Back

Saptamana Mobilitatii Europene - editia a X a - 16 - 22 septembrie 2011

În perioada 16 – 22 septembrie 2011, ţările Europei au sărbătorit a 10 a ediţie a “Săptămânii Mobilităţii Europene”. Scopul acestei campanii este încurajarea societăţii civile pentru utilizarea mijloacelor şi metodelor alternative de deplasare cum ar fi: bicicleta, transportul public în comun, mersul pe jos, etc. Campania se vrea un promotor pentru reducerea emisiilor de gaze de eşapament, a zgomotului şi a congestiilor din trafic îmbunătăţind astfel sănătatea şi calitatea vieţii  în localităţile urbane.

Tema centrală a anului 2011 Alternative mobilityMobilitate la alegere!”, a readus în prim plan sănătatea şi mobilitatea. Urmare a intensificării traficului de maşini, în special în zonele urbane, autorităţile locale sunt obligate să aloce mai mult spaţiu traficului nemotorizat şi să regândească balanţa dintre spaţiul ocupat de maşini şi spaţiul verde, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii: una din problemele majore ale Uniunii Europene şi a Statelor Membre.

Ziua de 22 septembrie 2011 s-a desfăşurat sub deviza : “În oraş fără maşină!” (In town without my car!), când pe arterele principale ale oraşelor participante a fost intrerupta circulaţia, iar şcolile, instituţiile publice, cetăţenii  au fost invitaţi să desfăşoare  jocuri şi concursuri, plimbări în aer liber şi alte acţiuni recreative. În municipiul Bacău, ARPM Bacău a desfasurat, începând cu ora 10.00, pe aleile principale ale Parcului Cancicov, o serie de intreceri sportive (alergari, role, biciclete), dezbateri pe tema mobilitatii, concursuri de desene pe asfalt si de creatie plastica, completare chestionare etc., la care au participat grupuri de elevi din 18 şcoli bacauane si Palatul Copiilor ca partener al manifestarii.

Cei 480 de elevi participanti au fost coordonati de 30 cadre didactice. 

Scoli participante:

1. Colegiul H. Coanda Bacau

2. Colegiul G. Antipa Bacau

3. Colegiul Economic I. Ghica Bacau

4. Colegiul M. Eminescu Bacau

5. Colegiul National Ferdinand Bacau

6. Colegiul National Pedagogic Stefan cel Mare Bacau

7. Liceul cu Program Sportiv Bacau

8. Grupul Scolar P. Rares Bacau

9. Scoala Al. I. Cuza Bacau

10. Scoala nr. 10 Bacau

11. Scoala D. Maria Bacau

12. Scoala N. Iorga Bacau

13. Scoala C. Platon Bacau

14. Scoala Al. Safran Bacau

15. Scoala I. Creanga Bacau

16. Scoala S. Haret Bacau

17. Scoala M. Sadoveanu Bacau

18. Scoala G.M. Cancicov Bacau

Comunicat Palatul Copiilor Bacau