Back

COMUNICAT DE PRESĂ SEMINAR IN CADRUL PROIECTULUI PACINFO !

                                                                                                                                                         Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov

 

Nr.  2612/19.02.2015                                                 

      COMUNICAT DE PRESĂ

                             SEMINAR IN CADRUL PROIECTULUI PACINFO !

 

            APM Brașov și alte 15 agenții pentru protecția mediului (Alba, Bistrita-Năsăud, Bacău, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vrancea) sunt partenere în cadrul  Proiectului PACINFO! Rolul social și de mediu al agriculturii în regiunile montane defavorizate, proiect finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Proiectul este coordonat de APM Harghita, sub supravegherea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.           

În cadrul proiectului PACINFO, A.P.M. Brasov va organiza în data de 23 februarie a.c. un seminar de informare a fermierilor din zonele montane cu privire la obiectivele noii politici agrare comune, în special a obiectivelor legate de protecția mediului:

 -asigurarea aprovizionarii cu alimente sănătoase la prețuri accesibile

 -asigurarea eficacității agriculturii si ecologizării acesteia

 -asigurarea viabilității comunităților rurale și a vieții în zonele rurale.

 

Seminarul va avea loc la Bran, hotel La Dolce Vita, începand cu orele 10.00, locația fiind mai mult decât accesibilă fermierilor din zona montană.

Pe parcursul seminarului vor fi prezentate materiale referitoare la: produsele tradiționale din zona montană și criteriile de atestare ale acestora, forme de sprijin și investiții în agricultură pentru perioada PNDR 2014-2020, pajiștile montane - o avuție insuficient valorificată, posibilități de subvenționare a agriculturii din zona montană, etc.

Prelegerile vor fi sustinute de catre reprezentantii: APM Brasov, Directiei pentru Agricultura Judeteana Brasov, Camerei Agricole Brasov, APIA Brasov, Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Pajiști Brașov.

Proiectul PACINFO își propune promovarea măsurilor privind sustenabilitatea mediului, a politicii agrare comune în regiunile montane defavorizate din România. Politica Agrara Comuna din noua perioadă de programare a UE acordă o atenție însemnată practicilor agricole ecologice, acest fapt având o relevanță majoră în cazul fermelor din zonele montane ale României, deoarece acestea au un avantaj competitiv datorita mediului curat.

 

BIROUL DE PRESĂ AL APM BRAȘOV                             20.02.2015