Back

Ora pământului – schimbarea suntem NOI

 

Ora pământului – schimbarea suntem NOI

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba se alătură  campaniei „Ora pământului 2011” care atrage atenţia asupra problemelor de mediu şi asupra efectelor pe care le au schimbările climatice.

Astfel, pentru a marca „Ora pământului 2011”, sâmbătă 26 martie 2011, între orele 20,30 – 21,30, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba vor fi stinse luminile şi vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esenţiale funcţionării.

 Ora pământului a demarat în 2007 în Australia cu 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de companii. Un an mai târziu a devenit global, 50 de milioane de oameni stingând lumina timp de o oră. In 2010, evenimentul a culminat cu o participare a 28 de ţări.

In România, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la Campania "Ora Pamantului", urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vieţii impotriva pericolelor generate de încalzirea globală.

Anul 2011 ne aduce în etapa unei schimbări  într-un  sens profund.  Este momentul întelegerii  că  schimbarea reală  stă  în  puterea  fiecăruia  mai  mult  decât  a  trage  un semnal  de  alarmă. În  urma  cu un an, s-a conştientizat puterea uimitoare, exceptională  şi  minunată,  de  sincronizare a voinţei  a  peste 1,3 miliarde  de  persoane, a căror conştiinţă era interconectată de strigatul la unison, de o simplitate profundă, că  viaţa  întrece  ca  prioritate orice altceva. Acum  e  timpul să se trecă la pasul  următor. O schimbare  durabilă  va  putea  să  apară  în  lume atunci când oamenii  vor  adopta  alte  modele  de  gândire  şi  comportament.