Back

Proiectul deciziei etapei de incadrare pentru Îmbunătăţirea mediului si revitalizarea municipiului Adjud prin înfiinţarea de spaţii pentru recreere în zone neutilizate, titular PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ADJUD

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE

-proiect-

Nr. 9704 din 13.10.2017

 

               Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresata de catre :  PRIMĂRIA  MUNICIPIULUI  ADJUD, cu sediul in municipiul Adjud, str. Stadionului, nr. 2, judetul Vrancea, înregistrată la Agenţia Pentru Protecţia Mediului Vrancea cu nr. 8601/12.09.2017; în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare; Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiza Tehnica din data de : 12.10.2017, că proiectul :Îmbunătăţirea mediului si revitalizarea municipiului Adjud prin înfiinţarea de spaţii pentru recreere în zone neutilizate ”  - propus a fi amplasat în intravilanul municipiului Adjud, str. Salcâmilor, Copăcesti, localitatea componentă Burcioaia si Adjudu Vechi, judeţul Vrancea, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

a)- proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr.2, pct. 10 , lit. b). b)Caracteristicile proiectului :

        b1)Mărimea proiectului :

Suprafata totala a terenului destinata lucrarilor propuse este de 9033 mp.

Obiectivul proiectului este infiintare zona de spatii verzi , locuri de joaca pentru copii, zona gratare, un teren de sport, pista pentru skateboard,, tenis de masa, fantana arteziana  si grupuri sanitare si alte amenajari ( bordure, imprejmuiri, etc).

Prin realizarea investitiei se vor obtine urmatoarele avantaje:

  • cresterea gradului de confort si civilizatie prin investitiile propuse;
  • cresterea calitatii factorilor de mediu prin suprafetele de zone verzi majorate si intretinute corespunzator;
  • introducerea de elemente decorative noi;
  • dezvoltarea unor centre de interes;
  • diversificarea ofertei pentru copii din punct de vedere al petrecerii timpului si al modalitatilor de joaca prin introducerea unor echipamente moderne, care le stimuleaza copiilor dorinta de miscare, dar si inteligenta;
  • mobilarea corespunzatoare a parcului cu elemente de mobilier urban - banci, cosuri de gunoi, etc;
  • imbogatirea calitativa a factorilor de mediu prin suprafete noi plantate cu material dendrologic de calitate;
  • atragerea de turisti intr-un spatiu natural;
  • organizarea de activitati socio-culturale.

 

Descrierea proiectului:

 

  1. Municipiul Adjud, str. Copacesti, T 3, P 142

Suprafată teren = 1414 mp

Suprafată construcții existente = 86 mp (bazin de apă) – propusă spre desființare parțială

Suprafată construcții propuse

            Perete loc de joacă = 7 mp

            Zona mese = 35 mp

            Grup sanitar = 7,3 mp

            Zona gratare = 8 mp

Loc de joacă cu nisip = 9 mp

Teren de sport = 64 mp

Alte amenajări (borduri, împrejmuire, etc) = 11 mp

Zone verzi = 1272,7 mp

Pe teren există o construcție care a fost folosită ca bazin de alimentare cu apă și către strada Salcâmilor, există amenajate platforme și mese din ciment. În prezent aceste construcții și amenajări nu sunt utilizate. Bazinul de apă se va desființa parțial, peretele exterior menținut se va amenaja ca loc de joacă. Imobilul se va amenaja pentru a putea fi utilizat ca parc. Astfel, s-au propus amenajări sportive, locuri de joacă și relaxare. Se vor amenaja spații verzi, se vor planta arbori și arbuști, plante decorative, se va monta mobilier urban și dotări pentru locurile de joacă și se vor realiza alei pietonale. Se vor realiza lucrări de iluminat exterior, irigații și se vor amplasa sisteme de supraveghere video și Wi-Fi.

 

  1. Municipiul . Adjud, sat Adjudu Vechi, Tarla 4, parcela 101Cc, 102A

Suprafată teren = 2079 mp

Suprafată construcții existente = 120,5 mp (anexa) – propusă spre desființare

Suprafată construcții propuse

            Zona mese = 15 mp

            Grup sanitar = 7,3 mp

            Zona educativă = 35 mp

Loc de joacă cu nisip = 9 mp

Teren de sport = 64 mp (baschet)

Zona pentru sport = 48 mp (tenis de masă)

Alte amenajări (borduri, împrejmuire, etc) = 29,5 mp

Zone verzi = 1871,2 mp

Pe teren există o construcție cu denumirea de anexă (în prezent nu este utilizată). S-a propus desființarea acesteia. Imobilul se va amenaja pentru a putea fi utilizat ca parc. Astfel, s-au propus amenajări sportive, locuri de joacă și relaxare. Se vor amenaja spații verzi, se vor planta arbori și arbuști, plante decorative, se va monta mobilier urban și dotări pentru locurile de joacă și se vor realiza alei pietonale. Se vor realiza lucrări de iluminat exterior, irigații și se vor amplasa sisteme de supraveghere video și Wi-Fi.

 

  1. Municipiul Adjud, sat Burcioaia, Tarla 17, parcela 425Cc

Suprafată teren = 4273 mp

Suprafată construcții existente = 0 mp

(fundația existentă este propusă pentru desființare)

Suprafată construcții propuse

            Zona mese = 32 mp

            Grup sanitar = 7,3 mp

            Zona educativă = 35 mp

Amfiteatru = 80 mp

Loc de joacă cu nisip = 9 mp

Teren de sport = 64 mp (baschet)

Pistă pentru skateboard = 73,5 mp

Zona pentru sport = 48 mp (tenis de masă)

Alte amenajări (borduri, împrejmuire, locuri de joacă, etc) = 78 mp

Zone verzi = 3846,2 mp

Terenul este liber de construcții. Imobilul se va amenaja pentru a putea fi utilizat ca parc. Astfel, s-au propus amenajări sportive, locuri de joacă și relaxare. Se vor amenaja spații verzi, se vor planta arbori și arbuști, plante decorative, se va monta mobilier urban și dotări pentru locurile de joacă și se vor realiza alei pietonale. Se vor realiza lucrări de iluminat exterior, irigații și se vor amplasa sisteme de supraveghere video și Wi-Fi.

 

  1. Municipiul Adjud, str. Salcamilor, T 69, P 2744

Suuprafată teren = 1267 mp

Suprafată construcții existente = 0 mp

Suprafată construcții propuse

            Zona mese = 16 mp

            Grup sanitar = 7,3 mp

            Fântână arteziană = 15

Loc de joacă cu nisip = 9 mp

Zona pentru sport = 64 mp

Alte amenajări (borduri, împrejmuire, locuri de joacă, etc) = 15 mp

Zone verzi = 1140,7 mp

Pe teren există o fundație cu suprafața de cca 11 mp. S-a propus desființarea acesteia. Imobilul se va amenaja pentru a putea fi utilizat ca parc. Astfel, s-au propus amenajări sportive, locuri de joacă și relaxare. Se vor amenaja spații verzi, se vor planta arbori și arbuști, plante decorative, se va monta mobilier urban și dotări pentru locurile de joacă și se vor realiza alei pietonale. Se vor realiza lucrări de iluminat exterior, irigații și se vor amplasa sisteme de supraveghere video și Wi-Fi.

Justificarea necesităţii proiectului;

În prezent terenurile nu sunt utilizate, în sensul că nu prezintă interes pentru comunitate, nu sunt desființate construcțiile vechi de pe amplasamente și nefiind cuprinse în inventarul primăriei ca spații verzi / parcuri / loc de joacă / etc, nu se pot aloca fonduri în scopul reabilitării lor.

Toate cele patru amplasamente prezintă o poziție avantajoasă în ansamblul locativ, locuitorii exprimându-și de multe ori dorința ca acestea să fie degajate de resturile de construcții și amenajate pentru ca ele să poată fi folosite de către locuitorii din zonă, prin locuitori înțelegându-se persoane din toate categoriile de vârstă, în special persoanele vârstnice și copiii.

În cadrul axei prioritare 5, există oportunitate de finanțare pentru reutilizarea unor astfel de terenuri și includerea lor ulterioară în ansamblul urbanistic al localității. Drept pentru care, prin proiectul propus se prevăd intervenții minimale pentru ca aceste amplasamente să poată fi folosite cu impact social major, un impact pozitiv asupra mediului și asupra sănătății populației.

Asigurarea utilitatilor:

 - alimentarea cu apă: de la reţeaua de alimentare existenă in zona;

  - alimentarea cu energie electrică: se va realiza de la reţeaua electrică existentă în zonă;

  - canalizare: racordare de la reteaua publica de canalizare din zona.

 

Organizarea de santier - Organizarea de șantier este sarcina antreprenorului ce va stabili soluțiile cele mai avantajoase – cu acceptul investitorului. In vederea amenajării organizării de șantier suprafața pe care constructorul își va amenaja platforma de depozitare a materialelor, staționare a utilajelor și amplasarea biroului pentru personal, grup sanitar ecologic și un pichet PSI va fi în incintă. În prima fază se va aşterne un strat de balast, apoi se vor amplasa cele menţionate mai sus. După terminarea lucrărilor se vor demonta grupurile snitare etc.,după care balastul se va curaţa , urmând sa se aştearnă stratul vegetal peste locaţia menţionată sau se vor realiza aleile de incintă (după caz).

Se va avea ìn vedere ca serviciile sanitare din cadrul organizarii de santier să nu afecteze sau să aducă prejudicii cadrului natural limitrof sau vecinilor. Este obligatorie respectarea normelor privind protectia muncii, igiena ìn construcții, paza si stingerea incendiilor.

Se va da o atentie deosebită manipulării si montării, respectându-se cu strictete traseul, montarea și așezarea corespunzatoare pe pozitie a materialelor. Lucrările cuprinse ìn proiect se ìncadreaza ìn categoria lucrarilor cu dificultate redusă, executia având o cota de risc mica. Cazarea nu se va face în organizarea de șantier; se va face zilnic transportul muncitorilor; Constructorul va lua toate masurile ce se impun pentru a înlătura eventualele riscuri în ceea ce privește protecția și securitatea muncii și are obligația de a asigura o bună organizare a muncii, dotare tehnică corespunzatoare, prevedere și orientare judicioasa în desfășurarea proceselor de execuție. Necesarul de apă va fi asigurat prin branșamentul existent cu acordul proprietarului.

- localizarea organizării de şantier; În incintă

- descrierea impactului asupra mediului a lucrărilor organizării de şantier; 

Organizarea de santier creeaza o perturbare a mediului înconjurator. Aceasta este o sursă de zgomot, emisii noxe și deșeuri necontrolate. Emisiile de noxe se încadrează în limitele maxime admise în Ordinul 462/1993, iar nivelul de zgomot şi vibraţii se va încadra în limitele admise prin STAS 10.009/88 şi în limitele prevăzute în Ord. Ministrului Sănătăţii nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei.

Constructorul are obligatia ca prin activitatea ce o desfasoară în santier să nu afecteze cadrul natural din zona respectivă și nici vecinii zonei de lucru. Personalul va fi instruit pentru respectarea curăteniei la locul de muncă și a normelor de igienă.

 

- surse de poluanţi şi instalaţii pentru reţinerea, evacuarea şi dispersia poluanţilor în mediu în timpul organizării de şantier;

Utilajele si autovehicolele folosite la transportul materialelor, a personalului muncitor sunt surse temporare de poluare fonică, praf, emisii și vibrații.

 

- dotări şi măsuri prevăzute pentru controlul emisiilor de poluanţi în mediu.

Alegerea amplasamentului va fi făcută astfel încât să se minimizeze distanţele parcurse de utilajele de construcţii. Asigurarea utilităţilor necesare pentru desfăşurarea lucrărilor în bune condiţiii (sursa de alimentare cu apă, loc special amenajat pentru servirea mesei, facilităţi igienico-sanitare, containere pentru depozitarea deseurilor, punct sanitar). Schimburile de ulei de la utilaje se vor efectua în staţii speciale pentru astfel de operaţii. Revizii periodice ale utilajelor conform cărţii tehnice. Nu vor fi admise utilaje care să prezinte scurgeri sau a căror stare tehnică să nu corespundă normelor legale. Colectarea şi depozitarea selectivă a deşeurilor va fi în sarcina executantului în timpul șantierului, în sarcina beneficiarului în timpul utilizării construcției.

           

b2)-Cumularea cu alte proiecte : in municipiul Adjud s-au facut multe investitii in ultimii ani, astfel municipiul Adjud  are la activ o serie de programe finantate din fonduri europene sau guvernamentale.

 

b3)-Utilizarea resurselor naturale :  energie, agregate minerale, lemn; beton colorat amprentat pentru alei ; obiecte de joaca în culori vii; Aprovizionarea cu materiale se va asigura de către executantul lucrării în funcţie de graficul pe fazele de execuţie al lucrărilor etc.

b4)-Producţia de deşeuri : În timpul execuţiei lucrărilor rezultă deşeuri menajere şi alte tipuri de deşeuri (hârtie, metale, filtre de ulei, lavete, recipienţi pentru vopsele, electrozi uzați etc.) în cantităţi mici, putând fi recuperate. Acestea se vor îndepărta prin grija beneficiarului și a constructorului, în baza unor contracte de salubritate.

În timpul funcţionării pentru deșeurile menajere se vor utiliza pubele care vor fi îndepărtate în baza unui contract de salubritate.  Se va amenaja un punct de colectare selectivă a deşeurilor: platforma betonata, imprejmuita.

 

b5)-Emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort: Emisiile poluante vor fi locale, in zonele de lucru, pe perioada executarii lucrarilor si vor fi generate cu precadere ca urmare a activitatilor mijloacelor de transport si utilajelor folosite in perioada de realizare a proiectului.

Emisiile poluante, inclusiv zgomotul provenite din surse din perioada de executie a proiectului vor fi reduse prin utilizarea de utilaje si echipamente adecvate.

Se vor respecta prevederile si limitele SR nr. 10009/2017 - Acustica – limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant.

Realizarea lucrărilor de execuţie a parcului vor avea un impact limitat asupra  mediului, în spaţiu şi timp. Pe perioada execuţiei se va genera praf în atmosferă, de la săpături şi de la lucrările de constructii.

 

b6)-Riscul de accident, ţinându-se seama in special de substanţele si tehnologiile utilizate : nu se vor utiliza materiale cu risc pentru om/mediu si titularul de proiect/constructorul va lua masuri in vederea prevenirii accidentelor.

c)Localizarea proiectelor :

 c1) Terenul este situat in intravilanul orasului Odobesti, satul Unirea, T 7, P 331. Terenul apartine domeniului public al orasului Odobesti, conform HCL nr. 5/26.01.2017. Terenul nu se afla in zone cu interdictii de construire si nu este grevat de servituti.

c2) Relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora : nu este cazul,

 c3)  Capacitatea de absorbţie a mediului, cu atenţie deosebita pentru :

       a) zonele umede ; nu este cazul ,

       b) zonele costiere : nu este cazul ,

       c) zonele montane si împădurite : nu este cazul ,

       d) parcurile si rezervaţiile naturale : nu este cazul ,

       e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia in vigoare , cum sunt : zone de  

       protecţie a faunei piscicole naturale si bazine piscicole amenajate : nu este cazul.

       f) zonele de protecţie speciala, mai ales cele desemnate prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, zonele prevăzute prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a – zone protejate, zonele de protecţie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi Hotărârea Guvernului nr. 930/2005 pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică : proiectul nu este amplasat in arie protejata .

       g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja depăşite : nu este cazul,

       h) ariile dens populate : zona activitati industriale nepoluante  : nu este cazul.

 

d)Caracteristicile impactului potenţial :

    d1) Extinderea impactului : aria geografica si numărul de persoane afectate : impactul este   

 local, cu durata limitata, numai in zona frontului de lucru si  nu va schimba functiunea zonelor    

 invecinate,

 d2) Natura transfrontaliera a impactului : nu este cazul ,

 d3) Mărimea si complexitatea impactului : in perioada de execuţie a proiectului  impactul asupra factorilor de mediu va fi nesemnificativ sau minim daca se vor respecta masurile privind protecţia factorilor de mediu impuse prin proiect ( prezentate in memoriul tehnic) ,

d4) Probabilitatea impactului: redusa pe timpul realizarii proiectului, Realizarea lucrărilor de execuţie a parcului vor avea un impact limitat asupra mediului, în spaţiu şi timp. Pe perioada execuţiei se va genera praf în atmosferă,de la săpături şi de la lucrările de constructii.

       d5) Durata, frecventa si reversibilitatea impactului : In perioada de executie a proiectului  

  impactul asupra factorilor de mediu va fi temporar si reversibil .

 

 

 

II. Condiţiile de realizare a proiectului :

- Investiţia se va realiza cu respectarea proiectului, a legislaţiei de mediu in vigoare, a menţiunilor din Certificatul de Urbanism nr. 266 / 31.07.2017 emis de Primaria municipiului Adjud precum si a celorlalte avize/acorduri solicitate prin acest certificat de urbanism ( Aviz D.T.A.C; Aviz I.S.U. etc)

- La executarea lucrărilor, se vor respecta normele sanitare, PSI, de protecţia muncii  . .

      - Lucrările se vor desfăşura cu respectarea condiţiilor tehnice si a regimului juridic prevăzute

      prin actele de reglementare prealabile, emise de alte autoritati.

      - In perioada de execuţie a lucrărilor vor fi stabilite zone de parcare a autovehiculelor si  utilajelor utilizate in incinta proprietatii titularului.

    - Se interzic lucrările de întreţinere si reparaţii la utilajele si mijloacele de transport in cadrul  

    obiectivului de investiţii (acestea se vor realiza numai prin unitati de specialitate autorizate).

- Se va reface cadrul natural pentru suprafeţele de teren ocupate temporar, la terminarea lucrărilor, se vor amenaja spatiile verzi.

- Lucrările vor fi executate fara a produce disconfort prin generarea de noxe, praf, zgomot si vibraţii.

- Managementul deşeurilor generate de lucrările de construcţii va fi in conformitate cu legislaţia specifica de mediu  si va fi in responsabilitatea titularului de proiect cat si a operatorului care realizează lucrările .

- Se vor realiza spatii special amenajate pentru colectarea selectiva a tuturor categoriilor de deşeuri produse (deşeuri inerte din demolări, deşeuri de ambalaje, deşeuri metalice etc.), in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor .

- Se interzice depozitarea materialelor de construcţii si a deşeurilor rezultate in spatii neamenajate in acest scop.

- Se interzice depozitarea materialelor de construcţii si a deşeurilor de orice natura in afara proprietatii titularului de proiect.

- Se vor asigura condiţii pentru depozitarea temporara a materialelor de construcţii si a reziduului de şantier astfel incat sa nu creeze disconfort locuitorilor din zona.

- Se vor respecta prevederile HG nr. 1756/2006 privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot in mediu produs de echipamente destinate utilizării in exteriorul clădirilor.

- Activităţile care produc mult praf vor fi reduse in perioadele cu vânt puternic sau se va urmări o umectare a suprafeţelor.

- După terminarea lucrărilor, constructorul are obligaţia eliberării amplasamentului de orice fel de obstacole (resturi materiale, anrocamente, grămezi de pamant, etc.) si readucerea la starea iniţiala.

  • Investiţia va respecta strict proiectul si masurile de protecţie a mediului prevăzute de proiect,

in scopul reducerii la minim a impactului asupra factorilor de mediu.

  • Se vor lua masuri specifice de protecţie a mediului pe perioada realizării proiectului de

investiţii (împrejmuire cu panouri, recipiente de colectare a deşeurilor, etc.).

  • Se vor lua masuri pentru evitarea poluării accidentale a factorilor de mediu pe toata durata

execuţiei lucrărilor.

  • Deşeurile rezultate in urma lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate temporar in

containere metalice acoperite sau pe platforme de depozitare temporara si transportate la o platforma de deşeuri inerte autorizata ;transportul acestor tipuri de deşeuri se va face de către o societate specializata autorizata cu respectarea prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.

  • Deşeurile industriale reciclabile rezultate in perioada lucrărilor de construcţii  (metalice ,

hârtie - carton, plastic – PET etc.) vor fi colectate /stocate temporar pe tipuri, in recipiente speciale, in vederea valorificării prin societati autorizate specializate.

  • Deşeurile menajere generate in perioada lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate

temporar in pubele cu capac si eliminate prin firme de salubrizare autorizate.

  • Se interzice utilizarea materialelor cu risc ecologic imediat sau in timp.
  • Se va separa zona de lucru cu panouri demontabile in scopul împiedicării accesului

autovehiculelor si a persoanelor neautorizate.

  • Se vor amenaja toalete publice corespunzatoare .
  • Se vor evita pierderile de carburanţi sau lubrefianţi la staţionarea utilajelor; astfel toate

utilajele vor fi atent verificate.

- Se vor utiliza utilaje si mijloace de transport agrementate din punct de vedere tehnic care sa nu genereze scurgeri de produse petroliere si lubrifianti, zgomot, vibratii.

     - Organizarea de şantier va ocupa fi amenajata astfel incat sa asigure facilitatile de baza conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, cu modificările si completările ulterioare.

     -   Organizarea de santier pentru lucrarile prevazute prin proiect va respecta obligatoriu masurile specifice pentru reducerea si/sau eliminarea efectelor generate de acestea asupra sanatatii umane si mediului inconjurator. Se vor avea in vedere: imprejmuirea corespunzatoare a zonelor de lucru, montarea de avertizoare, etc.

     - Organizarea de santier se va realiza in interiorul amplasamentului astfel incat impactul generat de aceasta asupra factorilor de mediu locali pe timpul derularii lucrarilor prevazute prin proiect sa fie cat mai redus.

  • Evitarea pierderilor de materiale si substanţe cu potenţial poluant in vederea eliminării

poluării accidentale a apelor de suprafaţa si a apelor subterane.

  • Materialele fine sau prăfoase (pamant, balast, nisip, deşeuri de construcţie prăfoase ) se vor

transporta in autovehicule prevăzute cu prelate de protecţie pentru împiedicarea imprastierii acestora pe partea carosabila.

  • Nu se vor stoca combustibili in  şantier.
  • In cazul unui incident sau accident care ar putea afecta semnificativ mediul se va instiinta imediat APM Vrancea si GNM-CJ Vrancea.

-   Prezentul act nu se refera la partea de rezistenta si stabilitate a lucrărilor de investiţii.

-  Prezentul act nu exonerează de răspundere proiectantul si constructorul in cazul producerii unor accidente in timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora .

- Prezentul act nu exonereaza titularul investitiei de obligatia obtinerii tuturor avizelor mentionate in certificatul de urbanism.

 

-   Prezentul act este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.

-  Titularul proiectului are obligaţia de a notifica in scris autoritatea competenta pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenita după emiterea deciziei etapei de încadrare iar APM Vrancea va aplica in mod corespunzător, in aceasta situaţie prevederile art.22 alin.(3) din HG nr.445/2009.

- Nerespectarea prevederilor deciziei APM Vrancea atrage anularea acestuia, după caz.

 

- La finalizarea proiectului autoritatea competenta pentru protecţia mediului efectuează un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor deciziei etapei de încadrare.

 

      Pe toata durata realizării si funcţionarii obiectivului se vor respecta următoarele prevederi legale :

  • O.U.G. nr. 195 / 2005 privind protecţia mediului cu modificarile, completarile si aprobarile ulterioare;
  • SR 10009 / 2017 - Acustica – limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant;
  • Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător;
  • Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor;
  • HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.
  • Hotărârea de Guvern 235/2007 (M.O. 199 / 22.03.2007), privind gestionarea uleiurilor uzate
  • Ordinului MMP nr. 794/2012 privind Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deşeuri de ambalaje ;
  • Hotărârea de Guvern nr. 352 / 21.04.2005 privind modificarea si completarea H.G. 188 / 2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare in mediul acvatic a apelor uzate;
  • Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata si al populatiei .
  • OUG nr. 68/2007 privind răspunderea de mediu cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului asupra mediului aprobata prin Legea nr. 19/2008 modificata si completata cu OUG nr. 15/2009.
  • Legea 86 / 10.05.2000 (M.O.244 / 22.05.2000) pentru ratificarea Convenţiei privind accesul la informaţie, participarea publicului la luarea deciziei si accesul la justiţie in probleme de mediu, semnata la Arhus la 25.01.2005.

 

- Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.    

 

Director Executiv,

 Şef  Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii,

Valentin LOGODINSCHI

             Marilena MĂNĂILĂ

 

 

Întocmit,    

Adriana MIHĂILĂ