Back

APM Tulcea a organizat 3 acțiuni educative pentru marca evenimentul ecoogic ZIUA INTERNATIONALĂ A PĂSĂRILOR

APM Tulcea a organizat 3 acțiuni  educative pentru  marca evenimentul ecoogic ZIUA INTERNATIONALĂ A PĂSĂRILOR

 

 

Luni 1 aprilie  am organizat la sediul APM Tulcea o activitate  cu elevii clasei a –X  a A de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din  Tulcea  care a constat în montarea din părți componente a  unor hrănitori pentru păsări care au fost încărcate cu grăunțe și au fost amplasate în copacii din zonă.

Marți 2 aprilie am sărbătorit păsările la Liceul Tehnologic Brad Segal din Tulcea. Elevii acestui liceu  au prezentat referate despre păsări și cântecele lor, au pregătit din materiale reciclabile cuiburi artificiale și hrănitori pentru păsări. Cuiburile și hrănitorile au fost amplasate în copacii din curtea liceului și își așteaptă oaspeții înaripați.

Miercuri 3 aprilie am organizat o acțiune alături de elevii de la Liceul Tehnologic Topolog judetul Tulcea. Împreună   le-am pregătit cuiburi artificiale și hrănitori. Am învățat să facem lucruri utile din deșeuri de lemn, plastic și carton. Cuiburile artificiale și hrănitorile pline cu grăunțe au fost montate în copacii din Pădurea Topolog. 

Elevii au facut și o activitate de monitorizare a biodiversității astfel: au facut observatii ornitologice folosind binocluri, au inventariat  vegetația, au studiat  insectele folosind capcane speciale de studiu și au măsurat temperatura și viteza vântului cu ajutorul unui anemometru.