Back

APM Buzau - Proiectul Eco Step in Europe

          În perioada 10-13 Decembrie 2018  Școala Gimnazială Nr. 7, Buzău, a fost gazda partenerilor din Lituania, Croația, Slovenia și Portugalia  în cadrul unui Proiect ERASMUS+ cu finanțare Europeană.

          Acest proiect se deruleaza pe o perioada de 2 ani (2018-2020) timp în care elevii din țările partenere învață împreună  despre ecoturism, despre frumusețile naturii din țările partenere, despre stilul de viată, despre tradițiile și natura din țările partenere din UE.

          Timp de 4 zile, 9 profesori si 16 elevi din țările partenere, au desfășurat activități sub logo-ul “WHY ECOTOURISM?“. Enumerăm doar câteva dintre acestea: prezentarea locurilor unde se practica ecoturism din fiecare țară parteneră, tipuri de activități  și cum putem promova ecoturismul; un atelier pe grupe pentru analizarea istoricului, principiilor și a beneficiilor ecoturismului în paralel cu  impactul negativ al turismului de masă; un atelier mesteșugăresc în parteneriat cu Muzeul Județean Buzău unde elevii au învățat să coasă semne tradiționale românești și au vizitat expozițiile muzeului; Treasure Hunt la Brașov și vizită la Castelul Bran pentru promovarea simbolurilor naționale românești, precum și realizarea de mesaje pentru generațiile viitoare.