Back

Marcarea Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare

Nr.    8131         /21.05.2018

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Marcarea Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare

            Marcarea acestei zile a fost făcută la propunerea Secretariatului Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi a Secretariatului Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Eurasiatice (AEWA). Din 2018,  Ziua mondială a păsărilor migratoare va fi sărbătorită de două ori pe an, inclusiv în luna octombrie. Tema din acest an dedicată Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare este: "Pe o singură voce pentru conservarea păsărilor" ("Unifying our Voices for Bird Conservation").

              În conformitate cu prevederile Convenţiei privind conservarea speciilor  migratoare de animale sălbatice (CMS), la care România a aderat prin Legea nr. 13/1998 și ale Acordului privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice (AEWA), ratificat prin Legea nr. 89/2000, speciile migratoare constituie o parte importantă a diversității biologice globale care trebuie protejată, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. În acest sens APM Bihor organizează următoarele activități educative:

  • 22.05.2018, ora 12:00  seminar  informativ cu privire la păsările migratoare, în cadrul căruia elevii vor afla de ce migrează păsările și  cum se pregătesc pentru migrație? Cum se orientează acestea? precum și rutele de migrație  și speciile migratoare întâlnite în România;
  • 24.05.2018, ora 10:00  activitate de bird-watching pe malul Crișului Repede –Podul Sovata în colaborare cu Asociația Grupul Milvus. La aceste acțiuni  vor participa  elevii din clasele a II-a de la Școala Gimnazială Dacia din Oradea.