Back

5 iunie-Ziua Mediului 2016: “Go wild for life!”

Ziua Mondiala a Mediului-  5 iunie 2016

 “Go wild for life!”

Ziua Mondiala a Mediului  - 5 Iunie - instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm reprezinta elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).

Aceasta zi se sarbatoreste in ziua de 5 iunie a fiecarui an si constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale, intreprinzatori, industriasi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestari comune menite sa atraga atentia asupra necesitatii protejarii factorilor de mediu.
Marcarea  Zilei Mondiale a Mediului reprezinta un binevenit semnal si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.

Ziua Mondiala a Mediului, marcata pe data de 5 iunie, se inscrie in efortul comun de a promova a dezvoltarea durabila a oraselor. In agenda evenimentelor sunt incluse activitati care ar contribui la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii umane in centrele urbane in scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic.

Ziua Mondiala a Mediului este o sarbatoare a tuturor cetatenilor indiferent de tara, rasa sau de alta natura.

Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atentia populatiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national si regional.

Astfel, se reaminteste anual omenirii cat de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifesta grija pentru patrimoniul natural.

Este important a sadi in mintea si sufletul fiecarui cetatean al societatii, conceptul ca omul, ca specie biologica, este dependent de natura si nu poate trai in afara ei.

Sloganul ales de UNEP pentru celebrarea Zilei Mondiale a Mediului  5 iunie 2016 este “Go wild for life!”.
In perioada 02 – 06 iunie 2016 APM Tulcea va desfasura actiuni pentru celebrarea  Zilei Mondiale  a Mediului in colaborare cu Scoala Gimnaziala I.L. Caragiale Tulcea, Scoala  Gimnaziala Speciala nr 14 Tulcea si Administratia Parcului National Muntii Macinului.