Back

ACTIUNI DESFASURATE CU OCAZIA EVENIMENTULUI INTERNATIONAL ORA PAMANTULUI EDITIA 2011

ACTIUNI DESFASURATE CU OCAZIA EVENIMENTULUI INTERNATIONAL

ORA PAMANTULUI EDITIA 2011

 

APM VALCEA a răspuns afirmativ invitaţiei şi s-a alăturat Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea pentru marcarea evenimentului ORA PAMANTULUI 2011 prin susţinerea de lecţii deschise pe această temă în cadrul unui număr de patru licee.

            Au fost diseminate informaţii referitoare la acest eveniment în zilele de 22.03.2011 şi 23.03.2011 la următoarele licee:

  1. 22.03.2011 - orele 12 – Colegiul Tehnic Energetic
  2. 22.03.2011 - orele 14 – Colegiul Matei Basarab
  3. 23.03.2011 - orele 12 – Colegiul Mircea Cel Batran
  4. 23.03.2011 - orele 14 – Colegiul General Magheru

Primăria Municipiului Rm. Vâlcea  a organizat întregul program pentru această ediţie, 2011, la nivel local, prin implicarea deosebită a d-rei DINA BEATRICE. Reprezentanta primăriei a prezentat un „buchet” de spot-uri lansate de catre WWF, fundaţia care a iniţiat şi susţinut de câţiva ani acest eveniment. Spot-urile au fost foarte sugestive pentru a transmite tuturor următorul mesajul:

„In data de 26 martie 2011, în intervalul orar 20,30-21,30 avem ocazia de a contribui fiecare dintre noi la reducerea poluării planetei, prin simpla stingere a becului!”

În acest an, Ora Pământului ne îndeamnă la acţiune. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina şi de a ne alătura, în fapt şi în spirit milioanelor de oameni care aleg astfel să onoreze planeta care ne susţine viaţa, suntem provocaţi să schimbăm ceva în modul în care trăim. Şi să o facem începând de acum. Apa, energia, mâncarea, maşina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic şi al căror impact îl putem modifica. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oraş care participă la Ora Pământului poate contribui la această schimbare. De aceea vă încurajăm să începeţi în această oră şi să continuaţi dincolo de ea, să comunicaţi despre asta prietenilor, clienţilor, cetăţenilor, pentru ca exemplul să contruiască şi să inspire”, a declarat Luminiţa Tănasie, Directorul WWF în România.

Din partea APM Vâlcea, d-na Silvia Padurariu a prezentat în cadrul lecţiilor deschise adresate elevilor mai multe informaţii privind calitatea aerului în judeţul Vâlcea şi probleme care privesc implicarea noastră, a fiecăruia dintre noi, într-un mod cât mai activ la asigurarea unui mediu curat şi sănătos. Toate cele patru acţiuni desfăşurate în cadrul celor patru licee au fost încununate de succes, atât din punctul de vedere al mobilizării unui număr cât mai mare de elevi, cât şi al interesului şi receptivităţii deosebite manifestate pentru conştientizarea problemelor care ţin de calitatea mediului  înconjurător şi în ultimă instanţă de viitorul planetei! APM Vâlcea a adresat invitaţia de a se alătura marcării acestui eveniment internaţional unui număr mai mare de primării din judeţ, dar au răspuns afirmativ doar Primăria Horezu, Primăria Bălceşti şi sperăm Primăria Ocnele Mari.

            Aşadar, cu această ocazie, adresăm tuturor râmnicenilor invitaţia de a se alătura nouă, prin participarea la acţiunea organizată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în colaborare cu APM Vâlcea, în data de 26 martie, orele 20,30 în centru – pe terasă!