Back

Ziua Mondiala a Mediului-2015

Nr. 6479/02.06.2015

 

 

APM  Tulcea  sărbătoreşte  ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

 

5 IUNIE 2015

        

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Tulcea celebrează in periada 2-5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic de informare publică şi de acţiune pentru mediu, pentru a încuraja şi a conştientiza populaţia privind necesitatea protejării mediului.pentru generatiile viitoare, de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planete.

Sarbatorita in fiecare an in data de 5 iunie, Ziua Internaţională a Protecţiei Mediului reprezinta una din principalele modalitati prin care Natiunile Unite stimuleaza pe plan global constientizarea oamenilor in privinta problemelor de mediu si intareste actiunile politice in acest domeniu. Ziua Internationala a Mediului  a fost stabilita de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru marcarea deschiderii Conferinţei „Ecologia Umana" de la Stockholm în 1972.  

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Mediului în anul 2015 "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with care." ("Sapte miliarde de visuri.  O planeta.    Consuma cu grija." )

In acest an se concentrează asupra modului în care bunăstarea umanității, a mediului și a economiilor depinde în ultimă instanță de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei. Dovada este că oamenii consuma mult mai mult decât ceea ce resursele naturale ale planetei poate oferi în mod durabil.

In acest an in activitatile organizate de catre APM Tulcea  in cadrul actiunii cu tema "Ziua Mondiala a Mediului", sunt implicati elevii Colegiului "Brad Segal", Scoala Gimnaziala Nifon Balasescu, Scoala Gimnaziala Ion Luca Caragiale si Scoala Gimnaziala Frecatei.

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului ne ofera, in fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au actiunile noastre asupra mediului, dar si masurile pe care trebuie sa le intreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepasarea si inconstienta au distrus. De asemenea, reprezinta un binevenit semnal si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.
Sărbătoriți Ziua Mondiala a Mediului 5 iunie ! 

In Fiecare An.  Peste tot.  Toată lumea. 

Protejeaza natura!

 

 

 

Director Executiv

Adriana-Sanda POPESCU

 

Poster

Pliant

Fotografii