Back

Ziua Mondială a Pasărilor Migratoare

    

 

 

 

 

 

     

             

 

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş organizează marti13 mai  începând cu ora 12.00, în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII Remetea Mare şi Palatul Copiilor din Timişoara, o expozitie de desene. Cele mai bune desene vor fi premiate.

Miercuri 14 mai 2014 începând cu ora 12.00, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand I” din Timişoara organizeaza o acţiune educaţională, despre protecţia şi importanţa păsărilor migratoare. Reprezentanţii APM Timiş prezintă elevilor clasei a XII importanţa ecologica a păsarilor migratoare, iar elevii vor proiecta prezentări tematice şi vor prezenta lucrări haiku. Haiku-ul este un gen de poezie cu formă fixă, tradiţional japoneză, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” formate din 5, 7, 5 silabe. Haiku-urile trebuie să conţină cel puţin o imagine sau un cuvânt care să exprime anotimpul (kigo) în care acesta a fost scris. De obicei subiectele se referă la natură, plante, flori, insecte, etc. În ultima parte a acţiunii, vor fi montate căsuţe pentru păsări. 

La nivel global, în cel de-al IX- lea an consecutive, Secretariatul Conventiei pentru    Conservarea  Speciilor Migratoare şi Animalelor Salbatice  (CSM) şi Secretariatul Acordului privind  Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Euroasiatice (AEWA) organizează în perioada  10 - 11 mai 2014,” Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare”  în care se vor desfăşura activităţi educative, de conştientizare publică.

Tema propusă: „Caile de destinatie: Păsările Migratoare şi Turismul”, sublinează  legăturile dintre turismul durabil, dezvoltarea comunităţilor locale şi conservarea păsărilor migratoare.

Ecoturismul prin respectarea necesităţilor ecologice şi comportamentale ale pasarilor, prin observarea şi fotografierea  păsărilor, oferă oportunităţi de creştere a nivelului de trai al comunităţilor locale şi contribuie la conservarea biodiversităţii, alocarea unei părţi din beneficiile obţinute, către activităti de refacere a stării de conservare a păsărilor migratoare şi de reconstrucţie ecologică.r, ofera oportunitati de crestere a nivelului de trai al comunitatilor locale si contributie la varea si fotografierea  pasaril

Acţiunile desfăşurate cu acest prilej, se vor înregistra la (Celebrating World Migratory Bird Day by Registering an Event or Activity)  adresa: http://www.worldmigratorybirdday.org/2014/