Back

Acțiune de educație ecologică, în cadrul Campaniei "Curățăm România", la Grădinița cu Program Prelungit “Micul Prinț” din Suceava

 
In data de 06.05.2022, a avut loc o acțiune de educație ecologică, în cadrul Campaniei #CurățămRomânia, la Grădinița cu Program Prelungit “Micul Prinț” din Suceava, organizată în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Grupa de la GPP “Micul Prinț” Suceava care a participat la acțiune este Grupa „Albinuțelor” (grupa mare) împreună cu profesorul pentru îmvățământ preșcolar Oana-Iuliana Zbranca.
Copiii au fost informați și conștientizați cu privire la modul în care trebuie separate deșeurile pentru a le depune corect la punctele de colectare din municipiul Suceava.
Reprezentantul APM Suceava le-a explicat micuților, pe înțelesul lor, cu ajutorul unor fișe de lucru, cum se separă fracția uscată (deșeurile reciclabile) de fracția umedă (deșeurile menajere).
După informare s-a trecut la practică...am separat cu ajutorul celor mici câteva deșeuri adunate la un loc. Copiii au fost foarte receptivi și au învățat repede locul celor două categorii de deșeuri – reciclabile și menajere. Au pus multe întrebări, au primit răspunsuri. Apoi am călătorit toți imaginar, de la Suceava până la Marea Neagră, urmând traseul unei pungi de plastic care luată de vânt a ajuns în râul Suceava, apoi în râul Siret, în fluviul Dunărea și în cele din urmă în Marea Neagră. Acolo i-am pierdut urma...am confundat-o cu meduzele...dacă au confundat-o și peștii, delfinii, rechinii!? Dacă vom mâncă pești care au ingerat plastic? Dacă ne vom îmbolnăvi!? Mai bine așezăm punga corect la locul ei ca să meargă la reciclare!
Preșcolarii au primit câte un mic material informativ privind colectarea selectivă a deșeurilor pe care să îl dea părinților, pentru a se respecta regulile deprinse acum și acasă.
Educația este temelia lumii de mâine, iar educația ecologică temelia viitorului planetei noastre!