REZERVATIA NATURALA LUNCA SIRETULUI (Padurea Neagra si Padurea Dumbravita)   Rezervatii naturale desemnate prin Legea nr. 5/2000 Rezervatia Lunca Siretului cuprinde trupurile de paduri de lunca Padurea Neagra si Padurea Dumbravita. Aria protejata Lunca Siretului – Padurea Dumbravita, faunistica (ornitologica), este situata in interfluviul Putne – Siret in amonte de confluenta celor doua rauri, respectiv, in aval de confluenta cu Ramna si cuprinde doua trupuri de padure distincte. Aria protejata include doua areale distincte individualizate in trupuri de padure de lunca. Trupul Padurea Neagra este situat la nordul localitatii Radulesti, fiind inconjurat de terenuri arabile. Trupul Padurea Dumbravita este strabatut in nord de Putna iar in zona mediana de Drumul Judetean 204 Focsani – Galati. Ambele paduri reprezinta un important areal de refugiu al pasarilor pe parcursul intregului an si in special in timpul pasajelor de migratii.
   Rezervatia naturala Padurea Neagra se gaseste în Lunca Siretului si se caracterizeaza printr-un microrelief format din terase aluvionare joase (altitudine cca. 40 m), grinduri si conuri de dejectie laterala, microdepresiuni cu apa stagnata, dintre care unele sunt brate parasite ale Siretului, rezultate prin deplasarea albiei minore a acestuia spre est.

   Cai de acces
   Drumul judetean DJ 204 E Focsani –Petresti – Radulesti continuat cu un drum local, pentru accesul catre trupul Padurea Neagra. Accesul in trupul Padurea Dumbravita este posibil pedrumul judetean DJ 204 Focsani – Galati.

   Padurea Neagra
   - Limitele trupului Padurea Neagra se suprapun limitelor fondului forestier Intregul trup de padure reprezinta rezervatia naturala Padurea Neagra.

   Padurea Dumbravita
   Limita de nord:
   - porneste de pe malul stâng al Putnei si se continua pe o linie sinuasa, din sectorul inferior, puternic meandrat a Putnei, incluzand ternurile forestiere, acoperite de padurea din nungul albiei, sau din zonele interioare ale meandrelor.

   Limita de sud:
   - urmeaza catre amonte al;bia minora a Putnei, dupa care continua catre sud perpendicular pe directia generala a raului, traverseaza DJ 204, si urmarind limita fondului forestierschimba directia catre vest si nord, traverseaza din nou DJ 204 si pe directia nord est continua pana in albia Putnei.