Back

22 aprilie 2021:Restaurează-ți Pământul!

Ziua Planetei Pământ  22 aprilie 2021

Restaurează-ți Pământul!

 

În fiecare an pe data de 22 aprilie celebrăm Ziua Pământului pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții.

Prima celebrare a Ziua Planetei Pământ a fost organiztă în America  în 1970, iar în anul 2009  a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când celebrăm Ziua Pământului iar această sărbătoare are trebui extinsă prin acțiuni zilnice cu scopul de a ocroti planeta noastră.

După 20 de ani, în 1990, mai mult de 200 milioane de oameni din 141 de țări au metamorfozat Ziua Pământului într-o manifestare de o amploare aparte în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei pe care locuim.

Ziua Planetei Pământ în zilele noastre

Astăzi, Ziua Pământului este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai mare respectare seculară din lume, marcată de peste un miliard de oameni în fiecare an ca zi de acțiune pentru a schimba comportamentul uman și a crea schimbări de politici globale, naționale și locale. Clar, lupta pentru un mediu curat continuă cu o urgență din ce în ce mai mare, pe măsură ce ravagiile schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente în fiecare zi.

Tema anului 2021 pentru Ziua Planetei Pământ

În fiecare an evenimentele organizate de Ziua Pământului variază în funcție de zonă sau populația implicată. Este o tradiție, cu ocazia fiecărei ediții, ca Ziua Planetei Pământ să respecte o temă  diferită în fiecare an; tema acestui an este: Restaurează-ți Pământul!