Back

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea a organizat și a participat la actiuni tematice dedicate Zilei Internaționale a Zonelor Umede 2018

ZIUA ZONELOR UMEDE
    2 FEBRUARIE 2018

Zonele umede pentru un viitor urban durabil

Ziua mondială a zonelor umede  este sărbătorită  în fiecare an pe 2 februarie pentru a marca adoptarea Convenției Ramsar în Iran în 1971.

Tema pentru anul 2018-Zonele umede pentru un viitor urban durabil, evidențiază rolul important al zonelor umede urbane în a face orașele viabile.

Convenția Ramsar privind zonele umede:
- are scopul de a stopa pierderea și degradarea zonelor umede

-se angajează în favoarea dezvoltării durabile

-are scopul de a stopa pierderea și degradarea zonelor umede

Zonele umede și orașele au o relație simbiotica de durată: primele orașe au apărut în zonele inundabile.

Provocarea lansată anul acesta de Convenția Ramsar este “Păstrați și consevați zonele umede pentru a face viitoarele orașe viabile!”

Agenția pentru Protecția mediului Tulcea a oranizat și a participat la actiuni tematice dedicate Zilei Internaționale a  Zonelor Umede 2018, astfel:

29.01.2018:Actiunea a avut loc la Scoala Speciala Gimnaziala nr. 14 și a constat in:

•        prezentarea semnificatiei  Ziua Internațională a Zonelor Umede 2018

•        proiectii power-point conform temei ZIUA ZONELOR UMEDE

•        concurs de colorat postere;

Actiunea  a continuat cu  documentare si dezbateri pe tema: Zonele umede pentru un viitor urban durabil.

30.01.2018:Actiune tematică dedicată Zilei Internaționale a Zonelor Umede. Acțiunea s-a  desfășurat la Colegiul Brad SEGAL din Tulcea, în cadrul căruia  a fost prezentată semnificația acestui eveniment și a temei anului 2018, apoi s-a intrat în multiconferință cu tema „Ziua Internaționala a Zonelor Umede - Zonele umede pentru un viitor urban durabil” cu alte unitati de învățământ: Liceul Constantin Brătescu din Isaccea, Liceul Vasile Bacalu din Mahmudia și Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna” Galați. Elevii au pregatit și prezentat referate si prezentari Power Point pe tema dată.

31.01.2018:Simpozion ,, Ziua Mondială a zonelor umede 2018” având ca temă ,,Zonele umede pentru un viitor urban durabil”, organizat în colaborare cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Grigore  Moisil” Tulcea.

Activitățile Simpozionului sunt în acord cu Programul de parteneriat educațional ,,Tinerii sunt prietenii naturii”.

Elevii claselor a IX a C și F, susțin prezentări PPT ilustrând impactul Dunării și al Deltei Dunării asupra comunităților locale. Elevii folosesc în prezentări fotografii realizate de ei, care ilustrează faleza Tulcea, lacul Somova, Polderul Zaghen și Satul Pescăresc, lacul Razim, lacul Ciuperca care sunt Zone Umede Urbane.

Cele mai reușite fotografii se vor regăsi într-o expoziție de fotografie în holul liceului.

01.02.2018:Actiunea a avut loc la Scoala Gimnaziala Jijila și a constat in:

•        prezentarea semnificatiei Ziua Internațională a Zonelor Umede 2018

•        proiectii power-point conform temei  ZIUA ZONELOR UMEDE