Back

5 OCTOMBRIE, ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

5 OCTOMBRIE, ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

 

Educația pentru Mediu

 

Știm că lumea de azi se luptă cu numeroase probleme de mediu, precum încălzirea globală, epuizarea stratului de ozon în stratosferă, ploi acide, defrișări, pierderea biodiversității,  pendemii, poluarea cu deșeuri solide, etc., ce au dus la degradarea mediului la nivel local, regional și global.  Toate aceste probleme sunt cauzate de activitățile umane, de aceea este esențial să învățăm să le gestionăm corect și să protejăm mediul și resursele naturale.

Educația pentru mediu ne oferă cunoștințe despre situația actuală a problemelor de mediu, sesizarea legãturilor reciproce între fenomene, modul cum se interfereazã şi se influenţeazã reciproc și perspectivele viitoare ale naturii. Joacă un rol esențial în conștientizarea acestora, asumarea responsabilităților  și trecerea la acțiuni individuale și colective de protecție a mediului şi de asemenea permite formarea unei gândiri sãnãtoase despre lume şi viaţã.

Este, de asemenea, unul din pilonii îmbunătățirii răspunsului la schimbările climatice, prin schimbarea comportamentului uman, în vederea protejării naturii și a resurselor. Elevii  sunt formați prin intermediul dascălilor  să înțeleagă modul în care deciziile și acțiunile lor afectează mediul, să își dezvolte abilitățile necesare pentru abordarea problemelor complexe, precum și modalitățile prin care pot lua măsuri pentru a menține mediul înconjurător sănătos și durabil pentru viitor.

La mulți ani tuturor dascălilor!

Vă mulțumim pentru implicare și perseverență!