Back

3 Martie- Ziua Mondială a Vieții Sălbatice

În fiecare an, pe 3 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Vieții Sălbatice.

La data de 20 decembrie 2013, la cea de-a 68-a sesiune, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (AGOA) a decis să proclame 3 martie, Ziua Mondială a Faunei Sălbatice în urma adoptării Convenției privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție (CITES), care a fost propusă de Thailanda, pentru a celebra și a crește gradul de conștientizare a faunei și florei sălbatice din lume. Acesta este un tratat multilateral semnat de 182 de țări și Uniunea Europeană, în care sunt protejate peste 38.000 de specii de animale și plante.

Fiecare an vine cu o temă diferită ce își propune să evidențieze rolul vital pe care îl are fiecare componentă a biodiversității. Mai mult decât atât, rezoluția fiecărui an este extinsă și către bunăstarea umană, astfel încât să stabilim o relație cât mai durabilă cu natura.

 Pentru anul 2024, tema aleasă este „Conexiunea dintre om și planetă: explorarea inovației digitale în conservarea faunei sălbatice”. Progresele și inovațiile din lumea modernă și modul în care tehnologiile și serviciile digitale pot contribui la conservarea faunei sălbatice. Aceste unelte pot sprijini conviețuirea armonioasă a omului cu natura, într-un viitor în care lumea este din ce în ce mai interconectată.

foto