Back

Let’s Do It, Romania! 21 septembrie – Zi de curățenie in toată țara!

                   

Ministerul Mediului

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BRAȘOV

COMUNICAT DE PRESĂ

 

                              21 septembrie – Zi de curățenie in toată țara!

        

Let’s Do It, Romania! revine cu o nouă zi de curățenie națională pe 21 septembrie și este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România.

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, împreună cu Asociația Tot Mai Verde, coordonatorul proiectului la nivelul județului Brașov, invită brașovenii la cea mai mare acțiune de ecologizare pe întreg teritoriul județului nostru. Angajații din APM Brașov vor participa la actiunea de voluntariat în zona Warthe.

Acțiunea din 21 septembrie 2019 se realizează pe bază de voluntariat, după un program unitar la nivel național:

  • orele 8:00 – 9:00 - înregistrarea, verificarea, echiparea voluntarilor cu saci și mănuși;
  • orele 9:00 – 14:00 - activitatea de strâns deșeuri de către voluntari;
  • orele 14:00 – 17:00 - ridicarea sacilor cu deșeuri și transportul lor către bazele de stocare, în vederea valorificării corespunzătoare a acestora.

”Vă invităm să participaţi la acest proiect care este o ocazie deosebită pentru responsabilizarea socială a comunității și conștientizarea importanței unui mediu sănătos în care trăim”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

Mișcarea Let`s Do It, World, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.

România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.

 

                                                                  BIROUL DE PRESĂ AL APM BRAȘOV