Back

Comunicat presa: Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt participă la campania de curăţenie „Let’s do it, România !”

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt participă la

campania de curăţenie „Let’s do it, România !”

 

Sâmbătă 28 septembrie 2013, se va desfăşura la nivel naţional campania de curăţenie „Let’s do it, România !”, cel mai mare proiect de implicare socială din ţara noastră şi care îşi propune să mobilizeze voluntari şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a face curăţenie într-o singură zi, în zonele din extravilanul localităţilor.

Şi în judeţul nostru alături de voluntari, salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt vor participa la această acţiune, deoarece este o datorie morală ca fiecare salariat al APM Olt să participe activ la această campanie. Zona stabilită pentru APM Olt este Pădurea Strehareţi, unde începând cu ora 9,00 va începe acţiunea de curăţenie.

În acest an, în cadrul campaniei „Let’s Do It, World!”, peste 50 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 15 martie – 12 octombrie.

În data de 28 septembrie 2013 se va desfăşura la nivel naţional cel mai mare proiect de implicare socială „Let’s Do It, România!”, acţiune la care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului sunt parteneri.

Obiectivele acestei campanii naţionale sunt : identificarea zonelor cu cantităţi însemnate de gunoi sau în care se acumulează frecvent gunoi in fiecare judeţ; curăţarea acestor zone pe data de 28 septembrie  2013, monitorizarea acestor zone împreună cu voluntari; identificarea zonelor pe care locuitorii şi le doresc curate şi în care sunt dispuşi să se implice pentru curăţenie; implicarea voluntarilor în proiectul Registrul Naţional al Deşeurilor.

Campania „Let’s Do It, World!” a pornit de la iniţiativa Estoniei, ţara care a lansat în anul 2008 conceptul de curăţenie în toată ţaraîntr-o singură zi. După Estonia şi alte ţăriau preluat ideea, iar acţiunea s-a transformat intr-o adevărată mişcare socială.

La sfâr?itul anului 2012 erau peste 8.000.000 persoane, din întreaga lume, implicate în acest proiect. Ţările participante au fost:: Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovenia, România, India, Bulgaria, Ucraina, Cambodgia, Ungaria, Moldova, Serbia, Finlanda, Brazilia, Rusia.

Informaţii diverse despre proiectul „Let’s do it, România !” se pot afla de pe site-ul : www.letsdoitromania.ro

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

DOREL ŞTEOMLEGA