Back

PROGRAMUL ECO-ŞCOALA 2017

În data de 12.04.2017 reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi a participat ca membru în Comisia pentru reevaluarea unităţilor şcolare Colegiul de Industrie Alimentară ,,Elena Doamna” Galaţi şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Galaţi în cadrul Programului ECO-Schools.

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE) cu sediul în Danemarca, organizaţie non-guvernamentală şi non-profit. Scopul FEE este de a promova dezvoltarea durabilă prin educaţie pentru mediu - educaţie şcolară ecologică. Pe plan mondial, Programul Eco-Şcoala este susţinut de Uniunea Europeană şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu) şi a debutat pe mapamond ca program-pilot în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local.

În România, PROGRAMUL ECO-ŞCOALA a debutat în anul 1999 sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) în calitate de membru cu drepturi depline al FEE.

STEAGUL VERDE este premiul simbol obtinut de scolile care deruleaza cu succes acest program si le confera statutul de Eco-Şcoala.

Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Galaţi

Colegiul de Industrie Alimentară ,,Elena Doamna” Galaţi