Back

05 Iunie 2018 – Ziua Mondială a Mediului

COMUNICAT DE PRESĂ

05 Iunie 2018 – Ziua Mondială a Mediului

          Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.

          Tema aleasă  pentru Ziua Mondiala a Mediului din acest an este "Combaterea poluării cu plastic" iar deviza sub care se organizează evenimentele pentru marcarea acesteia este "Stop poluării cu plastic - Daca nu îl reutilizati, refuzați-l!". Atât tema, cât si sloganul, ne îndeamnă să conștientizăm pericolul pe care îl are poluarea cu plastic asupra mediului și sănătății noastre. De asemenea, ne încurajează să reciclăm/reutilizăm produsele din plastic sau să le refuzăm.

Pentru a marca evenimentul, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor cu sprijinul Inspectoratului Județean Bihor  un concurs județean intitulat  „O lume fără poluare cu plastic!” adresat elevilor din ciclul primar de la unitățile școlare din județ. Concursul constă în desfășurarea a 2 secțiuni obligatorii pentru fiecare echipaj înscris:

  1. Secțiunea AFIȘE constă în realizarea unor mesaje pornind de la trei cuvinte: plastic, reciclare, poluare; poate să conțină inclusiv desene care să respecte tema concursului.
  2. Secțiunea SCENETĂ constă în realizarea unei scenete care să evidențieze efectele nocive ale poluării cu deșeurile din plastic, asupra mediului (oceane, mări, viețuitoare, suprafața tererstră), și metode de combatere a acestei poluări, folosindu-se un limbaj verbal sau non-verbal și un fond muzical adecvat.

Premierea participanților va avea loc în data de 06.06.2018, ora 13.00, la sediul APM Bihor.