Back

Let's do it, Romania - Campanie naţională de salubrizare

Let’sDo It Romania este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care şi-a propus curăţarea deşeurilor generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi -  25 septembrie - Ziua de Curăţenie Naţională. Acţiunea a presupus implicarea cetăţenilor, a autorităţilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice, mass–media pentru a mobiliza populaţia să iasă să cureţe deşeurile.

La nivelul judeţului Sălaj au participat aproximativ 4.300 de sălăjeni, cei mai mulţi mobilizându-se în comunele Crasna, Nuşfalău, Boghiş, Camăr, Pericei, Vârşolţ, Plopiş (în total peste 1.200 de voluntari). Proiectul s-a desfăşurat în 42 de unităţi administrativ – teritoriale din judeţ. Voluntarii au strâns peste 5000 de saci de deşeuri, cinci remorci, 20 de pubele şi opt metri cubi de gunoi.

În urma centalizării datelor, la nivel de judeţ a fost colectată o cantitate de 26,7 tone şi 215 metri cubi deşeuri, din care 80% PET-uri.