Back

ÎNDRUMAR PRIVIND PROBLEMELE DE MEDIU CARE TREBUIE ANALIZATE ÎN RAPORTUL PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI pentru proiectul ,,Amplasare spălător de gaze și recuperator căldură pentru incinerator deșeuri” propus a fi realizat în com. Slobozia Ciorăști, sat Jiliște, T 27, P 175, 176, 178, jud. Vrancea - titular - S.C. ENAL PETRICRIS S.R.L.

ÎNDRUMAR

PRIVIND PROBLEMELE DE MEDIU CARE TREBUIE ANALIZATE

ÎN RAPORTUL PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

 

pentru proiectul ,,Amplasare spălător de gaze și recuperator căldură pentru incinerator deșeuri” propus a fi realizat în com. Slobozia Ciorăști, sat Jiliște, T 27, P 175, 176, 178, jud. Vrancea

 

 

Raportul privind impactul asupra mediului (Raportul EIA) va respecta conţinutul cadru prevăzut în Anexa IV din Directiva 2014/52/UE a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2011/92/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului

și va analiza în detaliu următoarele aspecte:

 

  1. Descrierea proiectului, incluzând descrierea caracteristicilor fizice ale întregului proiect şi a cerinţelor de amenajare şi utilizare a terenului în timpul fazelor de realizare a proiectului şi funcţionare; descrierea unităţilor tehnologice/tuturor echipamentelor, a modului de construcţie şi de funcţionare, capacităţi proiectate, mod de monitorizare a parametrilor tehnologici şi a emisiilor, consumuri de utilităţi, materiale auxiliare, etc.
  2. Descrierea surselor de poluanţi atmosferici, caracterizarea poluanţilor (debite masice, concentraţii în emisii) şi a metodologiilor de calcul emisii poluanţi, cu referire la actele normative care le aprobă; rezultatele calculelor se vor compara cu limitele maxime admise din normativele de mediu în vigoare.
  3. Descrierea surselor de generare a apelor uzate, precum şi sistemele de colectare a apelor uzate, locul de evacuare a apelor uzate epurate/neepurate, inclusiv a apelor potenţial contaminate cu substanţe periculoase; modul de eliminare a apei tehnologice epuizate, folosite pentru spălarea gazelor de ardere.
  4. Descrierea surselor de poluare a solului, tipuri şi cantităţi/concentraţii estimate de poluanţi.
  5. Prezentarea modului de gestionare a deşeurilor, codurile conform Deciziei Comisiei 2014/955/UE, de modificare a Deciziei 2000/532/CE de stabilire a unei liste de deşeuri în temeiul Directivei 2008/98/CE a Parlamentului European şi a Consiliului pentru toate tipurile de deşeuri generate/colectate/incinerate, cantităţi, mod de depozitare temporară, mo de valorificare/eliminare.
  6. Descrierea efectelor semnificative directe şi indirecte, secundare, cumulative, pe termen scurt, mediu şi lung, permanente şi temporare, pozitive şi negative ale mediului, precum şi metodele de prognoză utilizate în evaluarea efectelor asupra mediului.
  7. Prezentarea măsurilor propuse pentru prevenirea/reducerea efectelor negative semnificative asupra mediului şi efectul implementării acestora, în timpul realizării proiectului şi funcţionării proiectului.
  8. Descrierea alternativelor studiate, cu indicarea motivelor care au condus la alegerea finală, luând în considerare efectele asupra mediului.
  9. Întocmirea Planului de monitorizare a calităţii factorilor de mediu cu indicarea: parametrilor, periodicităţii şi amplasamentelor alese pentru monitorizarea fiecărui factor de mediu.
  10. Prezentarea unui rezumat netehnic al Raportului privind evaluarea impactului asupra mediului (RIM); acest rezumat va exprima în limbaj netehnic informaţiile furnizate în cadrul RIM, respectând ordinea şi titulatura capitolelor prezentate în RIM.