Back

Proiectul deciziei etapei de incadrare pentru Construire complex sportiv- bazin inot acoperit, teren multifunctional acoperit, teren tenis , fles patinoar, terasa panouri fotovoltaice, grup social, vestiar+ magazie, parcare, spatii verzi si alei agrement, imprejmuire cu gard, iluminat electric, panouri fotovoltaice pentru producere energie electrica, titular SC DANIO COM AIDA SRL

Decizia  etapei de încadrare - PROIECT

Afisat in data de  12.10.2017

               Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresata de SC DANIO COM AIDA SRL , cu sediul in Adjud, T 105, P 582/3 , jud. Vrancea , înregistrată la Agenţia Pentru Protecţia Mediului Vrancea cu nr. 8126 din 25.08.2017 ,

               în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

              Agenţia Pentru Protecţia Mediului Vrancea decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiza Tehnica din data de 12.10.2017 că proiectul : “ Construire complex sportiv- bazin inot acoperit, teren multifunctional acoperit, teren tenis , fles patinoar, terasa panouri fotovoltaice, grup social, vestiar+ magazie, parcare, spatii verzi si alei agrement, imprejmuire cu gard, iluminat electric, panouri fotovoltaice pentru producere energie electrica ” , propus a fi amplasat in Adjud, T 105, P 582/3, jud. Vrancea , nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

a)- proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr.2, pct. 10 b)

b)Caracteristicile proiectului :

        b1)Mărimea proiectului :

   Beneficiarul propune realizarea  unui proiect de construire complex sportiv alcatuit din: bazin inot acoperit, teren multifunctional acoperit, teren tenis, fles patinoar, terasa panouri fotovoltaice, grup social, vestiar+magazie. De asemenea se intentioneaza imprejmuirrea terenului, amenajarea de locuri de parcare, spatii verzi si alei, realizarea iluminatului electric precum si amplasarea de panouri fotovoltaice pentru producere energie electrica.                  

Caracteristicile geometrice:

 - Suprafata totala teren        = 3.724,00 mp;

 - Total suprafata construita  = 2.200,00 mp;

- Total suprafata construita desfasurata = 2.200,00 mp;

- Total suprafata alei+platforme betonate =770,00 mp;

- Total suprafata spatii verzi = 574,00 mp.

 Bazin inot acoperit – va ocupa o suprafata de  225,00 mp si va fi compartimentat astfel: o piscina pentru adulti  cu  adancimea maxima de -1,50 m (177,00 mp),una pentru copii ( 9,00 mp) si un jaccuzi (8,00 mp), ce vor comunica intre ele si vor avea sistem comun de filtrare si incalzire a apei;

- va fi acoperit cu ajutorul unei structuri cu stâlpi si grinzi de lemn si membrana din PVC;

- va fi prevazut cu un spatiu tehnic ce va adaposti statiile de pompe si de filtrare - recirculare a apei din bazin.

 

        Teren multifunctional acoperit  – va ocupa o suprafata de teren de 946,00 mp: - teren de minifotbal sau handbal cu gazon sintetic - va fi acoperit cu ajutorul unei structuri usoare din arce metalice zabrelite si cu membrana din PVC. Langa terenul multifunctional se propune realizarea unui corp de cladire pentru vestiarele sportivilor, grupuri sanitare si magazie pentru echipamente.

 Teren tenis/patinoar   – va ocupa o suprafata de teren de 668,90 mp: - teren va fi folosit pe timpul verii ca si teren de tenis (acoperit cu gazon sintetic), iar pe timpul iernii ca si patinoar; sistemul de acoperire al constructiei va fi realizat cu ajutorul unei structuri usoare din arce metalice zabrelite si cu membrana din PVC.

 Terasa pentru amplasare panouri fotovoltaice   – va ocupa o suprafata de 110,00 mp- se va realiza o terasa cu stâlpi , grinzi si pane din lemn, acoperis de tip sarpanta din lemn cu invelitoare din tabla profilata, pe care se vor monta 115 panouri fotovoltaice, fiecare avand diminesiunile de 60 x 135 cm.

        Cladire pentru vestiar+grup social+magazie  cu suprafata .construita=250,10 mp.

Schema functionala cuprinde urmatoarele categorii de spatii:

  • filtru – vestiare, dusuri si grupuri sanitare, pe sexe, pentru clienti si pentru personal;
  • spatiu pentru instructor supraveghetor;
  • magazii pentru echipamente sportive;
  • spatii tehnice;

      - incaperi pentru personalul de intretinere.

       SISTEM CONSTRUCTIV CLADIRE PENTRU VESTIAR+GRUP SOCIAL+MAGAZIE

    -  Fundatii                    =   de tip izolat din beton armat;

    -  Structura                   =  profile metalice;

    -  Inchideri interioare   =  panouri termoizolante si ipsos armat;

    -  Inchideri exterioare   =  zida panouri termoizolante;

    -  Acoperisul                 =  sarpanta din profile metalice;

    -  Invelitoarea               =  panouri termoizolante;

           -  Finisaje exterioare       = tencuieli decorative si placari cu caramida aparenta, tamplaria exterioara (usi si ferestre) din lemn stratificat cu geam termopan;

     -  Finisaje interioare       =  pereti finisati prin zugraveli cu var lavabil, in grupurile sanitare placati cu faianta pe toata inaltimea, tavane din gips-carton, pardoseli cu gresie ceramica, tamplarie interioara din PVC.

        Spatii verzi, parcare si alei agrement

Alături de constructiile propuse, in incinta vor fi amenajate spatii verzi ce vor ocupa o suprafata de circa 754,00 mp, alei carosabile si pietonale (S=770,00 mp) precum si spatii de parcare care sa deserveasca functiunile propuse (S=25,00 mp).

In incinta proprietatii se va amplasa o platforma pentru 2 locuri de parcare care sa deserveasca clientela si personalul bazei de agrement. De asemenea se vor folosi si parcarile existente in curtea hotelului vecin pe latura de Nord, ce apartine tot beneficiarului.

       Imprejmuirea terenului

Deasemenea se propune imprejmuirea proprietatii, deoarece pe lângă caracterul ei utilitar, de delimitare şi protecţie a incintei, este de interes public, datorită calităţii de participare la crearea ambianţei. Se poate opta pentru împrejmuiri opace necesare pentru protecţia împotriva intruziunilor şi separarea unor zone funcţionale, pe laturile laterale şi posterior ale incintei, iar la aliniament, pentru a delimita domeniul public de proprietate se poate opta pentru o împrejmuire transparentă.

 

        Iluminat electric si amplasare panouri fotovoltaice pentru producere energie electrica

Alimentarea cu energie electrica a imobilului va fi realizata prin intermediul unui branșament trifazat la tensiunea de 380 V – 50 Hz la reteaua de distributie a S.C. Electrica S.A. printr-o lucrare speciala de racordare, pe baza unui contract de furnizare.

Pentru reducerea consumului de energie electrica din sistemului electric national se va prevedea echiparea cu 114 panouri fotovoltaice a investitiei.

Proiectul de specialitate va fi intocmit de catre unitati atestate ANRE, in concordanta cu normele tehnice in vigoare la data proiectarii.

Instalatiile de iluminat si prize se vor realiza tinand seama de destinatia incaperilor si de impunerile normativelor in vigoare.

  Circuitele de iluminat si prize vor fi prevazute cu dispozitive diferentiale, iar coloana de alimentare a tabloului electric va fi prevazuta cu un dispozitiv diferential. Circuitele de iluminat si prize se racordeaza la tabloul electric si sunt protejate pe faza si pe nul.

Instalatiile de iluminat se vor executa cu conductori de cupru Fy cu  S = 1,5 mmp

Au fost prevazute in toate incaperile prize simple sau duble cu contact de  protectie, 16 A.

Instalatiile de prize se vor  se vor executa tot cu conductori din cupru, Fy, cu  S = 2,5 mmp.

Conductorii Fy vor fi protejati in tuburi de protectie IPEY, montate in placi (la turnare), in peretii de caramida si in diafragme de beton (unde este cazul), intre cele doua plase de armare.

         Alimentarea cu energie electrica

       Alimentarea cu energie electrica a imobilului va fi realizata prin intermediul unui branșament trifazat la tensiunea de 380 V – 50 Hz la reteaua de distributie a S.C. Electrica S.A. printr-o lucrare speciala de racordare, pe baza unui contract de furnizare.

          Alimentarea cu apa

        Asigurarea debitului de apa potabila, pentru functionarea instalatiilor sanitare, incarcarea piscinei, incarcarea instalatiei de incalzire din cadrul obiectivului, se va realiza prin intermediul bransamentului propus, din conducta de polietilena de inalta densitate, tip PE-ID Dn 50mm, de la reteaua de alimentare cu apa potabila stradala existenta.

       Contorizarea debitului de apa rece furnizat va fi realizata prin intermediul unui contor de apa rece pentru montaj la exterior, Dn 20 mm(3/4)  propus a fi cu montaj pe conducta, intr-un camin de apometru propus in incinta proprietatii.

       Caminul de apometru va fi de tip prefabricat si este propus a fi amplasat, conform planului de retele exterioare I1, prezentat in documentatie.

        Instalatiile sanitare interioare, sunt compuse din : 

  • vase WC tip CVL, din portelan sanitar, lavoare  din portelan sanitar, cabine de dus, sifoane de pardoseala Dn50mm, conducte de canalizare din PVC Dn 40-110mm.

        Aerisirea instalatiilor interioare de canalizare – capetele coloanelor colectoare vase WC, se va realiza prin intermediul coloanelor de aerisire, realizate din conducta PVC Dn 50, montata aparent. 

         Canalizarea

         Debitele de ape uzate, menajere, colectate de la locurile de producere, vor fi vehiculate printr-un sistem de conducte racord, coloane, conducte colectoare, realizate din conducte PVC-Dn -40-110, la reteaua de canalizare stradala existenta, prin conducte de polietilena pentru canalizare  cu Dn110-160-200mm.

        Pe fiecare conducta de canalizare de evacuare ape uzate de natura menajera, cu Dn 110 mm, la iesirea din cladire, sunt propuse a se monta cate o clapeta antirefulare, cu  Dn 100mm.

        Debitele de ape meteorice,  colectate prin intermediul grilelor colectoare, jgheaburilor si a burlanelor, vor fi preluate printr-o retea de conducte de polipropilena pentru canalizare, cu Dn110-160mm si evacuate la reteaua de canalizare stradala.

        Alimentarea cu gaze naturale pentru preparare apa calda 

        Prepararea debitelor de apa calda menajera se va realiza local, prin intermediul a 2 centrale termice murale propuse (cazane  cu functionare pe gaze naturale cuplate cu boilere bivalente ptr. preparare apa calda menajera), fiecare avand sarcina termica 45 kW, montate in cascada, propuse a fi amplasate in spatiul special amenajat in cladirea vestiar+grup social+magazie. Cosul de fum va avea inaltimea de 6,00 m, cu 95 cm mai inalt fata de inaltimea maxima  a constructiei.

        Spatiul destinat centralelor termice, vor corespunde prevederilor legale pentru montarea cazanelor murale cu functionare pe gaze naturale.

        De la distribuitorul general, al fiecarei centrale termice, agentul termic va fi vehiculat cu electropompe  cu montaj pe conductele de distributie, la distribuitoarele - colectoare locale, montate in perete in cutii de protectie si echipate cu robinete de sectionare, pe racordurile distribuitoarelor.

        Pe racordurile tur, retur, se vor monta termometre si manometre pentru verificarea modului de functionare a instalatiei interioare.

        Distributia agentului termic, de la distribuitoarele locale se va realiza astfel:

       -  la corpurile de incalzire statice, se va realiza, in sistem radial, folosind conducte de polipropilena reticulara, cu insertie de aluminiu, de tip PPR-AL , Pn 25 barr, Dn 20-25mm, sau similare, montate in sapa de egalizare, izolate termic cu mansoane izolante din poliuretan, cu grosimea de 4mm.

        Corpurile de incalzire folosite in zonele de acces, grupuri sanitare, vestiare, vor fi de tip static, de tipul:

        -    panouri radiante, din tabla de otel, tip 22PKKP; fiecare racordate in diagonala, echipate cu robinete incalzire tur, reglaj retur, 1/2" si  dezaerator manual. Corpurile de incalzire statice, vor fi amplasate in zona parapetului ferestrelor sau in zonele cele mai apropiate de acestea. Legaturile la corpurile de incalzire se vor realiza aparent.

        Ventilarea generala a spatiilor se va realiza natural prin intermediul usilor si ferestrelor.

       Colectarea reziduurilor se va face in recipienti prevazuti cu capac si pedala confectionate din materiale rezistente la spalat si dezinfectat.

        Evacuarea lor se va face la container propriu, prevazut cu capac, amplasat in loc special amenajat. In incinta s-a amenjat un depozit deseuri (S= 5,00 mp), spatiu ce este prevazut cu racord de apa si canalizare pentru spalarea si dezinfectarea recipientilor de transport. De aici deseurile vor fi preluate periodic de catre o firma de salubritate pe baza de contract.

        - descrierea lucrărilor de refacere a amplasamentului în zona afectată de execuţia investiţiei;

        Dupa terminarea lucrarilor propuse in cadrul prezentului proiect tehnic, amplasamentul va fi curatat de orice urma a existentei unui santier, urmand a fi amenajate spatii pentru circulatii pietonale si auto si parcari auto. Restul spatiilor vor fi amenajate ca si spatii verzi ce vor fi plantate cu diversi arbusti decorativi si cu gazon.

       - căi noi de acces sau schimbări ale celor existente;

        Caile de acces noi create au fost corelate cu cele deja existente pe amplasament, astfel se face ca calea de acces principala in incinta unitatii este deja creata.

        Pentru aprovizionare si evacuarea deseurilor s-a creat o cale de acces auto ce va fi betonata.

       In incinta proprietatii s-au amenajat 2 locuri de parcare in partea de nord a proprietatii.

 

       Descrierea lucrărilor necesare organizării de şantier

        Organizarea de şantier va cuprinde toate elementele pentru necesare desfasurarii activitatilor de executie (grupuri sanitare, dusuri, etc). La parasirea incintei organizării de şantier, rotile autovehiculelor se vor curata. Nu se vor stoca combustibili in organizarea de şantier.

       - deseurile generate de investitie vor fi de doua tipuri. Deseurile de tip menajer si vor fi preluate de la locul producerii si transportate la rampa de deseuri prezavuta pe amplasament. De aici deseurile vor fi preluate de catre o firma specializata de salubritate.

       - Deşeurile rezultate in urma lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate temporar in   containere metalice acoperite sau pe platforme de depozitare temporara si transportate la o platforma de deşeuri inerte autorizata; transportul acestor tipuri de deşeuri se va face de către o societate specializata autorizata cu respectarea prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.

       - Deşeurile industriale reciclabile rezultate in perioada lucrărilor de construcţii  (metalice 

       feroase , hârtie - carton, plastic - PET, ambalaje vor fi colectate /stocate temporar pe tipuri, in recipiente speciale, in vederea valorificării prin societati autorizate specializate.

       - Deşeurile menajere generate in perioada lucrărilor de construcţii vor fi colectate/stocate temporar in pubele cu capac si eliminate prin firme de salubrizare autorizate.

      - Se interzice utilizarea materialelor cu risc ecologic imediat sau in timp.

      - Se va separa zona de lucru cu panouri demontabile in scopul împiedicării accesului

        autovehiculelor si a persoanelor neautorizate.

     - Pe parcursul lucrărilor de construcţii se vor monta panouri de avertizare pe drumurile de acces, se va împrejmui şantierul in scopul reducerii emisiilor de pulberi in suspensie si sedimentabile.

     - Se vor evita pierderile de carburanţi sau lubrefianţi la staţionarea utilajelor; astfel toate

       utilajele vor fi atent verificate.

      2) Cumularea cu alte proiecte: - In imediata vecinatate a amplasamentului se afla hotelul ”Adial”, al carui administrator este acelasi cu cel ce administreaza S.C. DANIO COM AIDA S.R.L. Clientii hotelului existent vor putea beneficia de serviciile de agrement propuse prin prezentul proiect.

       3) Utilizarea resurselor naturale : - nu este cazul

       4) Productia de deseuri :- Urmare a desființării construcțiilor rezultă cantități importante de materiale care necesită transport, depozitare temporară sau definitivă, valorificare prin operatori economici autorizați pentru aceste activități.

       5) Emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort : pot aparea emisii poluante si zgomot pe perioada constructiei.Emisiile poluante vor fi locale, in zonele de lucru, pe perioada executarii lucrarilor si vor fi generate cu precadere ca urmare a activitatilor mijloacelor de transport si utilajelor folosite in perioada de demolare .Emisiile poluante, inclusiv zgomotul provenite din surse din perioada de executie a proiectului vor fi reduse prin utilizarea de utilaje si echipamente adecvate.Se vor respecta prevederile si limitele SR nr. 10009/2017 - Acustica – Limite admisibile ale niovelului de zgomot din mediul ambiant.

       6) Riscul de accident, tinandu-se seama de substantele si tehnologiile utilizate : : nu se vor utiliza materiale cu risc pentru om/mediu si titularul de proiect/constructorul va lua masuri in vederea prevenirii accidentelor.

 

 

c)Localizarea proiectelor :

 c1) Utilizarea existenta a terenului : terenul se afla in intravilanul municipiului Adjud , are destinatia  zona agrement si servicii, conform Certificatului de urbanism nr. 304/25.08.2017 emis de Primaria municipiului Adjud .

c2) Relativa abundenta a resurselor naturale din zona , calitatea si capacitatea regenerativa a acestora : nu este cazul ,

 c3)  Capacitatea de absorbţie a mediului , cu atenţie deosebita pentru ;

       a) zonele umede ; nu este cazul ,

       b) zonele costiere : nu este cazul ,

       c) zonele montane si împădurite : nu este cazul ,

       d) parcurile si rezervaţiile naturale : nu este cazul ,

       e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia in vigoare , cum sunt : zone de  

       protecţie a faunei piscicole naturale si bazine piscicole amenajate : nu este cazul.

       f) zonele de protecţie speciala, mai ales cele desemnate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, zonele prevăzute prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a – zone protejate, zonele de protecţie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi Hotărârea Guvernului nr. 930/2005 pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică : nu este amplasat in arie protejata .

       g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja

       depăşite : nu este cazul ,

       h) ariile dens populate : subzona cu unitati industriale , conform PUG /2000.

       i) peisaje cu semnificaţie istorica , culturala si arheologica : nu este cazul

d)Caracteristicile impactului potenţial :

 d1) Extinderea impactului  : aria geografica si numărul de persoane afectate : impactul este   

 local, cu durata limitata, numai in zona frontului de lucru si  nu va schimba functiunea zonelor    

 invecinate  ,

 d2) Natura transfrontaliera a impactului : nu este cazul ,

 d3) Mărimea si complexitatea impactului : in perioada de execuţie a proiectului

  impactul asupra factorilor de mediu va fi nesemnificativ sau minim daca se vor respecta

  masurile privind protecţia factorilor de mediu impuse prin proiect ( prezentate in

  memoriul tehnic) ,

       d4) Probabilitatea impactului : redusa pe timpul realizarii proiectului,

       d5) Durata , frecventa si reversibilitatea impactului : In perioada de executie a proiectului  

  impactul asupra factorilor de mediu va fi temporar si reversibil .

 

  II. Condiţiile de realizare a proiectului :

       -  Construirea complexului sportiv se va realiza cu respectarea documentaţiei tehnice depuse  precum si a    normativelor si prescripţiilor tehnice specifice construirii proiectului, a legislaţiei de mediu in vigoare, si a avizelor menţionate in Certificatul de Urbanism nr. 304/25.08.2017  emis de Primăria Municipiului Adjud .

- La executarea lucrărilor, se vor respecta normele sanitare, PSI, de protecţia muncii  .

      - Lucrările se vor desfăşura cu respectarea condiţiilor tehnice si a regimului juridic prevăzute

      prin actele de reglementare prealabile, emise de alte autoritati.

      - In perioada de execuţie a lucrărilor vor fi stabilite zone de parcare a autovehiculelor si

      utilajelor utilizate in incinta proprietatii titularului.

    - Se interzic lucrările de întreţinere si reparaţii la utilajele si mijloacele de transport in cadrul  

    obiectivului de investiţii (acestea se vor realiza numai prin unitati de specialitate autorizate).

- Se va reface cadrul natural pentru suprafeţele de teren ocupate temporar, la terminarea lucrărilor, se vor reface spatiile verzi.

- Lucrările vor fi executate fara a produce disconfort prin generarea de noxe , praf , zgomot si vibraţii.

- Managementul deşeurilor generate de lucrările de demolare va fi in conformitate cu legislaţia specifica de mediu  si va fi in responsabilitatea titularului de proiect cat si a operatorului care realizează lucrările .

- Se vor realiza spatii special amenajate pentru colectarea selectiva a tuturor categoriilor de deşeuri produse ( deşeuri inerte din constructii, deşeuri de ambalaje, deşeuri metalice etc.), in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, cu modificarile sicompletarile ulterioare .

- Se interzice depozitarea materialelor de construcţii si a deşeurilor rezultate in spatii neamenajate in acest scop.

- Se interzice depozitarea materialelor de construcţii si a deşeurilor de orice natura in afara proprietatii titularului de proiect.

- Se vor asigura condiţii pentru depozitarea temporara a materialelor de construcţii si a reziduului de şantier astfel incat sa nu creeze disconfort locuitorilor din zona.

- Se vor respecta prevederile HG nr. 1756/2006 privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot in mediu produs de echipamente destinate utilizării in exteriorul clădirilor.

- Activităţile care produc mult praf vor fi reduse in perioadele cu vânt puternic sau se va urmări o umectare a suprafeţelor.

- Se vor verifica periodic utilajele si mijloacele de transport in ceea ce priveşte nivelul de emisii de monoxid de carbon si a altor gaze de eşapament si punerea in funcţiune numai după remedierea eventualelor defecţiuni.

- După terminarea lucrărilor, constructorul are obligaţia eliberării amplasamentului de orice fel de obstacole (resturi materiale, anrocamente, grămezi de pamant, etc.) si readucerea la starea iniţiala.

  • Investiţia va respecta strict proiectul si masurile de protecţie a mediului prevăzute de proiect,

in scopul reducerii la minim a impactului asupra factorilor de mediu.

  • Se vor lua masuri specifice de protecţie a mediului pe perioada realizării proiectului de

investiţii (împrejmuire cu panouri, recipiente de colectare a deşeurilor, etc.).

  • Se vor lua masuri pentru evitarea poluării accidentale a factorilor de mediu pe toata durata

execuţiei lucrărilor.

  • Deşeurile rezultate in urma lucrărilor de constructie vor fi colectate / stocate temporar in

containere metalice acoperite sau pe platforme de depozitare temporara si transportate la o platforma de deşeuri inerte autorizata; transportul acestor tipuri de deşeuri se va face de către o societate specializata autorizata cu respectarea prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.

  • Deşeurile industriale reciclabile rezultate in perioada lucrărilor de demolare  (metalice ,

hârtie - carton, plastic – PET etc.) vor fi colectate /stocate temporar pe tipuri, in recipiente speciale, in vederea valorificării prin societati autorizate specializate.

  • Deşeurile menajere generate in perioada lucrărilor de construcţii vor fi colectate / stocate

temporar in pubele cu capac si eliminate prin firme de salubrizare autorizate.

  • Se interzice utilizarea materialelor cu risc ecologic imediat sau in timp.
  • Se va separa zona de lucru cu panouri demontabile in scopul împiedicării accesului

autovehiculelor si a persoanelor neautorizate.

  • Se vor evita pierderile de carburanţi sau lubrefianţi la staţionarea utilajelor; astfel toate

utilajele vor fi atent verificate.

- Se vor utiliza utilaje si mijloace de transport agrementate din punct de vedere tehnic care sa nu genereze scurgeri de produse petroliere si lubrifianti, zgomot , vibratii.

     - Organizarea de şantier va ocupa fi amenajata astfel incat sa asigure facilitatile de baza conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, cu modificările si completările ulterioare.

     -   Organizarea de santier pentru lucrarile prevazute prin proiect va respecta obligatoriu masurile specifice pentru reducerea si/sau eliminarea efectelor generate de acestea asupra sanatatii umane si mediului inconjurator. Se vor avea in vedere: imprejmuirea corespunzatoare a zonelor de lucru, montarea de avertizoare, etc.

     - Organizarea de santier se va realiza in interiorul amplasamentului astfel incat impactul generat de aceasta asupra factorilor de mediu locali pe timpul derularii lucrarilor prevazute prin proiect sa fie cat mai redus.

  • La parasirea incintei şantierului , rotile autovehiculelor se vor curata.
  • Evitarea pierderilor de materiale si substanţe cu potenţial poluant in vederea eliminării

poluării accidentale a apelor de suprafaţa si a apelor subterane.

  • Materialele fine sau prăfoase (pamant, balast, nisip, deşeuri de construcţie prăfoase ) se vor

transporta in autovehicule prevăzute cu prelate de protecţie pentru împiedicarea imprastierii acestora pe partea carosabila.

  • Nu se vor stoca combustibili in  şantier.
  • In cazul unui incident sau accident care ar putea afecta semnificativ mediul se va instiinta imediat APM Vrancea si GNM-CJ Vrancea.

-   Prezentul act nu se refera la partea de rezistenta si stabilitate a lucrărilor de investiţii.

-  Prezentul act nu exonerează de răspundere proiectantul si constructorul in cazul producerii unor accidente in timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora .

- Prezentul act nu exonereaza titularul investitiei de obligatia obtinerii tuturor avizelor mentionate in certificatul de urbanism.

-   Prezentul act este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.

-  Titularul proiectului are obligaţia de a notifica in scris autoritatea competenta pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenita după emiterea deciziei etapei de încadrare iar APM Vrancea va aplica in mod corespunzător, in aceasta situaţie prevederile art.22 alin.(3) din HG nr.445/2009.

- Nerespectarea prevederilor deciziei APM Vrancea atrage suspendarea şi anularea acestuia, după caz.

- La finalizarea proiectului autoritatea competenta pentru protecţia mediului efectuează un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor deciziei etapei de încadrare .

                    

Pe toata durata realizării si funcţionarii obiectivului se vor respecta următoarele prevederi legale :

  • O.U.G. nr. 195 / 2005 privind protecţia mediului cu modificarile, completarile si aprobarile ulterioare ;
  • SR 10009 / 2017 - Acustica urbană – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant;
  • Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător;
  • Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor;
  • HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României.
  • Hotărârea de Guvern 235/2007 (M.O. 199 / 22.03.2007), privind gestionarea uleiurilor uzate
  • Ordinului MMP nr. 794/2012 privind Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deşeuri de ambalaje ;
  • Ordinul M.A.P.P.M. 756 / 1997 (a valorilor de referinţă pentru urme de elemente chimice în soluri prin punctele de măsurare indicate de inspectorul de control) si M.O.303 / 06.11.1997, pentru aprobarea Reglementarii privind  evaluarea poluării mediului; 
  • Hotărârea de Guvern nr. 352 / 21.04.2005 privind modificarea si completarea H.G. 188 / 2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare in mediul acvatic a apelor uzate;
  • Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata si al populatiei .
  • OUG nr. 68/2007 privind răspunderea de mediu cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului asupra mediului aprobata prin Legea nr. 19/2008 modificata si completata cu OUG nr. 15/2009.
  • Legea 86 / 10.05.2000 (M.O.244 / 22.05.2000) pentru ratificarea Convenţiei privind accesul la informaţie, participarea publicului la luarea deciziei si accesul la justiţie in probleme de mediu, semnata la Arhus la 25.01.2005.

 

- Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.    

 

 

Director Executiv,                                               Sef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii,

Logodinschi Valentin                                                                Mănăilă Marilena

 

 

 

Intocmit,

Claudia Marin