Back

"Împreună pentru curăţenia oraşului"

 

Elevii Eco-Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă" Suceava – instituţie de învăţământ parteneră cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava în acţiuni de informare, conştientizare şi educare privind importanţa protejării mediului înconjurător,  au desfăşurat în data de 25 aprilie 2013, împreună cu cadrele didactice, o acţiune sub sloganul  „Împreună pentru curăţenia oraşului".

Activitatea, la care Primăria municipiului Suceava a asigurat materialele necesare, a constat în salubrizarea spaţiilor verzi din cartierul Obcini, în care sunt sediile Şcolii ,,Ion Creangă" şi ai APM Suceava şi s-a desfăşurat sub coordonarea prof. înv. primar, Violeta Faliboga.

Prof.înv.primar , Violeta Faliboga, coordonator Eco-Şcoala:  „Cultivarea spiritului gospodăresc , respectul faţă de cei din jur şi educaţia pentru  mediul în care trăiesc au fost câteva din obiectivele vizate cu ocazia acestei activităţi. În pregătirea acestei acţiuni elevii au discutat despre importanţa păstrării mediului, despre comportamentul tuturor cetăţenilor, referitor la curăţenia oraşului  şi la implicarea instituţiilor în acest domeniu. Teoretic  toţi ştim cum să ne comportăm dar realitatea ne-a dovedit că mai avem mult de lucrat în privinţa protecţiei mediului , de aceea vom continua derularea  activităţilor cu teme ecologice. Atitudinea civică pe care aceştia au abordat-o arată că le pasă de aspectul  cartierului şi a oraşului în care trăiesc şi doresc să-şi aducă aportul la protejarea planetei."