Back

Anunt etapa incadrare Rev _rest de lucrări_ AS Fondul forestier propietate publică a statului administrat de OS Dumbrăveni

ANUNT PUBLIC

 

Agenția pentru protecția mediului Sibiu anunță publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare, conform prevederilor HG 1076/2004, cu modificările și completările ulterioare pentru Revizuirea Amenajamentul silvic al fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de RNP – Romsilva, prin Ocolul Silvic Dumbrăveni, Direcția Silvică Sibiu (rest de lucrări), în categoria celor care necesită efectuarea evaluării de mediu și a evaluării adecvate. Planul urmează să fie supus adoptării cu aviz de mediu conform prevederilor HG 1076/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Motivația deciziei etapei  de încadrare:

  • Planul este întocmit pentru sectorul silvicultură.
  • Gospodărirea defectuoasă a pădurilor poate duce la deteriorarea stării de sănătate a suprafețelor de pădure supuse amenajări sau a altor suprafețe de pădure învecinate, dar și la apariția unor fenomene torențiale și la eroziunea solului.
  • Planul se suprapune cu situl  Natura 2000 – ROSPA 0099 Podișul Hârtibaciului, ROSAC 0186Pădurile de Stejar Pufos de pe Târnava Mare și ROSAC 0227 Sighișoara – Târnava Mare. Zonarea funcțională a pădurii trebuie să fie în acord cu obiectivele de conservare din aria naturală protejată. Lucrările propuse prin amenajamentul silvic pot afecta semnificativ starea de conservare a habitatelor forestiere de interes comunitar pe termen mediu şi lung, dacă nu sunt stabilite măsuri, rezultate în urma evaluării strategice de mediu și a evaluării adecvate.
  • Exploatarea masei lemnoase, ca activitate aferentă planului de amenajare a pădurii, pot afecta speciile de animale în contextul în care se organizează simultan parchete de exploatare pe suprafețe învecinate, astfel că sunt necesare stabilirea unor măsuri rezultate în urma evaluării strategice de mediu și a evaluării adecvate.
  • Prin prisma criteriilor stabilite în anexa 1 a H.G. nr. 1076/2004  implementarea planului poate avea efecte negative semnificative asupra factorilor de mediu;
  • conform listei de control întocmită în acord cu prevederile 1682/2023 Anexa 3 B implementarea planului poate avea efecte negative semnificative asupra biodiversității.