desfăşurat o acțiune de curățenie în ariile naturale Fânețele Seculare Frumoasa şi Fâneţele seculare Ponoare din comuna Moara şi respectiv comuna Bosanci, județul Suceava, în data de 30.03.2016,  activitate din cadrul Planului de acţiuni aferent planurilor de management al celor două arii naturale protejate. Cele două rezervaţii, al căror custode este Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, fac parte din reţeaua ecologică europeană Natura 2000.

Echipa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava care a participat la activitatea de curățenie, alcătuită din 15 voluntari, a fost sprijinită și de SC RITMIC COM SRL Ilișești, care a preluat deșeurile adunate. Coordonatorul activității a fost doamna dr. ing. Anca Ionce.

Scopul acțiunii a fost promovarea ariilor naturale, protecția naturii, încurajarea  acţiunilor de acest tip, creşterea gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a determina schimbări de comportament.