Back

Campania Națională „Curățăm România!” se prelungește până la finalul lunii mai

Campania Națională „Curățăm România!”

se prelungește până la finalul lunii mai

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a prelungit cu o lună campania naţională "Curăţăm România",  acţiunile de ecologizare şi conştientizare continuând până la data de 31 mai.

Întrucât sunt încă existente deşeuri abandonate ilegal în cantităţi considerabile, se dă astfel posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-uri şi voluntarilor să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de curăţare şi în luna mai, după cum a transmis ministrul Mediului Tanczos Barna.

Administraţiile locale pot depune în continuare cereri de finanţare pentru acţiunile de ecologizare. (https://bit.ly/finantareCampanie).

În funcţie de numărul locuitorilor se acordă sume între 3.000 şi 30.000 de lei. Până în prezent, la nivel national, 230 de UAT-uri au depus cereri de finanţare pentru acţiuni de curăţare.

Începând cu data de 1 iunie, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice, în toată țara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Ministrul a precizat că primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînțeles, primele vizate de aceste controale.