Back

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea a serbat Ziua Internationala a Păsărilor

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea a serbat Ziua Internationala a Păsărilor

 

In data de 31.03.2017 a avut loc o actiune de constientizare și informare desfasurată  de catre APM Tulcea în colaborare cu Liceul Tehnologic “ Vasile Bacalu “ din Mahmudia cu ocazia evenimentului ecologic: Ziua Internationala a Pasarilor 2017  care a constat in prezentarea semnificatiei Zilei Internationale a Pasarilor si a  Ariei de protecţie specială avifaunistică ROSPA0009 Beştepe -  Mahmudia, sit care gazduieşte efective importante ale unor specii de păsări protejate la nivel european prin Directiva Păsări şi Convenţia de la Bonn, precum şi la nivel naţional prin OUG 57/2007 cu modificarile si completarile ulterioare precum si activitati pregatite de elevi.

Copiii de la grupa mare a gradinitei din Mahmudia  si cei de la Clasa O a Liceului Tehnologic “Vasile Bacalu “ din Mahmudia au pregatit materiale conform tematicii.

Elevii clasei a VII si A VIII – B   de la Liceul Tehnologic “ Vasile Bacalu “ din Mahmudia au pregatit  si prezentat  referate si postere  desprea pasarile din zona in care locuiesc. La actiune au participat 70 de copii si cadre didactice. Toti  au primit diplome de participare/ de implicare in actiunea organizata.