Navigation is temporarily unavailable.
Back

Anunturi 2017 - Emiterea avizului de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planului Urbanistic Zonal- REALIZARE ZONĂ DE AGREMENT ȊN MUNICIPIUL DOROHOI PRIN REUTILIZAREA TERENULUI DIN ZONA POLONIC, judeţul Botoşani.

Planul Urbanistic General, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

Afisat: 14.09.2017

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic General al Comunei Ripiceni.

Planul Urbanistic General, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

Afisat: 16.08.2017

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic Zonal- Extindere Cimitir Municipal “ETERNITATEA” propus în municipiul Botosani, Tarla nr. 30, PC 263 si PC 265, jud. Botosani.

Planul Urbanistic Zonal, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

Afisat: 06.03.2017

Decizie privind  emiterea  avizului de mediu

pentru

Planul Urbanistic General al comunei Hilișeu - Horia

 

Având în vedere prevederile:

- HG nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe;

- O.M. 117/2006 pentru aprobarea Manualului privind aplicarea procedurii de realizare a evaluării  de mediu pentru planuri şi programe;

- O.M. 995/2006 pentru aprobarea listei planurilor şi programelor care intră sub incidenţa H.G. 1076/2004;

- concluziile consultărilor din şedinţele Comitetului Special Constituit;

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani decide emiterea a avizului de mediu pentru   PUG COMUNA MITOC, judetul Botoşani.

Decizia de emitere a avizului de mediu a fost luată ca urmare a analizării documentelor depuse, a parcurgerii etapelor procedurale prevăzute în HG 1076/2004, a informării şi consultării publicului, a analizării raportului de mediu, a evaluării impactului asupra confortului şi sănătăţii populaţiei şi a completărilor solicitate de către APM Botoşani.

Motivele care au stat la baza luării deciziei de emitere a avizului de mediu:

Conform Raportului de mediu analizat, implementarea PUG HILIȘEU - HORIA, jud. Botoşani, prevede următoarele obiective:

  • Optimizarea relaţiilor localităţilor cu teritoriul lor administrativ şi judeţean;
  • Valorificarea superioară a potenţialului natural, economic şi uman;
  • Organizarea şi dezvoltarea căilor de comunicaţii existente;
  • Stabilirea şi delimitarea unui nou intravilan care să corespundă necesităţilor viitoare de dezvoltare;
  • Stabilirea şi delimitarea de noi zone construibile;
  • Stabilirea şi delimitarea noilor zone funcţionale;
  • Stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară sau definitivă de construire;
  • Stabilirea şi delimitarea zonelor protejate şi de protecţie a acestora;
  • Modernizarea şi dezvoltarea echipării edilitare;
  • Stabilirea noilor obiective de utilitate publică;
  • Stabilirea unui mod superior de utilizare a terenurilor şi condiţiilor de conformare şi realizare a construcţiilor.

Măsurile propuse pentru varianta finală a proiectului de plan supuse avizării previn şi reduc efectele adverse asupra calităţii factorilor de mediu, după cum urmează:

Protectia calităţii aerului:

- realizarea de spaţii verzi de protecţie, perdele forestiere între zonele de locuit şi unităţile economice

Protectia calităţii apei:

- înfiinţarea sistemului centralizat de canalizare în vederea colectării apelor uzate menajere de la utilizatori casnici şi industriali

- înfiinţare staţiei de epurare a apelor uzate menajere şi industriale pentru a evita poluarea emisarilor naturali

- depozitarea deşeurilor zootehnice pe platforme special amenajate în scopul prevenirii infiltrării lichidelor rezultate în pânza freatică

Protecţia calităţii solului şi subsolului:

- aplicarea corectă a Codului de Bune Practici Agricole în scopul limitării emisiilor de poluanţi în sol din surse agricole;

- realizarea de platforme de compostare pentru reziduurile zootehnice

Protecţia ecosistemelor terestre:

Informarea şi conştietizarea cetăţenilor privind valoarea speciilor de floră protejate ca monumente ale naturii

Respectarea regimului de construire şi distanţelor minime de protecţie faţă de ecosistemele forestiere

Conservarea zonelor de pădure şi a păsunilor şi fineţelor, punerea în valoare a cursurilor de apă, amenajarea de spaţii verzi

 

Protecţia asezărilor umane:

Stabilizarea zonelor expuse la riscuri naturale (alunecari de teren, zone inundabile) prin lucrări specifice

Interzicerea de construcţii de orice fel în albiile minore ale cursurilor de apă şi în zonele inundabile

Evitarea de lucrări ce ar putea duce la declanşarea de alunecări de teren

Delimitarea zonelor de protecţie sanitară pentru sursele de apă şi staţiile de epurare

 

Protecţia valorilor istorice şi arheologice:

Interzicerea realizării de construcţii care prin amplasament, funcţiune, volumetrie şi aspect arhitectural depreciază valoarea peisajului

Adoptarea de elemente arhitecturale adecvate, optimizarea densitaţii de locuire, concomitent cu menţinerea şi dezvoltarea spaţiilor verzi, a amenajărilor peisagistice cu funcţie ecologică, estetică şi recreativă.

Respectarea zonelor de protecţie  a monumentelor istorice.

Avizul de mediu se emite cu următoarele condiţii:

  • Respectarea amplasamentului intravilan prevăzut în documentaţie;
  • Respectarea prevederilor legislaţiei de mediu in vigoare cu privire la regimul deşeurilor;
  • Respectarea măsurilor de diminuare a impactului asupra mediului propuse în Raportul de mediu;
  • Prevederea în reglementările de urbanism ale comunei Hilișeu - Horia a zonei de restricţie rezidenţială din jurul amplasamentelor cu activitati agro - industriale, conform legislatiei in vigoare.

-          Respectarea condiţiilor impuse  în avizele emise de  autorităţile interesate.

 

La varianta finală a planului nu au fost înregistrate la APM Botoşani observaţii ale publicului.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani a asigurat şi garantat accesul liber la informaţie a publicului şi participarea acestuia la luarea deciziei în etapa de definitivare  şi avizare din punct de vedere al protecţiei mediului a planului. Astfel au fost mediatizate prin anunţuri în presa locală: elaborarea planului, încadrarea planului în categoria celor care necesită efectuarea evaluării de mediu, finalizarea raportului de mediu şi organizarea dezbaterii publice. Documentatia a fost accesibilă publicului pe toata durata derulării procedurii, la sediul APM Botoşani şi la sediul Comunei Hilișeu - Horia.

Prezenta decizie se va afişa pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani www.apmbt.anpm.ro, se va publica în mass media şi pe pagina de internet de către titularul planului.

Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile HG 1076/2004, titularul planului are obligaţia de a face publică decizia, în termen de 5 zile de la publicarea ei de către APM Botoşani pe internet, printr-un anunţ în mass media locală, afişare pe pagina proprie de internet, urmând a transmite documentele doveditoare privind mediatizarea anunţului.

Model anunţ

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic General al Comunei Hilișeu - Horia, jud. Botoşani.

Planul Urbanistic General, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

De asemenea, vă solicităm să achitaţi suma de 25 lei reprezentând taxa pentru emiterea avizului de mediu în contul Administraţiei Fondului de Mediu RO23 TREZ70620I185000XXXX, cod fiscal 14715650, deschis la Trezoreria sector 6 Bucureşti, taxă stabilită conform HG 1076/2004, aferentă parcurgerii procedurii de evaluare a planului – emiterii avizului de mediu.

Achitarea taxei, precum şi transmiterea către APM Botoşani a copiei ordinului de plată/extrasului de cont şi a ziarului este condiţie obligatorie pentru emiterea avizului de mediu.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare a Planului Urbanistic Zonal- Ansamblu de locuinte, situat în extravilanul localitatii Gorovei, com. Vaculesti, jud. Botoşani, titular COVALIU GICA.

Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului al planului propus pot fi consultate la sediul APM Botoşani, din municipiul Botoşani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, în zilele de: luni- vineri, între orele 900- 1300, precum şi la următoarea adresă de internet: www. apmbt.anpm.ro.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Botoşani în termen de 10 zile calendaristice de la data apariţiei anunţului.

Afişat astazi:     12.02.2016.

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare pentru Planul de management al Ariei Speciale de Protecţie Avifaunistică ROSPA0058 Lacul Stanca- Costesti, amplasamentul analizat fiind situat în teritoriul administrativ al judeţului Botoşani, titular ASOCIATIA OTUS.

Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului al planului propus pot fi consultate la sediul APM Botoşani, din municipiul Botoşani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, în zilele de: luni- vineri, între orele 900- 1300, precum şi la următoarea adresă de internet: www. apmbt.anpm.ro.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Botoşani în termen de 10 zile calendaristice de la data apariţiei anunţului, pana la data de 20.12.2015.

Afişat astazi:  11.12.2015.

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic General al Comunei Şendriceni, jud. Botoşani.

Planul Urbanistic General, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

Afisat: 23.11.2015

 

Decizie privind  emiterea  avizului de mediu pentru

Planul Urbanistic General al oraşului Ştefăneşti

Având în vedere prevederile:

- HG nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe;

- O.M. 117/2006 pentru aprobarea Manualului privind aplicarea procedurii de realizare a evaluării  de mediu pentru planuri şi programe;

- O.M. 995/2006 pentru aprobarea listei planurilor şi programelor care intră sub incidenţa H.G. 1076/2004;

- concluziile consultărilor din şedinţele Comitetului Special Constituit;

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani decide emiterea avizului de mediu pentru   PUG al  oraşului ŞTEFĂNEŞTI, judetul Botoşani.

 

Decizia de emitere a avizului de mediu a fost luată ca urmare a analizării documentelor depuse, a parcurgerii etapelor procedurale prevăzute în HG 1076/2004, a informării şi consultării publicului, a analizării raportului de mediu, a evaluării impactului asupra confortului şi sănătăţii populaţiei şi a completărilor solicitate de către APM Botoşani.

 

Motivele care au stat la baza luării deciziei de emitere a avizului de mediu:

 

Conform Raportului de mediu analizat, implementarea PUG ORAŞUL ŞTEFĂNEŞTI,  jud. Botoşani, prevede următoarele obiective:

  • Optimizarea relaţiilor localitătilor cu teritoriul administrativ şi judeţean din care fac parte
  • Valorificarea superioară a potentialului natural, economic şi uman
  • Organizarea şi dezvoltarea căilor de comunicaţii existente
  • Stabilirea şi delimitarea unui nou intravilan care să corespundă necesităţilor viitoare de dezvoltare
  • Stabilirea şi delimitarea de noi zone construibile
  • Stabilirea şi delimitarea noilor zone funcţionale
  • Stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară sau definitivă de construire
  • Stabilirea şi delimitarea zonelor protejate şi de protecţie a acestora
  • Modernizarea şi dezvoltarea echipării edilitare
  • Evidenţierea deţinătorilor terenurilor din intravilan
  • Stabilirea noilor obiective de utilitate publică
  • Stabilirea unui mod superior de utilizare a terenurilor şi condiţiilor de conformare şi realizare a construcţiilor

Măsurile propuse pentru varianta finală a proiectului de plan supuse avizării previn şi reduc efectele adverse asupra calităţii factorilor de mediu, după cum urmează:

Protectia calităţii aerului:

- realizarea de spaţii verzi de protecţie, perdele forestiere între zonele de locuit şi unităţile economice

 

Protectia calităţii apei:

- înfiinţarea sistemului centralizat de canalizare în vederea colectării apelor uzate menajere de la utilizatori casnici şi industriali

- înfiinţarea staţiei de epurare a apelor uzate menajere şi industriale pentru a evita poluarea emisarilor naturali

 

Protecţia calităţii solului şi subsolului:

- aplicarea corectă a Codului de Bune Practici Agricole în scopul limitării emisiilor de poluanţi în sol din surse agricole;

 

Protecţia ecosistemelor terestre:

Informarea şi conştietizarea cetăţenilor privind valoarea ecosistemelor, a ariilor naturale protejate şi măsurilor necesare pentru protejarea acestora.

Respectarea regimului de construire şi distanţelor minime de protecţie faţă de ecosistemele forestiere

Conservarea zonelor de pădure şi a păsunilor şi fineţelor, punerea în valoare a cursurilor de apă, amenajarea de spaţii verzi

 

Protecţia asezărilor umane:

Stabilizarea zonelor expuse la riscuri naturale (alunecari de teren, zone inundabile) prin lucrări specifice

Interzicerea de construcţii de orice fel în albiile minore ale cursurilor de apă şi în zonele inundabile

Evitarea de lucrări ce ar putea duce la declanşarea de alunecări de teren

Delimitarea zonelor de protecţie sanitară pentru sursele de apă şi staţiile de epurare

 

Protecţia valorilor istorice şi arheologice:

Interzicerea realizării de construcţii care prin amplasament, funcţiune, volumetrie şi aspect arhitectural depreciază valoarea peisajului

Adoptarea de elemente arhitecturale adecvate, optimizarea densitaţii de locuire, concomitent cu menţinerea şi dezvoltarea spaţiilor verzi, a amenajărilor peisagistice cu funcţie ecologică, estetică şi recreativă.

Respectarea zonelor de protecţie  a monumentelor istorice.

 

Avizul de mediu se emite cu următoarele condiţii:

  • Respectarea amplasamentului intravilan prevăzut în documentaţie;
  • Respectarea prevederilor legislaţiei de mediu in vigoare cu privire la regimul deşeurilor;
  • Respectarea măsurilor de diminuare a impactului asupra mediului propuse în Raportul de mediu;
  • Prevederea în reglementările de urbanism a zonei de restricţie rezidenţială din jurul amplasamentelor cu activitati agro - industriale, conform legislatiei in vigoare.
  • Respectarea condiţiilor impuse  în avizele emise de  autorităţile interesate.

La varianta finală a planului nu au fost înregistrate la APM Botoşani observaţii ale publicului.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani a asigurat şi garantat accesul liber la informaţie a publicului şi participarea acestuia la luarea deciziei în etapa de definitivare  şi avizare din punct de vedere al protecţiei mediului a planului. Astfel au fost mediatizate prin anunţuri în presa locală: elaborarea planului, încadrarea planului în categoria celor care necesită efectuarea evaluării de mediu, finalizarea raportului de mediu şi organizarea dezbaterii publice. Documentatia a fost accesibilă publicului pe toata durata derulării procedurii, la sediul APM Botoşani şi la sediul Primăriei oraşului Ştefăneşti.

Prezenta decizie se va afişa pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani www.apmbt.anpm.ro si se va publica în mass media şi pe pagina de internet de către titularul planului.

Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile HG 1076/2004, titularul planului are obligaţia de a face publică decizia, în termen de 5 zile de la publicarea ei de către APM Botoşani pe internet, printr-un anunţ în mass media locală şi afişare pe pagina proprie de internet.

 

“Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani anunță publicul interesat că, în urma analizei Planului Urbanistic Zonal -Construire locuințe unifamiliale P+E în localitatea Curtești, zona Lebăda Rai, comuna Curtești, județul Botoșani” și a parcurgerii etapelor procedurale reglementate de HG 1076/2004, decide eliberarea  Avizului de Mediu. Planul avizat poate fi consultat la sediul APM Botoșani din mun. Botoşani b-dul Mihai Eminescu nr. 44, în zilele de luni-vineri, între orele 8.00-14.00” 

Afișat la data de:  10.07.2015

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, anunta publicul interesat ca in urma analizei planului si parcurgerii etapelor procedurale prevăzute prin H.G. nr. 1076/2004,  decide eliberarea Avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic General al Comunei Vlăsineşti.

Planul Urbanistic General, în forma avizata, poate fi consultat la sediul APM Botosani, din municipiul Botosani, B-dul Mihai Eminescu, nr. 44, jud. Botosani, in zilele lucratoare, intre orele 1000- 1400 .

Afisat: 15.12.2014