Back

Azi, 20.04.2022 am realizat acțiunea de ecologizare a Văii Izvor de pe teritoriul administrativ al Orașului Aleșd

Astăzi, 20.04.2022, Administrația Bazinală de Ape Crișuri și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor în colaborare cu Primăria Comunei Aleșd, Direcția Silvică Bihor – prin reprezentanții Ocolului Silvic Aleșd și Consiliul Județean Bihor, am realizat acțiunea de ecologizare a Văii Izvor de pe teritoriul administrativ al Orașului Aleșd. Acțiunea s-a derulat în cadrul Campaniei naționale ”Curățăm România”, lansată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care are sloganul: ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. La eveniment au participat peste 30 de persoane din cadrul acestor instituții și ca rezultat au fost colectate 500 kg de deșeuri reciclabile abandonate.

FOTO

 

În Județul Bihor este organizat sistemul de colectare, valorificare a deșeurilor municipale și funcționează depozitul ecologic autorizat, astfel din punct de vedere tehnic sunt asigurate toate facilitățile pentru ca deșeurile din gospodării să fie gestionate în conformitate cu prevederile legale. Apelăm la simțul civic al cetățenilor ca să asigure colectarea selectivă a deșeurilor  generate și predarea către operatorii de salubritate în baza contractelor de salubritate încheiate.

 

 

Acțiunea realizată astăzi și cele care urmează a se derula pănă în data de 4 mai 2022 au ca scop și conștientizarea cetățenilor în scopul prevenirii abandonului ilegal de deșeuri.

 

 

Mai multe informații privind campania, identitatea vizuală a acesteia, ghidul de finanțare aprobat pentru solicitarea finanțării de către UAT-uri, pot fi accesate la:

 

 

-         Link pentru descarcarea fotografiilor de la evenimentul de astăzi: https://drive.google.com/drive/folders/17jJ7IrckY68g6aZXP60VSMz78XEx-6uR?usp=sharing

 

 

-         www.apmbh.anpm.ro (secțiunea Evenimente)

 

 

-         www.facebook.com/apmbh.anpm.ro

 

 

-         www.mmediu.ro (secțiunea Acasă/Materiale de informare)

 

 

-          https://www.facebook.com/curatamRO

 

 

-         https://instagram.com/mediu.romania?utm_medium=copy_link 

 

 

https://twitter.com/RO_env?t=mxOd5F7kvPo4p6KJ1jUOEQ&s=09