Back

Actiuni desfasurate de APM Tulcea cu ocazia Saptamanii Mobilitatii Europene si Zilei Internationale a Stratului de Ozon

Săptămâma Europeană a Mobilității 2018

În fiecare an, în perioada 16 – 22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene. SEM încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze alternative la utilizarea autoturismelor.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te !”.

Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante.

Luni 17 septembrie   APM Tulcea a organizat o acțiune de educație ecologică cu elevi de la Liceul Constantin Brătescu din orașul Isaccea. A fost prezentata tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilităţii : «Multimodalitatea »,  și sloganul „Combină şi deplasează-te ”  si au fost vizionate  materiale ( filme si prezentări PP) tematice.                          

 Elevii au realizat în cadrul unui atelier creativ postere și pliante tematice. La acțiune au participat 20 de elevi.

 Tot Luni 17 septembrie 2018  a fost organizată o acțiune de educație ecologică cu elevi de la Liceul Constantin Brătescu din orașul Isaccea având ca tema Ziua  Protecției Stratului de Ozon 2018.  Au fost prezentate materiale tematice (filme si prezentări PP) apoi elevii au completat chestionare tematice. La acțiune au participat 20 de elevi.

Acțiunile dedicate Săptămânii Europene a Mobilității 2018  au continuat  joi 20 septembrie 2018 ora 13.00 cu un workshop organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea  împreună cu reprezentanții Primăriei Municipiului Tulcea și cu elevii claselor a - X - a C și a -XII –-a B de la Colegiul Brad Segal din Municipiul Tulcea.  În cadrul acestuia  au fost prezentate tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilităţii : «Multimodalitatea »,   sloganul  «Combină şi deplasează-te  și Planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului Tulcea.

Au urmat dezbateri tematice.

La ora 18.00 a avut loc un spectacol de muzică și dans susținut de elevii din școlile tulcene pe scena din Piața Mircea cel Bătrân.

Vineri 21 septembrie 2018 acțiunile dedicate Săptămânii Europene a Mobilității 2018  au continuat cu de desene pe asfalt realizate de copiii de la Gradinița cu program prelungit nr 12. Tulcea. La acțiune au participat  30 de copii.