Back

CAMPANIA NAȚIONALA „CURAȚAM ROMÂNIA!” - „Vrem o țara fara deșeuri abandonate!”

 
CAMPANIA NAȚIONALA „CURĂȚAM ROMÂNIA!”
- „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!
Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor va derula, în cursul lunii aprilie 2022, Campania Naționala „Curățam România!”, Cantitațile foarte mari de deseuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obliga sa facem ceva. Avem o responsabilitate morala pentru ce lasam moștenire generațiilor viitoare.
 
 
CE NE PROPUNEM?
  • Sa-i responsabilizam și sa-i implicam activ pe toți cei care ne vor fi parteneri sau beneficiari ai campaniei, în scopul colectarii selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul.
  • Sa oferim un model de buna practica și sa-i familiarizam pe cetațeni cu modalitațile de valorificare a deșeurilor și cu posibilitațile de colectare existente la nivel local și nationa

CE VOM COLECTA?

Fiecare partener va organiza acțiuni de colectare de deșeuri prin ridicarea acestora din gospodarii sau din zonele de depozitare ilegala (cursuri de apa, câmpuri, paduri, cale ferata, spații și drumuri publice etc.), având ca finalitate ecologizarea la nivel național.
Primariile vor avea un rol esențial în organizarea și promovarea la nivel local a ecologizarii prin
colectarea separata a diferitelor tipuri de deșeuri (plastic, metal, sticla, electrocasnice vechi, anvelope, diverse vechituri etc.).
Predam electrocasnicele vechi! / Aruncam vechiturile! / Scapam de anvelopele vechi! / Curațam
calea ferata! / Curațam drumurile! / Curațam apele! / Curațam padurile! – sunt sloganuri de tip CALL TO ACTION ce vor fi folosite de partenerii noștri în campanie.

UNDE?

Vom face curațenie în case, în curți, pe drumuri și șosele, în paduri, pe ape. Este o campanie care se adreseaza tuturor românilor, de la copii, la cei maturi, din toate gospodariile și din toate colțurile țarii.
Partenerii vor identifica locurile unde se va desfașura acțiunea de igienizare și vor asigura predarea deșeurilor în condițiile legii.

Prezentare „CURĂȚAM ROMÂNIA!” [.pdf]