Back

Ziua Mondială a Mediului - 5 iunie 2015

 

Întreaga planetă sărbătoreşte la data de 5 iunie Ziua Mondială a Mediului, cu scopul de a conştientiza într-un grad mai mare, necesitatea ocrotirii şi protecţiei mediului de către fiecare cetăţean. Această dată aminteşte de ziua deschiderii Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Uman (Stockholm, 1972), care a dus la înfiinţarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu - UNEP. Sărbătoarea de anul acesta are ca temă centrală Șapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă" și exprimă provocarea de a crea oportunități de dezvoltare economică durabilă şi, în acelaşi timp, de a stabiliza rata de utilizare a resurselor naturale și a reduce impactul asupra mediului.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT – "Bucovina" Suceava, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, organizează  în ziua de   5 iunie 2015, ora 10,00, la sediul agenţiei, seminarul "Realizarea unei economii ecologice, favorabile incluziunii sociale", având ca obiectiv general  Promovarea politicii de mediu a Uniunii Europene.

Temele supuse dezbaterii sunt:

1. Importanta Zilei Mondiale a Mediului - prezintă VASILE OŞEAN, directorul APM Suceava

2. Economia ecologica şi dezvoltarea mediului de afaceri - prezintă Angela Ioanovici, coordonator CIED Suceava

3. Politica UE privind economia ecologică - prezintă Severina Muraru,voluntar CIED Suceava, studentă la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava,  Afaceri Internaţionale

4. Exemple de bune practici, proiectul  "Natura şi Biodiversitatea" – prezintă elevii Colegiului Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava.