Back

Pana la data de 10.06.2015 operatorii economici au obligatia raportarii datelor si informatiilor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje- Raportare aferenta anului 2013

In vederea monitorizarii obiectivelor privind valorificarea sau incinerarea in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si, respectiv, reciclarea deseurilor de ambalaje, cat si a optimizarii validarii datelor raportate, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 794/2012 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje, va rugam ca, incepand cu data prezentului anunt, sa asigurati introducerea datelor si a informatiilor corespunzatoare anului 2013 in baza de date aferenta aplicatiei "Ambalaje" dezvoltata in cadrul proiectului SIM.

 Procedura se va desfasura astfel:

  1. Operatorii economici care sunt inregistrati in SIM intra pe link-ul http://raportare.anpm.ro, unde se vor autentifica cu user-ul si parola existente. Daca au uitat sau au pierdut parola, se poate obtine alta accesand link-ul http://raportare.anpm.ro/sim/eform/resetare/parola folosind ID-ul format din CUI-ul societatii + identificatorul unic si adresa de e-mail completata initial in eForm.

Operatorii economicii vor fi conectati automat la sesiunea de raportare 2013 si vor putea completa chestionarele alocate.

 

  1.     Operatorii economici care nu sunt inregistrati in SIM trebuie să se înregistreze la adresa: http://raportare.anpm.ro, prin completarea chestionarului eFROM, efectiv se va transmite o cerere de înregistrare electronică pentru aplicarea informatică de colectare a datelor privind ambalajele, în urma aprobării acesteia veţi primi dreptul de acces (adică un nume de utilizator – USER NAME şi o parolă).

 

Ghidul de inregistrare electronica a operatorilor economici, precum si Manualul de utilizare a aplicatiei se găsesc pe www.anmp.ro - http://raportare.anpm.ro.

Validarea cererii de înregistrare electronică în vederea raportării datelor referitoare la ambalaje se va efectua de catre personalul A.P.M. / A.N.P.M.

Accesul efectiv la aplicatia informatică de colectare a datelor privind ambalajele va fi posibil numai după validarea internă şi generarea automată de către sistem a numelui de utilizator – USER NAME şi a parolei.

Chestionarele completate on-line vor fi verificate şi aprobate de către personalul A.P.M.

După introducerea datelor şi verificarea tuturor corelaţiilor, fiecare chestionar trebuie să fie aprobat, pentru că numai în acest fel datele conţinute vor fi luate în calcul pentru realizarea rapoartelor finale.

 

INFORMĂM OPERATORII ECONOMICI CARE AU TRANSMIS PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ RAPORTAREA AFERENTA ANULUI 2013 (ÎN FORMATUL ANTERIOR – PE HARTIE) CĂ TREBUIE SĂ PARCURGĂ ŞI EI ACEASTĂ PROCEDURĂ DE RAPORTARE.

 În cazul în care întâmpinaţi probleme în parcurgerea paşilor aferenţi raportării privind ambalajele, vă rugăm să ne contactaţi la sediul A.P.M. Tulcea din str 14 Noiembrie , nr 5 , Tulcea  sau la adresa de e-mail office@apmtl.anpm.ro  persoană de contact Dna Nicoleta RUSU.

 Societatile care, pentru intregul anul calendaristic 2013 cat si pentru intreaga cantitate de ambalaje aferenta anului 2013, au incheiat contracte privind transferul responsabilitatii cu una dintre societatile care detin licenta de operare – ECO-ROM AMBALAJE, ECOLOGIC 3R, INTERSEMAT, ECO-X, SOTA GRUP 21, ECO PACK MANAGEMENT, RESPO WASTE S.A. NU FAC OBIECTUL PREZENTEI ADRESE.

Se vor inscrie in SIM doar societatile care nu au incheiat astfel de contracte sau cele care nu au acoperit intreg anul 2013 prin astfel de contracte. Pentru restul responsabilitatea revine societatilor mai sus mentionate.

 

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE A DATELOR IN SISTEM ESTE 10.06.2015.