Back

Acțiune de educație ecologică, în cadrul Campaniei "Curățăm România" - Grădinița cu Program Normal Stroiești

În data de 12.05.2022, a avut loc la Grădinița cu Program Normal Stroiești, reprezentată de doamna director, prof. Maria Ciuc  o acțiune de educație ecologică ,,Și noi putem!”, din cadrul Campaniei ,,CURĂȚĂM ROMÂNIA”, organizată în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, reprezentată de doamna director executiv Maria Mădălina Nistor.

Grupa Mică, ,,Albinuțele”, coordonați de doamna profesor învățământ preșcolar Iurcu Gbriela Elena a participat cu mult entuziasm la această activitate.

Fiecare copil poate deveni un prieten al naturii și poate dobândi de la vârste fragede o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Este nevoie ca noi, adulții responsabili să-i facem pe copii să înțeleagă cât de important este să separăm deșeurile și să-i implicăm activ în aceste acțiuni.

Doamna Poleacu Mihaela – reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava la acțiune -  le-a explicat celor mici, cu ajutorul imaginilor cum să recunoască deșeurile, cum să le deosebească și apoi i-a îndrumat, alături de doamna educatoare să le colecteze selectiv. Ei au separat în grupă deșeurile menajere de cele reciclabile, apoi au continuat acțiunea în curtea grădiniței.

Copiii ,,au călătorit imaginar alături de berze” și au aflat că păsările când își refac cuiburile adună uneori în loc de crengi și frunze, hârtie, pungi și alte materiale care le dăunează lor și puișorilor.

La finalul activității, copiii au primit câte un material informativ privind colectarea selectivă a deșeurilor pe care să îl dea părinților, pentru ca și acasă să continue această acțiune.