Back

Decizie emitere Aviz de mediu pentru planul „Plan Urbanistic General – ,, Reactualizare PUG al orasului Marasesti cu satele componente, judeţul Vrancea” - titular - PRIMARIA MARASESTI

DECIZIE

 

Nr. 1232 / 07.05.2018

 

           

Ca urmare a cererii adresate de Primaria Marasesti, judeţul Vrancea, înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea cu nr. 738/23.01.2015, în baza Hotărârii Guvernului nr. 1000/2012 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia, şi a Hotărârii Guvernului nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, A.P.M. Vrancea decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comitetului Special Constituit al A.P.M. Vrancea din 26.04.2018 - etapa de analiză a calităţii Raportului de mediu, că:

 

pentru planul „Plan Urbanistic General – ,, Reactualizare PUG al orasului Marasesti cu satele componente, judeţul Vrancea” se va emite avizul de mediu.

 

Motivele care au stat la baza luării acestei decizii:

 

  • planul respectă cerinţele legislaţiei privind protecţia mediului;
  • prin implementarea planului nu este afectată nici o arie naturală protejată de interes naţional/internaţional;
  • nu sunt afectate zone de protecţie specială hidrogeologică;

-     analiza calităţii raportului de mediu, efectuată de A.P.M. Vrancea, a avut în vedere următoarele:

           - respectarea conţinutului-cadru prevăzut în anexa nr. 2 a H.G. nr. 1076/2004;

           - prezentarea dificultăţilor tehnice, procedurale şi de altă natură care au fost întâmpinate şi explicitarea oricăror ipoteze şi incertitudini;

                - prezentarea alternativelor studiate, a motivelor care au stat la alegerea uneia dintre ele, a modului în care consideraţiile de mediu au fost integrate în proiectul de plan, precum şi procesul definitivării proiectului ca urmare a informaţiilor rezultate pe parcursul evaluării de mediu;

               - justificarea detaliată a motivelor care au stat la baza eliminării din analiză a anumitor aspecte;

        - avizele favorabile emise de celelalte autoritati implicate;

        - prezentarea informaţiilor grafice - hărţi, scheme, schiţe, diagrame;

             - Raportul de mediu propune o serie de masuri pentru a preveni, reduce si compensa orice efect advers asupra mediului al implementării planului.

 

Informarea şi participarea publicului:

Anunţurile privind

depunerea notificării

decizia etapei de încadrare

organizarea sedintei de dezbatere publica

publicate in ediţiile ziarului

„Ziarul de Vrancea” din datele de 16.01.2015 şi 19.01.2015

„Monitorul de Vrancea” din data de 06.06.2015

„Monitorul de Vrancea” din datele de 16.02.2018 si 19.02.2018

afisate pe pagina de internet a A.P.M. Vrancea

 

02.06.2015

09.02.2014

 

 

 

 

 

Până la data luării acestei decizii nu au fost înregistrate opinii/observaţii ale publicului.

 

Menţiuni despre procedura de contestare administrativă şi contencios administrativ

Orice persoană care face parte din publicul interesat şi care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente pentru a ataca, din punct de vedere procedural sau substanţial, actele, deciziile sau omisiunile autorităţii publice competente pentru protecţia mediului, care fac obiectul participării publicului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, prevăzute de prezenta hotărâre, cu respectarea prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.

Actele sau omisiunile autorităţii publice competente pentru protecţia mediului, care fac obiectul participării publicului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se atacă odată cu decizia etapei de încadrare.

Soluţionarea cererii se face potrivit dispoziţiilor Legii nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.

Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoanele care fac parte din publicul interesat şi care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 zile de la data aducerii la cunoştinţa publicului a deciziei de emitere a avizului de mediu, revocarea în tot sau în parte, a prezentei decizii.

Autoritatea publică emitentă are obligaţia de a răspunde la plângerea prealabilă în termen de 30 zile de la data înregistrării acesteia la acea autoritate.

 

Procedura administrativă prealabilă este gratuită.