Back

Ziua Zonelor Umede

2 februarie 2015

 

A.P.M. Harghita sărbătorește în fiecare an, în ziua de 2 februarie, Ziua Mondială a Zonelor Umede, zi care marchează semnarea Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională - în special ca habitat al păsărilor acvatice.

Principalul obiectiv al Convenţiei este de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice. Alegerea acestor zone, conform Convenției, se bazează pe rolul lor internațional din punct de vedere economic, științific și recreativ.

Evenimentele organizate pe plan internațional pentru marcarea  Zilei Zonelor Umede 2015 au ca temă „Viitorul omenirii  depinde de zonele umede!"

În acest an, acţiunile organizate de APM Harghita, pentru celebrarea evenimentului sunt:

1. Educarea tinerilor prin prezentarea importanţei Zilei Mondiale a Zonelor Umede în Tabăra pentru copii de la Kalibasko, din data de 05.02.2015;

2. Cartarea în GIS şi documentarea foto a semnelor de prezenţă a castorului în Bazinul Ciucul de Sus, pe afluenţii râului Olt. Colegii noştrii de la biodiversitate au fost pe teren şi au fotografiat şi cartat în coordinate GIS – aproximativ 15 diguri construite de castor pe afluenţii râului Olt, activitatea fiind în derulare.

   

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI HARGHITA