Back

5 IUNIE-Ziua Mondiala a Mediului

INFORMARE DE PRESA

5 IUNIE-Ziua Mondiala a Mediului

 

   Ziua Mondiala a Mediului este o sarbatoare a tuturor cetatenilor indiferent de tara, rasa sau de alta natura. Iar sarbatorirea ei ne ofera, in fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au actiunile noastre asupra mediului, dar si masurile pe care trebuie sa le intreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepasarea si inconstienta au distrus. De asemenea, reprezinta un binevenit semnal si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.

Ziua Mondiala a Mediului se sarbatoreste in fiecare an in data de 5 iunie. fiind instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea conferintei Ecologia Umana de la Stockholm.  Annual aceasta zi are o anumita tema, iar tema de anul acesta este; “THINK.EAT.SAVE”

Ziua Mondiala a Protectiei Mediului se înscrie în efortul comun de a promova dezvoltarea durabila a oraselor. În agenda evenimentelor sunt incluse activitati care ar contribui la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii umane în centrele urbane în scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic. Ea poate fi celebrata in mai multe moduri, inclusiv prin mitinguri stradale, parade de biciclete, concerte, concursuri scolare de eseistica, plantare de copaci, eforturi de reciclare, campanii de curatenie si multe altele. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atentia populatiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national si regional.
                   Agentia pentru Protectia Mediului  Vrancea , participa in perioada 4-7  iunie la activitati specifice acestei zile, precum:

  • decernarea premiilor pentru concursul “SA CUNOASTEM IMPORTANTA ZILEI DE 5 IUNIE- ZIUA MONDIALA A MEDIULUI SI SA DOVEDIM PRIN ECOATITUDINE IN FIECARE ZI”- organizat de SC Divori Prest SRL in parteneriat cu Agentia de Protectia Mediului Vrancea, diverse institutii de invatamant din Focsani, Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Judetean Vrancea si primaria Focsani;
  •  expozitie cu obiecte confectionate din deseuri reciclate si o activitate privind importanta pastrarii mediului curat si a reciclarii deseurilor in cadrul proiectului “ PROTEJAND MEDIUL NE PROTEJAM PE NOI” -  un parteneriat cu Centrului Educational de Zi pentru Copii Exploatati prin Munca-Focsani din cadrul Adapostului Temporar pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Expoatat, supus Traficului si Migratiei- DGASPC-Vrancea si Agentia de Protectia Mediului Vrancea.