Back

Anunt privind raportarea electronică a datelor privind generarea și gestionarea deșeurilor pe anul 2023

Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunță că s-a deschis sesiunea 2023 în aplicația Statistica Deșeurilor (SIM/SD) pentru  raportarea electronică a datelor privind generarea și gestionarea deșeurilor. În acest scop se accesează link-ul   https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public

Totodată informează că sesiunea de colectare date privind generarea și gestionarea deșeurilor pentru anul 2023, aplicația Statistica Deșeurilor, nu se închide la 15 martie a.c.

De asemenea, din motive tehnice,  pentru operatorii economici care nu dețin autorizație de mediu și generează doar deșeuri municipale colectate separat sau în amestec de operatori de salubritate, raportarea se va realiza numai prin e-mail către agenția teritorială pentru protecția mediului în a cărei rază teritorială se află punctul de lucru, astfel încât să nu mai fie generate conturi suplimentare în aplicația Statistica Deșeurilor. Precizăm că, aceste cantități de deșeuri municipale se regăsesc în raportările transmise de operatorii de salubritate.

        Reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (1) din O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, producătorii de deșeuri nepericuloase, unitățile și întreprinderile care desfășoară activități de colectare, salubritate, tratare a deșeurilor, producătorii de deșeuri periculoase și unitățile și întreprinderile care colectează sau transportă deșeuri periculoase, nepericuloase cu titlu profesional ori acționează în calitate de comercianți și de brokeri de deșeuri periculoase și nepericuloase au obligația să țină o evidență cronologică lunară, să o publice în format tabelar și să o pună la dispoziția agenției județene pentru protecția mediului (APM Constanța) electronic în sistemul pus la dispoziție de ANPM, precum și la cerere autorităților competente de control.

          Pentru alte cazuri particulare, ale unor operatori care generează mai multe tipuri de deșeuri, dar nu necesită autorizație de mediu pentru desfășurarea activității, este necesară stabilirea, de comun acord, a modului de lucru cu APM Constanța, Serviciul Calitatea Factorilor de Mediu. Pentru informații și precizări suplimentare vă rugăm să ne contactați la tel. 0241546596 tasta 3, 0746248788, 0746248542, sau la adresa de e-mail: deseuri[@]apmct.anpm.ro . Detalii privind modul de raportare al operatorilor economici autorizati si formatul de raportare pentru operatorii care nu dețin autorizație de mediu se  regasesc pe site  la sectiunea DESEURI:

http://apmct.anpm.ro/web/apm-constanta/deseuri