Back

Decizia etapei de incadrare- Proiect pentru ”Amplasare statie de betoane semimobila ”, titular SC AUTOSAS SRL

Decizia  etapei de încadrare ( PROIECT)

Din data de 02 .10.2017

               Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresata de SC AUTOSAS SRL  prin Airinei Mitica din com Valea Seaca, jud Bacau, înregistrată la Agenţia Pentru Protecţia Mediului Vrancea cu nr. 7956din21.08.2017 ,

               în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

              Agenţia Pentru Protecţia mediului Vrancea decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiza Tehnica din data de28.09.2017 că proiectul : ” Amplasare statie de betoane semimobila ” propus a fi amplasat in muncipiu Adjud , T 46, P 227, jud Vrancea

, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

a)- proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr.2, pct. 10 a .

b)Caracteristicile proiectului :

Localizarea proiectului

Administrativ, amplasamentul organizarii de santier se afla situat in intravilanul Municipiul Adjud

Regimul juridic:

Terenul situat in  Municipiul Adjud ,  tarla 46; parcela 227  este proprietatea sotilor Airinei Mitica si Airinei Simona –Mihaela si a fost constituit un drept de superficie in favoarea SC AUTOSAS SRL .

Vecinatati:

-  NORD –Rezerva Primarie(teren arabil)dincolo de acesta :drum;

-  SUD    - Secara G Vasile(teren arabil) dincolo de acesta teren liber de constructii;

-  EST     - DJ 119J – dincolo de acesta – statie sortare ce apartine SC AUTOSAS SRL

-  VEST  - Drum exploatare-dincolo de acesta teren liber de constructii;

 

STRUCTURA FUNCTIONALA :

Destinatie: malaxare amestec agregate si obtinere beton – capacitate maxima 60 mc/h.

Statia de  betoane va avea urmatoarea structura functionala :

*  Rampa aprovizionare 

* Ansamblu predozator agregate :

     - cinci buncare predozatoare cu clapete de dozare

     - cantar banda de agregate

* Banda inclinata de transfer

* Skip

* Ansamblu turn de malaxare :

       - malaxor

       - cantar apa

       - cantar ciment

      - ansamblu dozator aditivi

 

* Siloz 1 stacare ciment  , cu snec transportator spre cantar* Siloz 2 stacare ciment  , cu snec transportator spre cantar

* Rezervoare stacare aditivi* Cabina de comanda- S=7.90 m.p

                                     S.u=6.25 m.p

* Cabina depozitare si prelevare probe  - S=7.90 m.p

                                S.u=6.25 m.p

* Cabina servire masa si spatiu dep materiale = 7.90 mp

                                S.u= 6.25 m.p

* Cabina vestiar si grup sanitar  - S=7.90 m.p

                                S.u=6.25 m.p

 

* Cabina cantar      -S=7.90 m.p

                        S.u=6.25 m.p

Fluxul tehnologic al producerii betoanelor are trei componente :

  • Aprovizionarea cu materiile prime care intra in componenta betoanelor , respectiv :aprovizionarea statiei cu agregate (nisip , pietris , piatra sparta , ciment si aditivi) care se face cu mijloace de transport auto de la sursele de aprovizionare  , acces in incinta , stationarea pe cantarul bascula pentru cantarirea materialelor si depozitarea acestora.Agregatele grele (nisip , pietris , piatra sparta)se descarca in celulele de depozitare amplasate in zona de sud a incintei , cimentul se descarca in cele 2 celule/siloz amplasate in zona de nord.
  • Producerea mecanizata a betonului care consta in transportul cu fadroma a agregatului greu din celula de depozitare , urcarea pe rampa de la cota de productie , descarcarea agregatului pe banda transportatoare catre malaxor.Tot in malaxor se face dozajul de ciment (pe marci) din cele 2 rezervoare/siloz amplasate langa acesta, adaugarea apei si aditivilor si amestearea propriu-zisa.Dupa parcurgerea etapei de amestec , sarja produsa de malaxor este descsrcata direct in betoniera stationata sub acesta.
  • Expedierea produsului final(betonul) cu mijloace de transport specializate  catre locurile de punere in opera  , prin parcurgerea traseului de la malaxor la cantarul pentru inregistrarea cantitatii de beton si livrarea acestuia.

Dotari statie betoane:

* Ansamblu predozator- se compune din cinci buncare prevazute cu clapete de dozare in vederea realizarii dozarii sorturilor.Actionarea acestor clapete se realizeaza pneumatic  , cu pistoane alimentate prin intermediul electroventilelor.Compartimentul pentru sortul fin (nisip) este prevazut cu un vibrator electromecanic.

* Cantare de agregate – au in structura doua benzi transportatoare prevazute cu jgheab colector si sunt suspendate pe un sistem de doze tensometrice.Umplerea se realizeaza cu clapetele de dozare si cu supravegherea modului electronic de cantarire Laumas ce preia semnalele de la dozele tensiometrice si le va afisa in format digital.Modulul va converti informatia de cantarire intr-un semnal standard pentru automatul programabil e coordoneaza procesul tehnologic in regim automat.Descarcarea cantarelor se face prin actionarea electrica a motoarelor benzilor.

Banda inclinata de tranfer : asigura preluarea agregatelor deversate de benzile de cantarire a ansamblului predozator si transportul acestora folosind o banda din cauciuc profilata catrea Skip.Actionarea se realizeaza cu ajutorul unui motor electric trifazat de tip asincron.

 Skip :este o structura metalica tip cupa in care se varsa materialul de pe banda de trasnfer. Aceasta cupa este tractata spre partea superioara a malaxorului cu ajutorul unor cabluri tip sufa , actionate prin intermediul unui motor electric trifazat de tip asincron cu alimentare prin convertizor.

Malaxor- realizeaza amestecarea tehnologica a componentelor dozate gravimetric- agregate , ciment , apa si respectiv volumetric pentru aditivi.Este ansamblul in care se realizeaza prepararea betonului.La partea inferioara este prevazut cu un sibar de inchidere/deschidere actionat de un motor hidraulic.Antrenarea se face cu ajutorul unui motor electric trifazat de tip asincron cu pornire in doua prin transmisie cu reductor.De la acest reductor prin conectare cu ajutorul unui ax cardanic se asigura legatura cu reductorul final. La mansonul de montare a axului cardanic cu reductorul final este prevazut cu stift de siguranta pentru protectie in caz de siguranta.

Bazin metalic apa tehnologica – este un bazin pe structura metalica, cu dimensiuni 3x2x2,5 m(Lxlxh), bazin este prevazut cu o pompa submersibila pentru alimentarea malaxorului.

Cantarul de apa- este compus tot dintr-o cuva suspendata pe o doza tensometrica . La  partea inferioara  , cuva este prevazuta cu vana actionata electropeneumatic in vederea descarcarii continutului  cantarului in malaxor.Umplerea se realizeaza prin zona superioara cu ajutorul unui electroventil si o pompa de apa actionata cu motor electric trifazat ce vor fi controlate la inchidere cu ajutorul modulului electronic de cantarire.Modulul va converti informatia de cantarie intr-un semnal standard pentru programabil ce coordoneaza procesul tehnologic in regim automat.

Cantarul de ciment- este compus tot dintr-o cuva suspendata folosind un sistem articulat pe o doza tensometrica. La partea inferioara  , cuva este prevazuta cu o clapeta actionata pneumatica in vederea descarcarii continutului cantarului in malaxor.Umplerea se realizeaza prin zona superioara cu ajutorul a unuia din cele doua snecuri (transportoare tubulare) corespunzatoare fiecarui siloz de stocare. Actionarea celor doua snecuri transportatoare se realizeaza cu ajutorul a doua motoare electrice trifazate de tip asincron . Modulul va converti informatia de cantarie intr-un semnal standard pentru automatul programabil ce coordoneaza procesul tehnologic in regim automat.

Ansamblu dozator aditivi :instalatia contine doua vase dozatoare de forma cilindrica  , din care se vor extrage contorizat aditivii folositi la realizarea betonului .Golirea se realizeaza cu pompa ationata cu motor electric trifazat asincron si prin deschiderea vanelor aflate deasemenea in zona inferioara a vaselor.

Siloz stocare sort 1 ciment , cu snec transportator spre cantar :constituie  ansamblu de stocare verticala a sorturilor de ciment.Umplerea se realizeaza in zona superioara  , pneumatic folosind un sistem de tubular cu conectare standard.Este prevazut cu sistem de filtrare praf de umplere  , supapa de siguranta  , sistem de spargere bolta , lapeta de inchidere manuala  , snec de golire.Transportorul de ciment(numit si snec) extrage cimentul din silozul de ciment siil deverseaza in buncarul cantarului de ciment.

Siloz stocare sort 2 ciment , cu snec transportator spre cantar :constituie  ansamblu de stocare verticala a sorturilor de ciment.Umplerea se realizeaza in zona superioara  , pneumatic folosind un sistem de tubular cu conectare standard.Este prevazut cu sistem de filtrare praf de umplere  , supapa de siguranta  , sistem de spargere bolta, lapeta de inchidere manuala  , snec de golire.

Rezervor stocare aditivi : sunt buncare pentru stcarea unor cantitati mai mari de aditivi lichizi prevazute cu pompe de golire ce vor asigura umplerea dozatoarelor de aditivi.

Cabina de comanda : este destinata sa asigure un acces sigur  , facil si in conditii de securitate la aparatura electrica de alimentare , comanda , automatizare , semnalizare si masura a marimilor fizice de proces tehnologic.

Spatiu depozitare probe –este destinata pentru depozitarea in conditii optime a probelor recoltate pentru analiza in detaliu a betoanelor catre o firma specializata.Acesta este dotat cu un bazin pastrare probe cu termostat digital si recirculare .Spatiul este dotat si cu grup sanitar.

Spatiu pentru servirea mesei – este destinat pentru personalul statiei  , fiind dotat cu masa , scaune , chiuveta si frigider.

Spatiu materiale curatenie – este destinat pentru depozitarea materialelor de curatenie , fiind dotat cu dulap pentru detergenti si dezinfectanti , mop ,matura. Detergentii si dezinfectantii folositi vor fi doar cei avizati sanitar de M.S

 Cabina vestiar – este destinata pentru pesonalul statiei  , avand in dotare spatii pentru depozitarea hainelor de lucru si de zi , aceasta fiind dotata si cu un grup sanitar.

Cabina cantar – este destinata pentru cantarirea cifelor de beton si facturarea acestora , aceasta fiind dotata cu birou , dulap .

Statia de betoane va fi complet automatizata.

        Alimentarea cu energie electrica se va asigura  din reteaua limitrofa amplasamentului.

Deoarece in zona amplasamentului investitiei nu exista retele publice de canalizare si alimentare cu apa , se  opteaza pentru realizarea unui sistem propriu pentru asigurarea acestor utilitati.

Apa care trebuie asigurata pentru desfasurarea activitatii in cadrul obiectivul este folosita pentru urmatoarele necesitati:

                      • apa potabila

                      • apa   folosita in procesul de productie.

          Alimentarea cu apa potabila se va realiza prin racorduri din ţeavă de polipropilenă de înaltă densitate dintr-un puț forat ce va face parte dintr-o gospodărie de apă – G.A., ce va cuprinde un puț forat cu o adâncime de 30m, dotat cu statie de pompare de tip hidrofor, statie de tratare si bazin subteran din polietilena de 5 mc cu grup de pompare .

         In jurul sursei subterane de apa se va institui o zona de protectie sanitara cu regim sever prin imprejmuire cu gard de plasa si marcarea cu placute indicatoare  cf. prevederilor art. 14 din HG 930 / 2005, pentru acvifere de adancime protejate izolate de suprafata  prin strate impermeabile, suprafata zonei de protectie sanitara cu regim sever vor fi S= 50,00 mp si zona de protectie sanitara cu regim de restrictie coincide cu cea cu regim sever.

       In zona de protectie sanitara cu regim sever sunt interzise:

    -  excavatiile in teren si haznalele

    -  accesul persoanelor straine

    -  depozitarea gunoaielor de orice fel

    -  deversarea de combustibili si lubrefianti

    -  pasunarea animalelor

        La proiectarea si executia instalatiilor si constructiilor aferente sistemului de alimentare cu apa se vor avea in vedere prevederile HG  930/2005, cap.8, art. 30 privind dimensionarea zonelor de protectie sanitara cu regim sever, respectiv:

  • ptr. aductiuni,10 m de la generatoarele exterioare ale acestora

 -   ptr. alte conducte din retelele de distributie, 3 m

 Instalatii de tratare

             Tratarea apei se va face prin clorinare prin montarea unei ministatii de clorinare montata in caminul forajului.

  Instalatia poate fi exploatata atat in sistem automat cat si manual

            Apa tratata va fi inmagazinata intr-un bazin de polietilena de 5 mc , de unde aceasta  va fi distribuita catre consumatori prin intermediul unui grup de pompare.

            Mentenata forajului si a instalatie va fi facut de catre o firma specializata in exacutarea si supravegherea in timp al forajului.

            Beneficiarul este obligat sa prezinte probe de apa periodic la institutile specializate.

Apa tehnologica pentru procesul de productie

Apa necesara  procesului tehnologic specifica  pentru prepararea betoanelor si mortarelor   este asigurata  din raul Siret cu ajutorul unei pompe suprafaţă tip  LAYNE BOWLER  cu Q = 50 mc/h; H = 38 mc; P mot = 55 KW, n = 1500 rot /min, amplasata in albia majora  a râului Siret  si are sorbul montat intr-un bazin cu (V = 100 mc).

       Lungimea retelei de aductiunea de la statia de pompare, amplasata in albia majora  a râului Siret  care are sorbul montat intr-un bazin cu (V = 100 mc)  pana la statia de betoane, are o lungime totala de L = 400 ml, din care 290 ml cu Dn = 200 mm, si 110 ml cu Dn = 90 mm, care va subtraversa si drumul D.J 119 J.

Instalatii de aductiune si inmagazinare

 Inmagazinarea apei se va face intr-un bazin suprateran metallic  cu V =  15 mc

b2)Cumularea cu alte proiecte : statie de sortare agregate de balastiera

b3)Utilizarea resurselor naturale :  agregate minerale, apa, etc.

b4)Producţia de deşeuri : deşeuri de construcţii ( balast, piatra sparta, beton , materiale plastice, pamant, metalice , etc.), deşeuri menajere . Deşeurile vor fi colectate selectiv in spatii special amenajate si preluate de către operatori economici autorizaţi.

b5)Emisiile poluante , inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort : Emisiile poluante vor fi locale, in zonele de lucru, pe perioada executarii lucrarilor si vor fi generate cu precadere ca urmare a activitatilor mijloacelor de transport si utilajelor folosite in perioada de realizare a proiectului.

Emisiile poluante, inclusiv zgomotul provenite din surse din perioada de executie a proiectului vor fi reduse prin utilizarea de utilaje si echipamente adecvate.

Se vor respecta prevederile si limitele SR 10009 / 2017 - Acustica urbană – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant

b6)Riscul de accident , ţinându-se seama in special de substanţele si tehnologiile utilizate : nu se vor utiliza materiale cu risc pentru om/mediu si titularul de proiect/constructorul va lua masuri in vederea prevenirii accidentelor.

c)Localizarea proiectelor :

 c1) Utilizarea existenta a terenului : terenul este situat in intravilanul si extravilanul localitatii Paltin , folosinţa actuala :– teren neproductiv , destinaţia : - teren neproductiv.

 c2) Relativa abundenta a resurselor naturale din zona , calitatea si capacitatea regenerativa a acestora : nu este cazul ,

 c3)  Capacitatea de absorbţie a mediului , cu atenţie deosebita pentru ;

       a) zonele umede : in vecinatatea amplasamentului este raul Siret ,

       b) zonele costiere : nu este cazul ,

       c) zonele montane si împădurite : nu este cazul ,

       d) parcurile si rezervaţiile naturale : nu este cazul ,

       e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia in vigoare , cum sunt : zone de  

       protecţie a faunei piscicole naturale si bazine piscicole amenajate : nu este cazul.

       f) zonele de protecţie speciala, mai ales cele desemnate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, zonele prevăzute prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a – zone protejate, zonele de protecţie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi Hotărârea Guvernului nr. 930/2005 pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică : nu se suprapune ariilor naturale protejate .

       g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja

       depăşite : nu este cazul ,

       h) ariile dens populate : nu este cazul,

       i) peisaje cu semnificaţie istorica , culturala si arheologica : nu este cazul

 d)Caracteristicile impactului potenţial :

 d1) Extinderea impactului  : aria geografica si numărul de persoane afectate : impactul este    

 local, cu durata limitata, numai in zona frontului de lucru si  nu va schimba functiunea zonelor     

 invecinate  ,

 d2) Natura transfrontaliera a impactului : nu este cazul ,

 d3) Mărimea si complexitatea impactului : in perioada de execuţie a proiectului

 impactul asupra factorilor de mediu va fi nesemnificativ sau minim daca se vor respecta

 masurile privind protecţia factorilor de mediu impuse prin proiect ( prezentate in

 memoriul tehnic) ,

      d4) Probabilitatea impactului : redusa pe timpul realizarii proiectului .

      d5) Durata , frecventa si reversibilitatea impactului : In perioada de executie a proiectului  

      impactul asupra factorilor de mediu va fi temporar si reversibil .  .

 

II. Condiţiile de realizare a proiectului :

- Investiţia se va realiza cu respectarea proiectului , a legislaţiei de mediu in vigoare, a menţiunilor din Certificatul de Urbanism nr.264/26.07.2017 emis de primaria municipiului adjud , a notificarii pentru inceperea executiei obiectivului nr. 30/12.09.2017 emisa de SGA Vrancea.

- Pe tot parcursul execuţiei lucrărilor si funcţionarii obiectivului se vor lua toate  masurile si se vor realiza toate lucrările necesare pentru protecţia calităţii apelor si prevenirea poluării accidentale ale apelor subterane si de suprafaţa.

      - Constructorul va răspunde de realizarea corecta a lucrărilor propuse conform documentatiei   prezentata la APM Vrancea.

- La executarea lucrărilor, se vor respecta normele sanitare, PSI, de protecţia muncii si de gospodărire a apelor in vigoare .

      - Lucrările se vor desfăşura cu respectarea condiţiilor tehnice si a regimului juridic prevăzute

      prin actele de reglementare prealabile, emise de alte autoritati.

      - In perioada de execuţie a lucrărilor vor fi stabilite zone de parcare a autovehiculelor si

      utilajelor utilizate.

    - Se interzic lucrările de întreţinere si reparaţii la utilajele si mijloacele de transport in cadrul  

    obiectivului de investiţii (acestea se vor realiza numai prin unitati de specialitate autorizate).

- Lucrările vor fi executate fara a produce disconfort prin generarea de noxe , praf , zgomot si vibraţii.

- Managementul deşeurilor generate de lucrările de construcţii va fi in conformitate cu legislaţia specifica de mediu  si va fi in responsabilitatea titularului de proiect cat si a operatorului care realizează lucrările .

- Se vor realiza spatii special amenajate pentru colectarea selectiva a tuturor categoriilor de deşeuri produse ( deşeuri inerte din demolări, deşeuri de ambalaje, deşeuri metalice etc.), in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor .

- Se interzice depozitarea materialelor de construcţii si a deşeurilor rezultate in spatii neamenajate in acest scop.

- Se vor asigura condiţii pentru depozitarea temporara a materialelor de construcţii si a reziduului de şantier astfel incat sa nu creeze disconfort locuitorilor din zona.

- Se vor respecta prevederile HG nr. 1756/2006 privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot in mediu produs de echipamente destinate utilizării in exteriorul clădirilor.

- Activităţile care produc mult praf vor fi reduse in perioadele cu vânt puternic sau se va urmări o umectare a suprafeţelor.

- Se vor verifica periodic utilajele si mijloacele de transport in ceea ce priveşte nivelul de emisii de monoxid de carbon si a altor gaze de eşapament si punerea in funcţiune numai după remedierea eventualelor defecţiuni.

- La finalizarea perioadei de utilizare a staţiei de betoane ( finalizarea lucrarilor la drumul DJ 205 D) , se vor dezafecta integral toate instalaţiile, platforma betonată şi se va renatura zona afectată, inclusiv prin acoperirea intregii suprafeţe cu pământ vegetal si plantarea de specii vegetale autohtone.

  • Investiţia va respecta strict proiectul si masurile de protecţie a mediului prevăzute de proiect,

in scopul reducerii la minim a impactului asupra factorilor de mediu.

  • Se vor lua masuri specifice de protecţie a mediului pe perioada realizării proiectului de

investiţii (împrejmuire cu panouri, recipiente de colectare a deşeurilor, etc.).

  • Se vor lua masuri pentru evitarea poluării accidentale a factorilor de mediu pe toata durata

execuţiei lucrărilor.

  • Deşeurile rezultate in urma lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate temporar in

containere metalice acoperite sau pe platforme de depozitare temporara si transportate la o platforma de deşeuri inerte autorizata, numai in baza avizului Primăriei com.Paltin; transportul acestor tipuri de deşeuri se va face de către o societate specializata autorizata cu respectarea prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.

  • Deşeurile industriale reciclabile rezultate in perioada lucrărilor de construcţii  (metalice ,

hârtie - carton, plastic – PET etc.) vor fi colectate /stocate temporar pe tipuri, in recipiente speciale, in vederea valorificării prin societati autorizate specializate.

  • Deşeurile menajere generate in perioada lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate

temporar in pubele cu capac si eliminate prin firme de salubrizare autorizate.

  • Se interzice utilizarea materialelor cu risc ecologic imediat sau in timp.
  • Se va separa zona de lucru cu panouri demontabile in scopul împiedicării accesului

autovehiculelor si a persoanelor neautorizate.

  • Se vor evita pierderile de carburanţi sau lubrefianţi la staţionarea utilajelor, astfel toate

utilajele vor fi verificate periodic;

     - Organizarea de şantier va ocupa fi amenajata astfel incat sa asigure facilitatile de baza conform prevederilor Legii nr. 50/1991privind autorizarea lucrărilor de construcţii, cu modificările si completările ulterioare.

  • Organizarea de şantier va dispune de toalete ecologice. Constructorul va avea in vedere

întreţinerea toaletelor ecologice, prin contract cu o firma autorizata.

  • La parasirea incintei şantierului , rotile autovehiculelor se vor curata.
  • Evitarea pierderilor de materiale si substanţe cu potenţial poluant in vederea eliminării

poluării accidentale a apelor de suprafaţa si a apelor subterane.

  • Materialele fine sau prăfoase (pamant, balast, nisip, deşeuri de construcţie prăfoase ) se vor

transporta in autovehicule prevăzute cu prelate de protecţie pentru împiedicarea imprastierii acestora pe partea carosabila.

  • Nu se vor stoca combustibili in  şantier.

-   Prezentul act nu se refera la partea de rezistenta si stabilitate a lucrărilor de investiţii.

-  Prezentul act nu exonerează de răspundere proiectantul si constructorul in cazul producerii unor accidente in timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora .

-   Prezentul act este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.

-   Titularul proiectului are obligaţia de a notifica in scris autoritatea competenta pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenita după emiterea deciziei etapei de încadrare iar APM Vrancea va aplica in mod corespunzător, in aceasta situaţie prevederile art.22 alin(3) din HG nr.445/2009.

-    Nerespectarea prevederilor deciziei APM Vrancea atrage suspendarea şi anularea acestuia, după caz.

-  La finalizarea proiectului autoritatea competenta pentru protecţia mediului efectuează un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor deciziei etapei de încadrare .

                    

Pe toata durata realizării si funcţionarii obiectivului se vor respecta următoarele prevederi legale :

  • O.U.G. nr. 195 / 2005 privind protecţia mediului cu modificarile, completarile si aprobarile ulterioare ;
  • SR 10009 / 2017 - Acustica urbană – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător;
  • Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor;
  • HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.
  • Hotărârea de Guvern 235/2007 (M.O. 199 / 22.03.2007), privind gestionarea uleiurilor uzate
  • Ordinului MMP nr. 794/2012 privind Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deşeuri de ambalaje ;
  • Ordinul M.A.P.P.M. 756 / 1997 (a valorilor de referinţă pentru urme de elemente chimice în soluri prin punctele de măsurare indicate de inspectorul de control) si M.O.303 / 06.11.1997, pentru aprobarea Reglementarii privind  evaluarea poluării mediului; 
  • Hotărârea de Guvern nr. 352 / 21.04.2005 privind modificarea si completarea H.G. 188 / 2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare in mediul acvatic a apelor uzate;
  • Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata si al populatiei .
  • OUG nr. 68/2007 privind răspunderea de mediu cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului asupra mediului aprobata prin Legea nr. 19/2008 modificata si completata cu OUG nr. 15/2009.
  • Legea 86 / 10.05.2000 (M.O.244 / 22.05.2000) pentru ratificarea Convenţiei privind accesul la informaţie, participarea publicului la luarea deciziei si accesul la justiţie in probleme de mediu, semnata la Arhus la 25.01.2005.

 

- Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.