Back

22 martie 2017 - Ziua Mondială a Apei

Anul acesta, sărbătoarea are o semnificație aparte prin faptul că se împlinesc 25 de ani de când Națiunile Unite și-au unit eforturile în misiunea globală de a coordona acțiuni pentru salvarea celei mai de preț resurse naturale, APA.

Apa este o resursă limitată și vulnerabilă, esențială atât pentru viața și dezvoltarea durabilă, cât și pentru mediu. În acest context, tema aleasă la nivel mondial în acest an este “Apa și Apa uzată”, subliniind importanța utilizării durabile a apei în diverse scopuri și protejarea acesteia prin epurarea apelor uzate înainte de a fi evacuate în receptorii naturali.

De asemenea, la nivel global apa uzată este percepută ca o resursă valoaroasă în economia circulară, iar gestionarea acesteia se corelează foarte bine cu țintele de dezvoltare durabilă privind apa.

Campania intitulată generic De ce (să) irosim apa? are doi piloni principali: reducerea la jumătate a volumului de ape uzate neepurate și intensificarea procesului de reciclare și reutilizare sigură a acestora, astfel încât până în anul 2030 să poată fi atins obiectivul de dezvoltare durabilă Apă sigură și igienă pentru întreaga populație.

Și în acest an, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi în colaborare cu Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” Galaţi s-a implicat în organizarea de acțiuni educative cu elevi din unitățile de învățământ partenere – Şcoala Gimnazială „Constantin Ghe. Marinescu” Galaţi şi Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi.

Şcoala Gimnazială „Constantin Ghe. Marinescu” Galaţi

Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi

Expozitie de desene