Back

Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017

Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017

 

Ziua Mondială a Zonelor Umede este celebrată în fiecare an, la 2 februarie. Această zi marchează data adoptării Convenției privind zonele umede la 2 februarie 1971 în orașul iranian Ramsar de pe malul Mării Caspice.

Tema pentru  Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017 este “Zone umede pentru reducerea dezastrelor” în cadrul sloganului “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme” .

Această temă este selectată pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a evidenția rolurile vitale ale zonelor umede sănătoase în reducerea efectelor fenomenelor extreme, cum ar fi inundațiile, seceta și cicloanele asupra comunităților.

Cu acest prilej, vă adresăm invitația de a participa la concursul de fotografie, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din întreaga lume, care se va desfășura în perioada 2 februarie — 2 martie 2017.

           
Secretariatul Conventiei Ramsar anunță că se organizează din nou o competiție fotografică pentru tineri cu vârste între 18 și 25 de ani. Fotografia pentru concurs poate fi făcută în orice tip de zonă umedă; fotografiile trebuie să surprindă aspecte care să arate cum zonele umede fac față fenomenelor meteorologice extreme. Câștigătorul va primi un bilet de avion gratuit pentru a vizita o zonă umedă de importanță internațională (zonă umedă Ramsar). 
Pentru a încărca fotografia accesați link-ul:  www.worldwetlandsday.org