Back

EDIȚIE NOUĂ - Săptămâna Europeană a Mobilității / EUROPEANMOBILITYWEEK 16 - 22 septembrie 2023

În perioada 16 – 22 septembrie 2023, se organizează o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii. Fiecare ediție a Săptamanii Europene a Mobilitatii pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă.Tema din acest an este „Eficiență energetică – Save energy”, iar sloganul rămâne  „Combină și deplasează-te- Mix &Move”.

  Săptămâna Europeană a Mobilităţii oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților locale, organizațiilor non-guvernamentale, unităților se învățământ, companiilor și altor entități private și urmăreşte sensibilizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea  traficului în mediul urban şi de a se sublinia importanţa mişcării fizice (mersul pe jos sau cu bicicleta)  pentru sănătate şi de a încuraja populaţia să participe activ in lupta împotriva poluării, să reducă traficul de maşini prin crearea de zone restricţionate.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este “Eficiență energetică - Save energy” iar sloganul rămâne ”Combină și deplasează-te - Mix & Move”.
Reducerea consumului de energie se aliniază cu obiectivele generale ale SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII:
👉🏻încurajarea mobilității durabile
👉🏻promovarea transportului activ
👉🏻crearea unor orașe eficiente energetic
Săptămâna culminează cu “Ziua fără autoturisme”, în cadrul căreia orașele participante rezervă una sau mai multe zone, timp de o zi, exclusiv pentru pietoni, bicicliști și transportul public.
Vă mai puteți ínregistra 💻
👉🏻ca și oraș/localitate (autoritate locală) vă puteți înregistra acum online la https://registration.mobilityweek.eu/login.php?
👉🏻ca și ONG, unitate de invățământ, companie și/sau alte entități private te încurajăm să îți înregistrezi acțiunea de mobilitate online la https://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php
 

FILM DE PREZENTARE (https://youtu.be/T-tx4Vw49pE)