Back

Campania Națională „Curățăm România!”

 Campania Națională „Curățăm România!” 

INFORMARE – Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri – Curățăm România

 

Diplome şi materiale promoționale oferite participanţilor la Campania ”Curățăm România!” - ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

     

***

***

În data de 18.05.2022, elevii învăţământului primar de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Galaţi, au participat la o activitate de conştientizare organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România.

Cei 200 de elevi, de la grupele pregătitoare până la clasa a IV a, au învăţat cum se colectează selectiv deşeurile şi ce trebuie să facă pentru a diminua cantitatea de deşeuri şi, implicit, pentru a proteja mediul înconjurător, iar la final au hotărât să înfrumuseţeze curtea şcolii prin plantarea de flori şi strângerea de deşeuri din împrejurimile şcolii. Mulţumim copiilor pentru implicare şi participare! Mulţumim cadrelor didactice care s-au preocupat de buna derulare a activităţii: Zinica Nour, Cornelia Onofrei, Carmen Taşcă, Liliana Ciupitu, Aurora Mogoş, Luminiţa Briciu, Florentina Neagu, Genovica Iordache, Laura Sîrbu, Ana-Maria Miron şi Mioara Florescu.

    

    

      

***

În data de 19.05.2022, a avut loc o acţiune de colectare deşeuri organizată de Primăria Folteşti, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România, în Lunca Chinejei.

Au participat 45 de voluntari, dintre care 28 elevi de la clasa a VII a - Şcoala Gimniazială nr. 1 Folteşti şi reprezentanţi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi. În total au fost strânse 1500kg deşeuri reciclabile – PET-uri, plastic şi sticlă. 

    

    

    

***

În data de 19.05.2022, a avut loc o acţiune de colectare deşeuri organizată de Primăria Tuluceşti, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România, în zona Lizieră – Herghelia Tuluceşti.

Alături de cei 30 voluntari  au participat 20 de elevi de clasa a III a - Şcoala Gimniazială nr. 1 Tuluceşti, Poliţia Locală Tuluceşti şi reprezentanţi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi. În total au fost strânse 1500kg deşeuri reciclabile – PET-uri, plastic şi sticlă. 

      

    

***

Luni, 16.05.2022, a avut loc acţiunea de colectare a deşeurilor organizată de Primăria Frumuşiţa în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România, în satul Tămăoani, cartierul nou.

Alături de cei 12 voluntari au participat 14 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Frumuşiţa şi reprezentanţi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi. În total au fost strânşi 50 saci de deşeuri reciclabile – PET-uri, plastic şi sticlă. 

    

    

***

Ȋn data de 13 mai 2022, 20 voluntari și 80 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Independenţa și de la Şcoala Gimnazialǎ Nr.2 Independenţa alături de reprezentanţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi, Garda de Mediu Galaţi şi Agenţia Națională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Galaţi au participat la acțiunile organizate de Primăria Independența la intrările în comună dinspre Galați și dinspre Tecuci.

    

    

    

***

În data de 13.05.2022, a avut loc o acţiune de colectare a deşeurilor organizate de Primăria Lieşti în cadrul Campaniei Naționale "Curățăm România". Alături de cei 15 voluntari au participat 35 de elevi de la Şcoala Gimnazială din localitate, reprezentanţi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului GalaţiGarda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi şi Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Galaţi. În cele două zone propuse a fi ecologizate – Pădurea Hanu Conachi şi halta Şerbăneşti - au fost strânse 1500 kg deşeuri reciclabile (PET-uri, plastic şi sticlă). 

    

    

***

Activitate de colectare a deşeurilor organizată în data de 12.05.2022 de Primăria Schela în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului în cadrul Campaniei Naționale "Curățăm România". 

La acţiune au participat 23 preşcolari, 43 elevi şi 67 voluntari. S-au strâns 1.500 kg deseuri abandonate.

 
    
 
    

***

La invitaţia Primǎriei Valea Mǎrului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a participat ȋn data de 6 mai 2022 la ampla acţiune de ecologizare a pǎdurilor vǎlmǎrene: „Ȋntre Ger şi Gǎunoasǎ – Oameni, Ape, Locuri şi Pǎduri curate!, alǎturi de domnul subprefect Ciprian Manea - Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi, precum şi de reprezentanţii Gǎrzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi.

La acţiune au participat 470 voluntari, dintre care 270 elevi. S-au strâns 1.600 kg deseuri reciclabile (plastic, sticlă, carton, PET-uri, metal), 60 kg DEEE şi 30 anvelope.

Felicitări tuturor participanților!

    

    

    

    

***

În data de 3 mai 2022, a avut loc o amplă acţiune de ecologizare în Valea Odăii, situată între Pădurea Gârboavele şi satul Odaia Manolache, acţiune organizată de Primăria Tuluceşti în colaborare cu Primăria Vânători şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi şi în parteneriat cu Poliţia Locală Tuluceşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi şi Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Galaţi. La acţiune au participat peste 120 de voluntari, dintre care 30 au fost elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Tuluceşti. În total, s-au strâns 30.000 kg deseuri abandonate, din care 5.000 kg deseuri reciclabile (plastic, sticlă, carton, PET-uri, metal). Mulţumim tuturor pentru participare!

    

     

                                        

***

În data de 2 mai 2022, elevii clasei a IX a B, sub îndrumarea doamnei profesor Maricica Neghină, au participat la o o activitate de educaţie ecologică „Plantăm flori, nu deşeuri!” organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galaţi, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România.

Scopul activităţii a fost responsabilizarea şi implicarea elevilor în colectarea selectivă a deşeurilor abandonate (plastic, metal, sticlă, hârtie, carton, PET-uri) şi predarea acestora pentru valorificare.

Elevii au înţeles importanţa colectării selective şi că prin colectare selectivă pot contribui la reducerea poluării şi păstrarea unui mediu sănătos pe termen lung, iar la final au trecut la acţiune: au ecologizat spaţiile  verzi aferente liceului şi au plantat flori de primăvară.

        

        

        

***                                   

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a organizat ȋn data de 21 aprilie 2022 o amplă acțiune de ecologizare derulată în zonele limitrofe sediului instituției, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România

Cu această ocazie au fost colectate aproximativ 150 kg de deșeuri mixte.

Campania naţională Curățăm România  poate fi un punct de plecare pentru schimbarea în bine a aspectului oraşelor în care trăim.

      

     

      

***

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 25 Galaţi au organizat o amplă acțiune de ecologizare derulată în vecinătatea Grădinii Publice, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România.

La această acţiune s-au alăturat elevilor Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi prin domnul subprefect Ciprian Manea, directorul executiv al APM Galaţi – Robert Mihai Rusu, precum şi părinţi, bunici şi cadre didactice.

Cu această ocazie au fost colectate aproximativ 250 kg de deșeuri mixte.

În fiecare zi, indiferent de zona în care locuim, vedem în jurul nostru oameni fără respect față de mediu, în special adulți, care aruncă deșeurile pe care le produc pe stradă, în parcuri, în păduri sau pe câmpuri.

Campania naţională „Curăţăm România” poate fi un punct de plecare pentru schimbarea în bine a aspectului oraşelor în care trăim. Astfel, încercăm să oferim un model de bună practică, să-i responsabilizăm și să-i  implicăm activ pe toţi în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod  corect și prietenos cu mediul.

#curatamromania #otarafaradeseuriabandonate #mediu #ministerulmediului #deseuri #waste #ecologizare

      

      

     

      

***

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a susţinut o acțiune de conştientizare privind problematica gestionării deșeurilor.

Elevii de la Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” Galaţi coordonaţi de dna. Profesor Nicoleta Cernat, căreia îi mulţumim pentru implicare, au purtat discuţii interactive despre importanţa colectării separate și a reciclării deșeurilor, despre stoparea fenomenului de abandonare a deșeurilor şi despre implicarea în acțiuni de igienizare şi înverzire a mediului înconjurător.

            

***

Primăria Oraşului Bereşti a organizat  acțiuni de ecologizare în colaborare cu Liceul Tehnologic “Paul Bujor” Bereşti, în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România

La aceste acţiuni au participat în jur de 300 de elevi, profesori şi voluntari, cărora le mulţumim pentru implicare.

 

         

                 

***

Activitate de colectare a deşeurilor organizată de Primăria Băleni în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România împreună cu voluntari din comună. Felicitări participanţilor!

            

 

             

***

Activitate de colectare a deşeurilor organizată de Primăria Rediu în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România împreună cu voluntari inimoşi de la şcoala gimnazială din comună. Felicitări participanţilor!

        
 
 
                   
 
***

Activitate de colectare a deşeurilor organizată de Primăria Frumuşiţa în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi în cadrul Campaniei Naționale Curățăm România împreună cu voluntari din comună.