Back

Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)

Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)

În perioada 20 ianuarie – 22 iunie 2015 este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a 8-a ediție a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc în 2016.

Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite în anul 2008, Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic are o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor în care lumea are acces la o energie durabilă, accesibilă și la prețuri rezonabile și care stimulează următoarea generație de inovatori în domeniul energiei la nivel mondial.

Prin intermediul acestor premii se urmărește identificarea persoanelor fizice, a corporațiilor mari și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile), a organizațiilor nonprofit și a liceelor care pot fi recunoscute pentru contribuția lor la un mediu înconjurător durabil, care au contribuit semnificativ în cele două domenii: energie regenerabilă și durabilitate.

În data de 19 ianuarie 2015 (la cea de a 7-a ediție), Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic a acordat recunoaștere unui alt grup de câștigători, la următoarele categorii:

*   Corporații mari (un premiu de recunoaștere);

*   Întreprinderi Mici și Mijlocii (SME) – 1,5 mil $;

*   Organizații non-profit (NGO) – 1,5 mil $;

*   Pentru întreaga activitate -500 000$;

*   Categoria licee - câte 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa și Oceania.

La această ultimă ediție, câștigătorul categoriei Licee - regiunea Europa, a fost Colegiul "Petru Rareș" din Piatra Neamț, cu un proiect de reducere a consumului de energie - transformarea vechii clădiri a Colegiului Național „Petru Rareș" într-o construcție cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică și a resurselor naturale.

Pentru informații privind modul de înscriere și condițiile de participare, precum și alte detalii despre competiție, vizitați site-ul: http://www.zayedfutureenergyprize.com . De asemenea, pentru orice întrebări referitoare la procesul de înscriere și selecție a proiectelor, puteți contacta direct organizatorii, la adresa de e-mal: dyassin@masdar.ae sau la telefon: +971 2 653 6012.