Back

Programul „Practici si experiente in domeniul colectarii selective a DEEE” a ajuns la Suceava

 

Programul „Practici si experiente in domeniul colectarii selective a DEEE” a ajuns la Suceava

 

Anul trecut, ECOTIC impreuna cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului au dat startul unui program care se adreseaza primariilor si operatorilor de salubritate la nivel de judet. O parte a acestui program face parte din proiectul Caravana ECOTIC si este co-finantat prin instrumentul Life al Uniunii Europene. Programul a ajuns la cel de-al saptelea seminar si isi propune un dialog constructiv intre toti participantii la procesul de gestionare al DEEE la nivel judetean. 

Pe 10 mai 2015, programul „Practici si experiente in domeniul colectarii selective a DEEE” a ajuns la Suceava. Gazduit de Agentia pentru Protectia Mediului Suceava, seminarul s-a bucurat de prezenta multor reprezentanti ai Primariei, operatorilor de salubritate si asociatiilor de proprietari. ECOTIC a avut ocazia sa impartaseasca din experienta sa de 9 ani in gestionarea intregului proces de colectare si reciclare a DEEE, deschizand astfel discutiile intre cei prezenti.

Ne bucuram sa consemnam faptul ca atmosfera a fost una de cooperare si de implicare. Fiecare institutie sau organizatie prezenta a adus in discutie elemente importante ce privesc nu numai situatia generala, ci si situatia particulara a fiecarei entitati in parte.

Astfel, Suceava se pregateste pentru cea de-a doua etapa a programului “PRACTICI SI EXPERIENTE IN DOMENIUL COLECTARII SELECTIVE A DESEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ELECTRONICE (DEEE)”. Aceasta etapa presupune organizarea unor actiuni specifice in urmatoarea perioada, in mod voluntar de catre primariile si operatorii de salubritate din judet prezente la intalnirea organizata pe 10 mai 2015. Aceste actiuni se concretizeaza in analize statistice ale situatiei detinerii DEEE in gospodarii sau sediile agentilor economici, institutiilor publice, infiintarea de puncte de colectare a DEEE pentru populatie, organizarea de programe de colectare de la populatie. 

Consideram acest program foarte important, caci intr-un demers comun, cu obiective atat de necesare si importante ca protectia mediului, este esential ca toate partile implicate sa se cunoasca, sa isi impartaseasca experientele si sa gaseasca un drum comun spre rezultatele vizate. Felicitari, Suceava!