Back

PLANUL NAŢIONAL DE ACŢIUNE PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI

 În conformitate cu atribuţiile ce îi revin prin Hotărârea de Guvern nr. 918/30.08.2010, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a iniţiat în luna septembrie 2010 procesul de revizuire a Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului (PNAPM).

Revizuirea Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului reprezintă un proces complex şi urmăreşte implementarea unor acţiuni şi proiecte concrete având drept scop final îmbunătăţirea progresivă a calităţii factorilor de mediu în România, în concordanţă cu obiectivele dezvoltării durabile şi măsurile prioritare impuse prin legislaţia de mediu.

Revizuirea PNAPM se realizează la un interval de 3 ani, pe baza Raportului final privind stadiul de implementare al proiectelor din PNAPM şi a modificărilor apărute, la nivel naţional, în starea mediului, situaţia socio-economică şi legislaţia pentru protecţia mediului.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman sprijină procesul de revizuire a PNAPM iniţiat în luna septembrie 2010, de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

In vederea realizării Portofoliului PNAPM se vor colecta propunerile de proiecte de la cei interesaţi urmând a se realiza evaluarea, selectarea şi prioritizarea acestora la nivel naţional.

Propunerile de proiecte pot viza oricare dintre domeniile de protecţia mediului:

  • Calitatea aerului, protecţia atmosferei şi schimbări climatice;
  • Apă;
  • Deşeuri, substanţe chimice periculoase, calitatea solului şi terenuri degradate;
  • Protecţia naturii, biodiversitate şi păduri;
  • Dezvoltarea mediului urban şi a mediului rural. Protecţia împotriva zgomotului;
  • Educaţie ecologică, dezvoltare durabilăşi calitatea vieţii;

considerate a fi de importanţă naţională, indiferent dacă ele fac sau nu parte din alte planuri sau programe sectoriale, regionale sau locale.

Pentru propunerile de proiecte cuprinse în PNAPM se vor identifica mai uşor surse de finanţare.

Pentru proiectele de investiţii, se vor primi numai propuneri a căror  valoare minimă este de 210.000 lei. Aceste condiţii nu se aplică pentru proiectele referitoare la conştieintizare şi educaţie ecologică.

Propunerile de proiecte pentru reactualizarea PNAPM se vor trimite la Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, până în data de 10 mai 2011. Propunerile de proiect se întocmesc utilizând “Fişa pentru propunerea de proiect PNAPM”,  instrucţiunile şi lista codificării directivelor care sunt puse la dispoziţia factorilor interesaţi, în format electronic, pe site-ul http://apmtr.anpm.ro,  la domeniul Dezvoltare Durabilă, secţiunea Planificare de Mediu sau la sediul APM Teleorman. Propunerile de proiecte din judeţul Teleorman se vor transmite mai departe la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, care va reactualiza Planul Naţional de Acţiune pentru ProtecţiaMediului.

Toţi cei interesaţi (autorităţi locale, agenţi economici, ONG-uri, persoane fizice etc.) trebuie să transmită Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman fişele cu propunerile de proiect completate în format electronic, la adresele de e-mail: relatii.publice@apmtr.anpm.ro sau office[@]apmtr.anpm.ro. Totodată, acestea se vor transmite cu adresă de înaintare, fiind însuşite sub semnătură.

Documente atasate

adresa PNAPM

Fişe PNAPM

Instrucţiuni

Codificare directive europene