Back

Modificarea Ordinului nr.1171/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a AM si AIM

                                      

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

 

 

Nr.7209/17.04.2019

 

                                   

                                                       COMUNICAT DE PRESĂ

 

                         Modificarea Ordinului nr.1171/05.11.2018 privind

       aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu și

                                     autorizaţiei integrate de mediu

 

 

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov informează titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu despre modificarea Ordinului nr.1171/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, prin Ordinul nr.324/2019, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 283 din 12 aprilie.

Pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu cu data de emitere până la data de 31 august, titularii solicită viza anuală începând cu anul 2020.

Pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu cu data de emitere după data de 1 septembrie, titularii solicită viza anuală începând cu anul 2019.

titularul autorizației/autorizației integrate de mediu va solicita obtinerea vizei, în fiecare an, cu minim 60 de zile înainte de ziua și luna în care a fost emis actul de reglementare.

Conform prevederilor OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, modificată și completată, autoritățile competente pentru protecția mediului modifică valabilitatea autorizatiilor /autorizațiilor integrate de mediu, în măsura în care se solicită revizuirea acestora.

”Autorizaţiilor de mediu şi autorizaţiilor integrate de mediu care au obţinut viza anuală la data emiterii prezentului ordin nu li se aplică prevederile mai sus amintite. Pentru derularea procedurii de aplicare a vizei anuale nu se percep taxe sau tarife”, a precizat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

              BIROUL DE PRESA AL APM BRAȘOV                           17.04.2019