Back

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE “Reamenajare hala industriala (Depozit de materiale de constructii si utilaje) cu regim de inaltime P+E in centru de productie alimentara, depozitare, spalatorie, spatii anexe si birou realizate din compartimentari usoare, fara modificari structurale sau ale fatadelor” MEGANOVA SRL

                                      

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

 

DECIZIA  ETAPEI DE ÎNCADRARE

Nr.                din                2018

 

Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate de MEGANOVA SRL,  cu sediul in Mun.Brasov, B-dul Garii, nr.7, Hotel Kronwell, parter, birou 1, inregistrata la APM Brasov cu nr. electronic 177  din 13.03.2018 si nr.5181 din 29.03.2018, a completarilor depuse la dosar sub nr.5794 din 05.04.2018 si  nr. 6084 din  12.04.2018, in baza :

  • Hotararii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului, cu modificarile si completarile si ulterioare;
  • Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata prin Legea nr.49/2011,

autoritatea competenta pentru protectia mediului APM Brasov decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedintei Comisiei de Analiza Tehnica, din data de 10.04.2018, ca proiectul “Reamenajare hala industriala (Depozit de materiale de constructii si utilaje) cu regim de inaltime P+E in centru de productie alimentara, depozitare, spalatorie, spatii anexe si birou realizate din compartimentari usoare, fara modificari structurale sau ale fatadelor” , propus a se implementa in Mun. Brasov, str.Apicultorilor, nr. 20, in conformitate cu CU nr. 3420/28.12.2017 emis de Primaria Municipiul Brasov, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate

 

            Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:

  1. proiectul se incadreaza in prevederile Hotararii Guvernului nr. 445/2009, Anexa 2, pct. 10 a) proiecte de dezvoltare unitatilor/zonelor industriale;
  2. titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;
  3. lipsa observatiilor din partea publicului interesat;
  4. in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

           

1. Caracteristicile proiectului:

 a)marimea proiectului – 

Situatie existenta: Pe terenul studiat  in suprafata de 6942 mp, exista construita o hala industriala de 1997.00 mp cu regim de inaltime P+E partial si inaltime la coama acoperisului de 8.06 m. Spatiile ce compun cladirea  halei  sunt impartite dupa cum urmeaza : partea din fata parter + etaj partial  – zona de birouri si spatii tehnice  alipita halei.

Structura de rezistenta este din elemente metalice specifice halelor industriale iar inchiderile sunt din panouri sandwich si ferestre cu tamplarie pvc si geam trermopan.

Constructia nu prezinta finisaje interioare sau exterioare la hala, inchiderile perimetrale din panourile sandwich fiind aparente atat in interioar cat si in exterior. Pardoseala existenta este sapa autonivelanta la fata superioara a pardoselii de beton armat. Volumul din fata ce adaposteste zona de birouri nu este compartimentata, are o scara interioara metalica si inchiderile perimetrale din panouri sandwich sunt aparente la interior si exterior.

Amenajarile exterioare, executate sunt : alei auto si parcaje auto cu finisaj pavele, zona pubele pentru colectarea gunoiului menajer cu suprafata de 550 mp  si spatii verzi amenajate in zonele de teren ramase cu suprafata de 4400 mp.

Situatie propusa: Proiectul prevede reamenajarea halei industriale (depozit de  materiale de constructii si utilaje) cu regim de inaltime P+E in centru de productie alimentara (catering), depozitare, spalatorie, spatii anexe si birouri realizate din compartimentari usoare, fara modificari structurale sau ale fatadelor.

 Constructia se  compune din urmatoarele zone : partea din fata parter + etaj partial  – zona de birouri si spatii tehnice  alipita halei cu inaltime la coama acoperisului de 8,06 m . Amprenta totala la sol este de 1997,00 mp. Zona din fata, cea de birouri si spatii tehnice are acces separat pentru birouri si acces separat in spatiul tehnic al centralei termice, ambele pe fatada principala. Etajul deserveste strict functiune de birouri.

         Zona de productie va adaposti spatii de productie alimentara cu urmatoarele functiuni : bucatarie rece, bucatarie calda – zona de gatit , depozitari, zone spalator, carmangerie, pubele deseuri, etc.. Zona de gatit beneficiaza de 3 luminatoare ce au dublu rol : ajungerea luminii naturale deasupra zonei de lucru si prezenta a trei trape de fum incastrate in luminatoare. Accesul in aceasta zona se face prin lateralul halei, prin doua usi industriale ce au prevazute in suprafata lor si doua usi pietonale cu latimi de 90 cm si h=2,10 m.

         Zona de productie (patiserie) si camere frigorifice este alcatuita din 12 camere de congelare, productie patiserie, zona personal (vestiare, grupuri sanitare ), depozitari (materii prime) si spatii auxiliare specifice. Accesele din exterior se fac din lateralul halei, prin intermediul a doua usi industriale si a unei usi pietonale ce este prevazuta intr-una din usile industriale.  Exista prevazute 2 luminatoare cu trape de fum.

          Zona cu functiunea majora de depozit alimente 1 are doua luminatoare prevazute cu trape de fum, iar aceesele se fac prin doua usi industriale, direct din exterior.

          Zona cu functiunea majora de spalatorie, este compartimentata prin separeuri din pereti de gips carton cu inaltime de 2,10 m, fara plafoane.

          Suprafata construita : 1997,00 mp

          Suprafata desfasurata : 2114,00 mp.

          Suprafata alei carosabile si parcari: 550 mp

          Suprafata dale inierbate si zone verzi: 4400 mp

Accesul auto si pietonal la amplasament se face din str. Apicultorilor.

Utilitati

Alimentarea cu apa din conducta de alimentare cu apa a municipiului Brasov, din PEHD De 160 mm, existenta pe strada Apicultorilor,  conform avizului 52 din 08.02.2018 emis de  Compania Apa Brasov SA. Bransamentul de apa se va realiza din conducta PEHD Dn 110 mm PN10, intr-un camin prevazut cu apometru si vane.Necesar de apã in scop potabil :    

  • Q zilnic max. = 13,8 m3/zi;       
  • Q zilnic med = 11,5 m3/zi; 

Retea de distributie: Din caminul de bransament, se ramifica reteaua de alimentare cu apa potabila, din conducta PEHD Dn 75 mm, L = 168 m.

Apã pentru combaterea incendiilor:

  • Din caminul de bransament se va realiza o noua conducta de distributie a apei de incendiu, din PEHD De 110 mm PN 10, L =91 m, pe care se va monta doi  hidranti exteriori supraterani  DN 80, furnizand un debit de 2 x 10 l/s.
  • Debitul de calcul a instalatiei de combatere a incendiilor cu hidranti exteriori: - 10 l.

Evazuarea apelor uzate .Sistemul de colectare a apelor uzate menajere si a apelor pluviale se va face in sistem separativ si respecta Avizul de Gospodarie a Apelor nr.67/05.04.2018 emis de SGA Brasov.

Apele uzate menajere colectate de la grupurile sanitare si cele preluate dupa decantarea din separatorul de grasimi vor fi deversate in bazinul vidanjabil etans existent cu capacitatea de 16 mc pozitionat in partea din fata a incintei (intre hala si drum).

Aceasta solutie a fost alesa temporar datorita faptului ca in zona nu exista colector de canalizare functional. Conform avizului 52 din 08.02.2018 emis de  Compania Apa Brasov SA, apele uzate de la centrul de productie alimentara propus a se realiza, se pot descarca in colectorul J. De la momentul la care acest colector va fi functional se va face o extindere de conducta de canalizare de la actuala proprietate pana la Calea Feldioarei pec ca. 1600 m.

 Lucrarile de racordare la colectorul J, constau in:

-Echipare bazin vidanjabil existent  cu doua pompe tocator (1a+1r), tip Grundfos -SEN, Q = 2 ,5 l/s, H = 50 mCA.

-din statia de pompare apa uzata va fi refulata printr-o conducta PEHD De 90 mm PN 10, L = 1600 m, la caminul de racord de pe colectorul J.

Reteaua de canalizare pluviala exterioara va fi structurata pe doua tipuri:

  •  o retea de canalizare pluviala (ape curate) care preia apele pluviale de pe acoperisul halei vor fi colectate prin scocuri si burlane si se vor evacua liber pe spatiul verde.
  • o retea de canalizare pluviala (apa impurificata) care preia apele pluviale din zona de parcare vor fi colectate printr-o rigola pluvial si guri de scurgere, trecute printr-un separator de nisip si hidrocarburi (Qpl=6 l/s) si stocate intr-un bazin de retentie etans cu capacitatea de 20 mc, realizat din beton armat si hidroizolat. Bazinul va fi dotat cu pompa submersibila cu sensor de nivel, pentru irigarea si intretinerea spatiilor verzi din incinta.

Distributia energiei electrice se va face de la postul de transformare, prin intermediul tabloului general de distributie. Din acesta se vor alimenta tablourile electrice aferente noilor consumatori (iluminat, statii pompare si echipamente bucatarie).

 Centrala termica ce functioneaza cu gaz metan , este amplasata in camera tehnica cu destinatie speciala de la parter. Acesta este echipata cu trei pompe de caldura tip SAMSUNG cu puterea termica de 31.5 kW fiecare, cu functionare in sistem tip cascada. In camera tehnica comuna de incalzire/racire se vor prevedea echipamentele de distributie si circulatie a agentului termic apa calda, respectiv distribuitorul-colectorul, pompele de circulatie agent termic si echipamentele de siguranta si control, respectiv vasele de expansiune pentru protectia pompelor de caldura si supapele de siguranta.

Pentru realizarea confortului termic pe perioada de iarna si vara s-au stabilit diferite tipuri de instalatii in functie de destinatiile incaperilor structurate dupa cum urmeaza:

  1. Instalatie de incalzire/racire cu ventiloconvectoare pentru spatii de birouri si sali de mese.
  2. Instalatie de incalzire cu pardoseala radianta pentru spatiile de preparare, grupurile sanitare, vestiare si dusuri
  3. Instalatie de incalzire/racire cu aeroterme pentru spatii de depozitare

Organizarea de şantier:

Toate lucrarile se executa in incinta suprafetei  proprietate destinata realizarii reamenajare hala existenta. In aceste conditii nu sunt necesare lucrari speciale de organizare de santier exceptind urmatoarele:

  • se realizeaza aprovizionarea cu materiale
  • se asigura utilajele si dispozitivele necesare
  • se asigura forta de munca specializata
  • se realizeaza racordul la utilitatile existente in conditii de maxima siguranta de catre personal specializat

b) cumularea cu alte proiecte – in zona amplasamentului momentan nu sunt in derulare alte proiecte;

c) utilizarea resurselor naturale – nu este cazul;

d) productia de deseuri – Deşeurile rezultate în timpul execuţiei lucrărilor  se vor gestiona prin grija constructorului si se vor depozita separat pe categorii (municipal amestecate, hârtie, ambalaje din polietilenă, metale,lavete, etc.) în recipienţi sau containere destinate colectării acestora pana la predarea lor societatilor  autorizate in vederea eliminarii/valorificarii acestora.

Deseurile rezultate la faza de functionare  vor fi de tipul  municipal amestecate, hartie/carton, sticla, ladite plastic si lemn, PET, ambalaje metalice si vor fi colectate selectiv, pe categorii, in containere si/sau recipienti, depozitate in spatii special amenajate si se predau pe baza de contract la societati autorizate pentru valorificare/eliminare.

Societatea va respecta prevederile:

  • Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicata;
  • H.G. nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase;
  • Ordin nr. 1121/2006 privind stabilirea modalităţilor de identificare a containerelor pentru diferite tipuri de materiale în scopul aplicării colectării selective

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort:

APA

Apele uzate  menajere de la grupurile sanitare sunt colectate printr-o retea de canalizare din conducta PVC –KG Dn 110 mm, L = 66 m, cu descarcare in bazinul vidanjabil existent printr-o conducta PVC –KG Dn 160 mm, L = 6 m.

Apele uzate  de la centrul de productie alimentara vor fi  colectate printr-o retea de canalizare din conducta PVC –KG Dn 110 mm, L = 124 m, trecute printr-un separator de grasimi si apoi descarcate in bazinul vidanjabil existent printr-o conducta PVC –KG Dn 160 mm, L = 6 m.

Bazinul vidanjabil existent are volum util de 16 mc.

Volumele de apa uzata menajera evacuate: Qu zi max = 1,1 mc/zi; Qu zi mediu = 1,0 mc/zi

Volumele de apa uzata de la centrul de productie alimentara ( dupa trecerea prin separator de grasimi ) evacuate: Qu zi max = 5,6 mc/zi; Qu zi mediu = 5,1 mc/zi.

Conform avizului 52 din 08.02.2018 emis de  Compania Apa Brasov SA, apele uzate de la centrul de productie alimentara propus a se realiza, se pot descarca in colectorul J, aflat la o distanta de 1600 m de amplasament. Lucrarile de racordare la colectorul J, constau in:

-Echipare bazin vidanjabil existent  cu doua pompe tocator (1a+1r), tip Grundfos -SEN, Q = 2 ,5 l/s, H = 50 mCA.

-din statia de pompare apa uzata va fi refulata printr-o conducta PEHD De 90 mm PN 10, L = 1600 m, la caminul de racord de pe colectorul J.

Apele pluviale colectate din interiorul incintei si de pe terasele cladirii vor fi colectate si evacuate dupa cum urmeaza:

  • apele pluviale provenite de pe acoperisul imobilului sunt colectate prin  captatori de terasa si descarcate in zonele verzi amenajate;
  • apele pluviale provenite de pe parcari si alei carosabile vor fi colectate prin intermediul unei rigole betonate cu gratar metalic, dimensiuni 5,0 x 0,15 x 0,15 m si a doua guri de scurgere,  intr-o retea de canalizare pluviala, care se va realiza din conducte PVC – KG, Dn 200 mm, cu L = 44 m, trecute printr-un separator de nisip si hidrocarburi petroliere, iar apoi vor fi deversate intr-un bazin de retentie, subteran, cu capacitatea de  20 mc; Qpl = 5 l/s. Apa pluviala va fi folosita la stropitul spatiilor verzi. Bazinul de stocare va fi echipat cu o pompa submersibila tip Wilo, P =0,55 kW,  H = 10 mCA, Q = 16 mc/h, n =2900 rot/min.

Separator de grasimi ACO LIPUMAX C7, situat in exteriorul cladirii va avea un debit de calcul de 7 l/s, o capacitate total de retinere grasimi de 1400 l,  din polietilena de inalta densitate, prevazut cu elemente pentru retinerea uleiurilor, cu plutitor care blocheaza evacuarea apelor in reteaua de canalizare atunci cand se atinge capacitatea maxima a separatorului.

Separator de nisip si hidrocarburi petroliere, tip Oleapator –K-TN6, Q = 6 l/s, prevazut cu camera de denisipare si filtru de coalescenta.

AER   In perioada de reamenajare

- se vor utiliza numai masini si utilaje rutiere si nerutiere / transport utilaje in stare buna de functionare si cu toate reviziile facute la zi;

- se va impune constructorului stropirea drumurilor de acces in incinta santierului pentru evitarea ridicarii prafului in timpul perioadei de decopertare si constructie;

- se va face curatarea zilnica a cailor de acces din vecinatatea santierului – indepartarea nisipului, a pamantului, pentru prevenirea ridicarii prafului. Mentionam faptul ca lucrarile de reamenajare hala implica un cuantum de lucrari cu impact redus comparativ cu lucrarile clasice de construire / executie.

In perioada de functionare

-  reducerea emisiilor de la centrala termica

  • utilizarea eficienta a energiei termice, izolarea termica a halei;
  • verificarea anuala a eficientei arderii, verificarea periodica a centralei termice   

-  intretinerea corespunzatoare a vehiculelor - se vor face reviziile tehnice la zi

Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10.009/2017.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente;

- prin proiect au fost luate toate masurile de siguranta astfel incat sa nu existe risc de accident; 

 

2. Localizarea proiectelor:.

2.1. utilizarea existenta a terenului  -   Terenul studiat in suprafata de 6942.00 mp este situat in intravilanul municipiului Brasov, este proprietate societatii conform Cf nr. 129451 si amplasarea constructiei pe proprietate este  conform PUZ aprobat cu HCL nr. 430/2007 cu folosinta actuala de hala industriala, depozite si birouri intr-o zona de mica industrie  si prestari servicii, afectata de linia de inalta tensiune LEA 110 kw.

2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite – nu este cazul;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul;

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite - nu este cazul

h) ariile dens populate- nu este cazul;

i) peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica – nu este cazul;

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate – nu este cazul;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – impact redus;

d) probabilitatea impactului – redusa, atat  pe perioada executarii lucrarilor  propuse prin proiect  cat si la functionare;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

 

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

  • proiectul nu intra sub incidenta OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare;     

Conditiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  3. Se va evita afectarea de către infrastructura temporară, creată în perioada de desfăşurare a proiectului, a altor suprafeţe decât cele pentru care a fost emisă prezenta aprobare de dezvoltare;
  4. Drumurile de acces şi tehnologice, toate zonele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectată, vor fi refăcute şi vor fi redate folosinţelor iniţiale;
  5. Terenul afectat temporar de lucrări, va fi adus la starea iniţială de utilizare;
  6. Răspunderea pentru refacerea amplasamentului, drumurilor de acces și tehnologice, etc. revine în totalitate titularului de proiect;
  7. Deseurile rezultate la faza de implementare a proiectului vor fi colectate selectiv, cu posibilitati de eliminare/valorificare cu societati autorizate; vor fi evacuate ritmic;
  8. Pentru evitarea poluarii accidentale cu materiale periculoase (scurgeri accidentale de combustibili, de ulei de motor), reparatiile la mijloacele de transport se vor executa doar la societati autorizate;
  9. Respectarea duratei de execuţie a proiectului astfel încât disconfortul generat de poluarea fonică să fie cât mai redus ca timp;

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

 

La finalizarea investitiei din prezentul act, titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private .

 

            Înainte de punerea în funcţiune a investiţiilor  pentru care s-a obţinut prezenta decizie, titularul este obligat să depună solicitarea pentru emitera autorizaţiei de mediu. Solicitarea autorizaţiei se face în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.195/2005 privind protecţia mediului cu modificarile si completarile ulterioare şi ale Ordinului nr.1798/2007, pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu cu modificarile si completarile ulterioare.

 Proiectul propus nu necesită parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare  a impactului  asupra mediului si nu necesita  parcurgerea procedurii de evaluare adecvată.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, în condiţiile în care nu intervin modificări ale datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform prevederilor ordinului mmp 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

Prezenta decizie poate fi contestata, in conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

    Sorin HORNOIU                                                              

                                                                                               SERVICIUL A.A.A.,  

                                                                                                Daniela BIRĂU

 

 

INTOCMIT:

Liliana BARBU